Bujošević: TV pretplata bi mogla da poskupi
DRUŠTVO EKOLOGIJA VAŠ GLAS

Kad čovek živi od onoga što ne objavi, da li je on i dalje novinar ili samo beda od čoveka? RTS – VAŠE PRAVO DA NE ZNATE NIŠTA!

Kad čovek živi od onoga što ne objavi, da li je on i dalje novinar ili samo beda od čoveka? RTS – VAŠE PRAVO DA NE ZNATE NIŠTA!

Kad čovek živi od onoga što se ne objavi da li je on i dalje novinar ili samo beda od čoveka, direktor medija?!

SRAMOTA!

U RTS-u se smatra da nije vest kad u Srbiji stručna javnost (DEKANI NEKOLKO FAKULTETA UNIVERZITETA U BEOGRADU) digne glas protiv uništavanja zaštićenih prirodnih dobara!

RTS NE OBAVLJA ULOGU JAVNOG SERVISA I STAVLJA SE NA STRANU LOBIJA KOJI PROFITIRA OD GRADNJE MINI HIDROCENTALA U ZaŠTIĆENIM PRIRODNIM DOBRIMA!

AKO RELEVANTNA STRUČNA JAVNOST NEMA PRISTUPA MEDIJIMA; onda znači da nema slobode medija!

Kad čovek živi od onoga što ne objavi, da li je on i dalje novinar ili samo beda od čoveka? RTS - VAŠE PRAVO DA NE ZNATE NIŠTA!

Šta je relevantna informacija za direktora RTS-a?

Na RTS možete slušati i gledati samo otpatke od vesti i stare serije. RTS je medij u kome nikada nećete čuti informaciju, njihovi novinari ne postavljaju prava pitanja, u njihovim informativnim emisijama nikad nećete čuti nešto što već nisu objavili svi ostali mediji (što je sigurno sigurno je!).

A mi plaćamo taj medij: Javni servis RTS – NAŠE PRAVO DA NE ZNAMO NIŠTA!

RTS je postao promotivni program gde se promovišu kojekakvi opskurni likovi, političari i analitičari, koje niko ozbiljan u životu nikada ne bi konsultovao ni oko bezazlenijih stvari a ne na teme ekonomije, rata ii mira.

Informacija da je stručna javnost izašla s mišljenjem o štetnosti gradnje MHE u zaštićenim prirodnim područjima, u jeku gradnje mini hidrocentrala, koje ostavljaju živi svet u rekama i pored reka, bez osnovnog uslova za opstanak VODE!

Kad čovek živi od onoga što ne objavi, da li je on i dalje novinar ili samo beda od čoveka? RTS - VAŠE PRAVO DA NE ZNATE NIŠTA!
Stara planina, foto Miljana Oljačić

U međuvremenu smo se naslušali na RTS, do u sitne detalje, o projektima koji će biti realizovani do 2022 g., 2026. i 2036.

I sve to znamo a ne znamo da je EPS (Elektroprivreda Srbije) isušila vodotokove i jezera (Vlasinsko jezero, Zavojsko jezero…) ovoga leta.

Posledica te brutalne eksploatacije vode je pojavljivanje potopljenih sela, koja nadrealno deluju na dnu isušenog jezera: ATRAKCIJA!

Informacija i pravo pitanje je i ko je za to kriv.

Na RTS-u je to atrakcija: izronile koće sa dna suvih jezera. To nije vest! To je zamena teza: EPS JE PREKOMERNO I NEPORTEBNO EKSPLOATISAO VODU RADI ZARADE I IZVOZA STRIJE – to je vest!

RTS-ov reporter ni reči ne kaže o tome ko je doveo do ekološke katastrofe na tim prostorima i zanemaruje se uništavanje živog sveta koji je boravio u jezerima i rekama, oko njih i građani koji su ostali bez vode.

Dragan Bujošević,čovek koji je nedavno u poznatom časopisu moralisao i prikazivao se kao novinarska moralna gromada danima odoleva da objavljuje istinu, koja mu svakodnevno dolazi na direktorski sto (urednici nisu u prilici da odlučuju o temama i novinarskom pristupu).

Kad čovek živi od onoga što ne objavi: da li je on i dalje novinar? Ili samo beda od čoveka (direktor)?!

Plaćanjem pretlate za RTS mi plaćamo da nas obmanjuju, zamajavaju i dovode u stanje neinformisanosti! Finansiramo sopstvenu propast: sedimo i čekamo 2026. godinu kada su nam na RTS rekli da će biti posla, a za to vreme se prodaju izvori čiste vode u Srbiji (čak je i ministar Trivan u panici), samo Bujošević moli Boga da mu se ne „omakne“ neka informacija dok čeka penziju.

Da li je za građane Srbije važnija informacija o tome da se brani voda za piće ili informacija koliko je neki psihički bolesnik ubio građana u nekom mestu u USA ili koliko je mrtvih posle prevrtanja broda?! Na koji način su to relevantne informacije?! To je popunjavanje vremena koje se na RTS zove DNEVNIK!

Bujošević potcenjuje inteligenciju građana Srbije, ali pošto je za to dobro plaćen, ne mora preispitivati svoj stav i on je na tom radnom mestu zato što je poslušnik!

Časopis Nedeljnik pisao je o njemu kako bi poboljšao njegov imidž u javnosti i dao verodostojnost njegovom mediju RTS!

Zašto? Pa zato što je ugled Dragana Bujoševića na najnižem mogućem nivou: RTS liči na buvljak i što je novo lošeg je kvaliteta i što je dobro staro je i nije aktuelno!

Poštovani, pročitajte OTVORENO PISMO koje su medijima poslali dekani nekoliko fakulteta sa beogradskog univerziteta u kome iznose razloge zašto nije potrebno graditi mini hidrocentrale u zaštićenim prirodnim dobrima!

Borimo se da istina i vesti, koje se tiču svih građana, nađu mesto u DNEVNIKU na Javnom servisu RTS!

Kad čovek živi od onoga što ne objavi, da li je on i dalje novinar ili samo beda od čoveka? RTS - VAŠE PRAVO DA NE ZNATE NIŠTA! Kad čovek živi od onoga što ne objavi, da li je on i dalje novinar ili samo beda od čoveka? RTS - VAŠE PRAVO DA NE ZNATE NIŠTA! Kad čovek živi od onoga što ne objavi, da li je on i dalje novinar ili samo beda od čoveka? RTS - VAŠE PRAVO DA NE ZNATE NIŠTA!

S poštovanjem

Ruža Helać – predsednica Vojvođanske zelene inicijative

Ostavite komentar