DRUŠTVO EKONOMIJA POLITIKA

Kako čelnici Palilule daju lažna obećanja građanima (video)

Kako čelnici Palilule daju lažna obećanja građanima

Vlasnici kioska koji su na konkursu izgubili pravo na korišćenje lokacija, okupili su u ponedeljak ispred zgrade opštine Palilula, rano ujutru od 8h, kako bi sačekali šefa kabineta Đorđa Aleksića, od koga više od mesec dana nisu mogli da dobiju odgovor koji je obećao.

Aleksić je na sastanku krajem juna u prisustvu još tri člana komisije Skupštine opštine Palilula obećao da će im izaći u susret i pronaći način da im pomogne, s obzirom na to da su to sve porodični ljudi koj su redovno plaćali porez državi, a neki od njih i po dve decenije prehranjuju svoje porodice upravo sa kioscima na tim lokacijama.

Čelnici opštine Palilule su tada obećali vlasnicima kioska da će se pronaći neko rešenje i da ih neće ostaviti bez posla, da napišu dopis, da će razmotriti njihove prigovore i da ne obaveštavaju medije, misleći na ekipu N1 televizije koja je tom prilikom profesionalno obavestila javnost o ovom problemu.

Mesec i po dana, svi vlasnici koji su uputili prigovor su se strpljivo nadali, s vremena na vreme se raspitivali šta se dešava, ima li odgovora na podneti dopis, čekali da svi opštinari dođu sa odmora…

Građani Palilule ogorčeni zbog lažnih obećanja koje su im dali čelnici opštine

I, umesto rešenja problema kako im je obećano, svima su odbijeni prigovori, a dobili su i informaciju da je sve gotovo i da će do prvog septembra ostati bez posla, porodičnog malog biznisa, jer su lokacije dobili veliki igrači, koji drže lance kioska, Kordoba, Korner šop i slični…

Ovoga puta građani su došli bez N1 televizije i nisu ni primljeni na razgovor.

Rečeno im je da šef kabineta Đorđe Aleksić nije u opštini, da ga čekaju, da će doći do deset časova, iako je automobil sa kojim dolazi na posao bio uredno parkiran na uobičajenom mestu.

Pogledaj u horoskop da vidiš šta te čeka na konkursu

Ništa im nije „išlo od ruke“. Možda je do loše izabranog datuma, bar za one sujeverne 13. ili što nisu pogledali u horoskop informatora Palilule, koji umesto da obaveštava građane o sramnim konkursima i oduzetim lokacijama, obaveštava o uticaju zvezda!?

Informator Palilula: Šta vas čeka na konkursu?

Bilo kako bilo, čekajući više od dva sata prijem kod čelnika opštine Palilula okupljeni vlasnici kioska imali su priliku da posmatraju istovar bogatih paketa namirnica koje su zaposleni opštine unosili u zgradu, kako kažu za izbeglice.

U šali su pozvali i vlasnike kioska čije porodice mogu već za mesec dana da postanu upravo ti socijalni slučajevi kojima će takođe biti potrebni paketi, da im pomognu da ih unesu, a za njihove kioske su im rekli da je to gotovo i nek im Bog pomogne.

Prevareni i obeshrabreni građani Palilule ostali su nemi pred lažnim obećanjima čelnika ove opštine. I Hajrija Ramadani predsednica koja je ispred Udruženja Žrtava Nasilja HAJR došla da podrži okupljene građane bila je vidno dirnuta.

Uslovi konkursa:Više od 80 radnika i više od 450 miliona prihoda u 2016

Da podsetimo, najbahatiji uslovi konkursa bili su samo na ovoj opštini, da prvenstvo imaju oni koji zapošljavaju više od osamdesetoro radnika, da im je prihod u 2016, veći od 450 miliona. Sve uslovi koje mali preduzetnici ne mogu da ispune i čime im se već unapred onemogućava da budu konkurenti i nastave svoj dugo razrađivan posao u kome rade uglavnom članovi porodice.

Čelnici opštine Palilula, mladi i ambiciozni uskratili su mogućnost da posle dvadeset godina rada desetak porodica ostanu na ulici i postanu socijalni slučajevi, bez mogućnosti da se takmiče sa velikim lancima kioska.

Na sastanku su se pozivali i na to da im je grad dao ovlašćenje da konkurs naprave takvim kakav je.Tim povodom Goran Vesić , zamenik gradonačelnika je odgovorio novinarki N1odgovorio „To je odluka koju donose opštine, stvarno nisam upoznat s tim.

Morate da pitate opštinu Palilula, ne znam uopšte o čemu se radi“, i uputio je sve na čelnike opštine. Nezvanično se moglo i čuti da čelnici opštine komentarišu da Vesić priča jedno, a da su dobili naredbu da tako urade, drugi komentarišu da su lanci kioska uplatili veliki novac i da se zato više ništa ne može učiniti. Neka kuloarske priče ostanu na tom nivou.

Ali realnost je:

Građani zahtevaju da obećanje čelnika dato na sastanku u Opštini Palilula bude i ispunjeno, a to je da se malim preduzetnicima ostavi porodični biznis od koga žive decenijama.
Predsednika opštine Palilula mladog i ambicioznog Aleksandra Jovičića podsećaju na predizborna obećanja građanima Palilule, a to je da će brinuti o njihovim interesima.

A predsednika Vučića ukoliko se ne slaže da se porodicama posle toliko godina otima porodični posao, da reaguje.
Ponavljamo! Ćeraćemo se još.Pravda je na strani građana, a ničija bahatost nije večna.

Izvor: Jutarnji GLASnik                      Foto i video: Printscreen, Arhiva Jutarnji GLASnik

One Reply to “Kako čelnici Palilule daju lažna obećanja građanima (video)

  1. Па господо када пишете услове конкурса за Ваше донаторе и поткупљиваче, морате да ставите и услов да је редовно исплаћивао плате,уплаћивао доприносе и да је у фирми коју поседује продавац имао просечну плату већу од 40000 усд.То би били прави услови конкурса, и таквом послодавцу би требало дати локацију, а не он донира тоши паре на провод не плаћа порез(платио га је донацијом ), а губитка и трошак пребаци на фирму тј пословање

Ostavite komentar