Roze šlem čudno utiče na inteligenciju Zorane Mihajlović, pa ne razume krivičnu prijavu za najveću krađu u novijoj istoriji Srbije
DRUŠTVO EKONOMIJA POLITIKA SRBIJA

Ilić: Beograd na vodi se gradi tako što se peru pare preko grčke firme „Aktor“

PRANJE PARA: IZ VLADE NA KIPAR, SA KIPRA U DUBAI, A IZ DUBAIJA ZA BEOGRAD NA VODI

ILIĆ podneo krivičnu prijavu tužilaštvu sa dokazima,čija je kopija poslata i predsedniku Vučiću da se preispitaju sporna poslovanja koja su oštetila državu za 700 miliona evra!
NADLEŽNI I DALJE ĆUTE.

 

Predsednik Nove Srbije Velimir Ilić upozorio je javnost nekoliko puta na konferencijama za novinare da radovi na izgradnji autoputa Ub – Lajkovac, Preljina – Požega, Koridora 10, Moravskog koridora i obilaznice oko Beograda nisu ugovarani preko javnog tendera već neposrednom pogodbom i da je država zbog toga oštećena za oko 700 miliona evra.

Velimir Ilić je napomenuo da je protiv ministarke građevine Zorane Mihajlović podneo krivičnu prijavu zato što je izvođaču radova na Koridoru 10 dva puta uplaćen isti avans od 10 miliona evra i zatražio od nadležnog tužilaštva da pokrene istražne radnje, a dodao je i da je kopiju krivične prijave uputio i predsedniku države Aleksandru Vučiću.

– Ministarstvo građevine je samo naručilo da se uradi izveštaj da li je bilo krađe na izgradnji Korodora 10 i u tom izveštaju, koji su radili službenici, savetnici i pomoćnici ministara navodi se da je dva puta uplaćivan isti avans izvođaču, da su i drugi radovi plaćani po dva puta i da je država oštećena za 24 miliona evra. Ovo je krađa “jedan kroz jedan“ –naglasio je Ilić.

Na pitanje da li očekuje reakciju nadležnih lider Nove Srbije je rekaoa da se takav kriminal ne može zataškati, čak iako krivična prijava završi “negde u fioci, jer će kad-tad će isplivati na površinu“.

Pranje novca kroz milionske krađe na izgradnji autoputeva

– Ove pare su prebačene u banku na Kipar, sa Kipra u Dubai, a iz Dubaija za Beograd na vodi. Beograd na vodi se gradi tako što se peru pare preko grčke firme “Aktor“ – rekao je Ilić.

Ministarstvo građevine, u vreme dok je Velimir Ilić bio ministar, raspisalo je tender za izgradnju deonice autoputa Preljina- Požega i najjeftinija ponuda jedne kineske kompanije i iznosila je 293 miliona evra, objašnjava Ilić.

– Ministarka Zorana Mihajlović je kasnije taj posao, bez tendera, slobodnom pogodbom, ugovorila za 450 miliona evra, čime je država direktno oštećena za 165 miliona evra. Kineska firma koja je dobila posao na tenderu je pisala Ministarstvu građevine i pitala zašto su oni odbijeni, ali im niko nije odgovorio – rekao je Ilić i pokazao pismo kineske firme.

Velja: Žena ne zna šta radi

On je dodao da su radovi na izgradnji autoputa Pojate – Preljina ranije bili dogovoreni za 500 miliona evra, dok je, kako je rekao, ovih dana taj posao ugovoren za 800 miliona.

Ilić je zatražio od državnih organa, tužilaštva i policije da ispita sva poslovanja oko izgradnje autoputeva Preljina – Požega i Ub – Lajkovac, Koridora 10, Moravskog koridora i obilaznice oko Beograda.

Takođe je dodao da će insistirati i plasirati u javnost svoja saznanja dok nadležne instirucije ne počnu da se bave svojim poslom i spreče otimačinu od građana Srbije.

Izvor: Jutarnji GLASnik                                                     Foto: Screenshot

Ostavite komentar