DRUŠTVO VESTI

Još smena u vrhu policije: Odlaze Milić i šef Žandarmerije

Još smena u vrhu policije: Odlaze Milić i šef Žandarmerije

Izmene u policiji: Odlaze Milić i šef Žandarmerije

Pukovnik Goran Dragović smenjen je s mesta komandanta Žandarmerije, a Veselin Milić, načelnik PU Beograd, više neće biti šef beogradske policije, smenjen je i načelnik Komunalne policije u Beogradu Nikola Ristić, javili su danas beogradski mediji.

Dragović će, prema nezvaničnim informacijama, karijeru nastaviti u diplomatiji, a još nije poznato ko će ga zameniti na čelu jedinice kojom je komandovao od 2015. godine, prenosi Prva.

„Večernje novosti“ su prenele da je Dragović deceniju ranije postavljen na čelo Protivteroristicke jedinice, koja je dve godine kasnije postala samostalna jedinica.

Smenjen šef Žandarmerije pukovnik Dragović
U vrhu MUP smene još nekoliko osoba na visokim funkcijama?

Beogradski list nezvanično saznaje i da se u vrhu MUP očekuju smene još nekoliko osoba na visokim funkcijama.

„Kurir“ piše i da Veselin Milić, načelnik PU Beograd, više neće biti šef beogradske policije.

List piše da će Milić biti postavljen na novu visoku funkciju u državnim organima.

Milić je rođen 1979. godine u Priboju, a završio je srednju školu Unutrašnjih poslova u Sremskoj Kamenici i Policijsku akademiju u Beogradu.

Primljen je u radni odnos 1998. godine u Sekretarijatu unutrašnjih poslova u Užicu, na radno mesto policajca, a 2003. godine sa radnog mesta pomoćnika komandira Odeljenja policije Sekterarijata u Užicu premešten je na radno mesto pomoćnika komandira PS Savski venac u OUP Savski venac.

Od 2005. godine je bio zamenik komandira PS Savski venac u OUP Savski venac. Januara 2006. godine premešten je na radno mesto komandira PS Savski venac, a u novembru mesecu 2006. godine je imenovan na radno mesto načelnika Odeljenja za obezbeđenja u Upravi policije Policijske uprave za grad Beograd.

Da li će biti još smena visokih funkcionera u MUP?

Milić je više puta pohvaljivan i nagrađivan.

Veselin Milić je novi načelnik beogradske policije
Od oktobra 2011. godine je premešten u Direkciju policije na radno mesto zakonitost i bezbednost, a zatim unapređenje, organizacija i funkcionisanje direkcije policije, a septembra 2013. godine rešenjem ministra unutrašnjih poslova imenovan je za načelnika Policijske uprave za grad Beograd.

Pre dolaska na mesto načelnika PU Beograd bio je specijalni savetnik Milorada Veljovića.

Izvor: Mondo  Foto: Printscreen

Ostavite komentar