DRUŠTVO VESTI

Ko je Milić, postavljen za  savetnika predsednika Srbije Aleksandra Vučića, zadužen za borbu protiv korupcije i kriminala

Ko je Milić, postavljen za  savetnika predsednika Srbije Aleksandra Vučića , zadužen za borbu protiv korupcije i kriminala

Nova dužnost doskorašnjeg načelnika. Biće zadužen za borbu protiv korupcije

Pomoćnik direktora srpske policije i doskorašnji načelnik Policijske uprave Beograd Veselin Milić od petka obavlja novu dužnost.

On je imenovan za savetnika predsednika Srbije Aleksandra Vučića i biće zadužen za borbu protiv korupcije i kriminala.

Milić je sa mesta šefa beogradske policije otišao poslednjeg dana jula ove godine.

Na ovu veoma bitnu funkciju u MUP Srbije došao je u septembru 2013. godine. Do tada je dve godine bio savetnik tadašnjeg direktora policije Milorada Veljovića u Direkciji policije. Interesantno je da će se njih dvojica opet sresti na gotovo istim zadacima, jer je i Veljović savetnik predsednika Srbije.

Bivši načelnik PU Beograd i pomoćnik direktora, prema nezvaničnim saznanjima, najverovatnije će zamrznuti svoj radni odnos u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije dok bude obavljao posao u kabinetu predsednika Vučića.

Na mesto vršioca dužnosti načelnika Policijske uprave za grad Beograd imenovan je Milan Stanić, dotadašnji pomoćnik načelnika beogradske policije,objavile su Večernje Novosti.

Ko je Milić koji savetuje Vučića

Veselin Milić

Zanimanje:načelnik
Obrazovanje:kriminalist
Stranka:vanstranačka ličnost
Mesto:Beograd
Datum rođenja:1979.
BIOGRAFIJA
Rođen je 1979. godina u Priboju. 
Završio je Srednju školu Unutrašnjih poslova u Sremskoj Kamenici i Policijsku akademiju u Beogradu.
Primljen je u radni odnos 1998. godine u Sekretarijatu unutrašnjih poslova u Užicu, na radno mesto policajca. 2003. godine sa radnog mesta pomoćnika komandira Odeljenja policije Sekterarijata u Užicu premešten je na radno mesto pomoćnika komandira PS Savski venac u OUP Savski venac. Od 2005. godine je bio zamenik komandira PS Savski venac u OUP Savski venac. Januara 2006. godine premešten je na radno mesto komandira PS Savski venac, a u novembru mesecu 2006. godine je imenovan na radno mesto načelnika Odeljenja za obezbeđenja u Upravi policije Policijske uprave za grad Beograd.
Milić je više puta pohvaljivan i nagrađivan. Od 13.10.2011. godine je premešten u Direkciju policije na radno mesto zakonitost i bezbednost, a zatim unapređenje, organizacija i funkcionisanje direkcije policije, a 19.09.2013. godine rešenjem ministra unutrašnjih poslova imenovan je za načelnika Policijske uprave za grad Beograd. 
Pre dolaska na mesto načelnika PU Beograd bio je specijalni savetnik Milorada Veljovića. Kum je savetnika u MUP-u Miodraga Mikija Antonijevića, koji je kum Milorada Veljovića- podaci sa Istinomera.
Izvor:Jutarnji GLASnik                                   Foto:Printscreen

Ostavite komentar