DRUŠTVO POLITIKA

KO JE TAJANSTVENI „STRANI AGENT KOJI RUŠI VUČIĆA“

U vikend izdanju Informera pojavila se slika tajanstvenog Bobana Jovanovića, opisanog kao koordinatora stranih službi na Balkanu i obaveštajca, koji uz podršku CIA iz Makedonije rukovodi operacijom svrgavanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića i vlasti u Srbiji.

Printscreen

Informer navodi da je u operaciju uključeno više ljudi koji su politički neprijatelji aktuelnog predsednika i koji imaju podršku makedonskog premijera i američkih službenika na Balkanu.

Boban Jovanović se juče ogradio svojom izjavom da već duže vreme ne živi i ne bavi se politikom u Srbiji, ne plaća porez i nema prava da glasa i odlučuje ko će biti na vlasti.

Nedavno je imenovan za savetnika predsednika SNS Makedonije i mi smo preneli tu vest, pa smo tragom te informacije saznali još neke informacije o dotičnom „tajnom agentu“.

Boban Jovanović, humanitarac ili agent koji ruši Vučića? Foto: Privatna arhiva

Bavio se politikom u svom rodnom gradu Ćupriji još kao mlad i bio je član SPO da bi kasnije formirao Pokret za Ćupriju i prešao u Novu demokratiju Dušana Mihajlovića, gde vrlo brzo postaje visoki funkcioner i član predsedništva stranke.i Dolaskom  Nove demokratije na vlast posle 5. oktobra 2000. prelazi da živi u Beograd.

Budimpešta, Montgomeri, rušenje Slobodana Miloševića

Foto: Agencije

Jovanović je pre 2000. godine  bio između ostalog i novinar radija Slobodna Evropa i imao je specijalnu obuku u centru u Budimpešti, koji je bio pod upravom tadašnjeg ambasadora SAD Vilijama Montgomerija, gde je obučavan kako da se sruši vlast Slobodana Miloševića.

Naš izvor navodi da je Montgomeri njega lično ubacio u Informativni savet tadašnjeg DOS-a.

Kao vlasnik radio stanice TIR i urednik TV Nemanja, medija koji su pokrivali teritoriju centralne Srbije uticao je da se izvrši uticaj na oko pola miliona gledalaca pred izbore 2000., a setimo se da je 400.000 glasova presudilo tada u korist DOS-a.

Naš izvor još navodi da ga je partijski drug iz Nove demokratije Tahir Hasanović, tadašnji glavni kadrovik u Vladi Srbije postavio za kadrovika za centralnu Srbiju i da je bio zadužen za sva imanovanja u tom delu Srbije.

Posle ubistva Zorana Đinđića, Jovanović se povukao iz politike, ali znamo da se bavio političkim marketingom i da je 2008. učestvovao u kampanji Tomislava Nikolića, a 2012. je bio jedan od kreatora i učesnika kampanje Pokreta radnika i seljaka Zorana Dragišića.

Nakon toga se seli na Maltu i postaje član nekoliko međunarodnih organizacija i templarskih redova.

Bio je čak i sekretar episkopa SPC iz Beča, a 2016. je organizovao nekoliko humanitarnih misija u Africi.

Jedna od misija je bila u Gambiji gde je, pouzdano znamo, obučavao opoziciju i da je nakon njegovog dvomesečnog boravka u toj afričkoj zemlji došlo do smene diktatora Jamea koji je više od 20 godina vladao Gambijom. Stvorio je organizaciju otpora i edukovao ih je kako da sprovedu izbore.

Foto: Facebook

Kao član Ist vest bridža, podružnice Trilaterale , na Maltu je doveo i Jovana Kovačića i organizovao mu susret sa državnim vrhom i predstavnicima Malteškog templarskog reda. Jovan Kovačić je pored Tahira Hasanovića poznati mason, tako da se njihove veze zasnivaju na tajnim sastancima i planovima.

Naš izvor dugo i dobro poznaje Bobana Jovanovića i tvrdi da je on veoma dobro infiltriran u međunarodne organizacije koje pod maskom humanitarnih radova vrše uticaj i smenjivanje vlada u celom svetu.

Njegovo prisustvo na Balkanu poslednjih nekoliko meseci je pokriveno time što ga je Agencija za podršku civilnoj odbrani iz Ženeve postavila za regionalnog predstavnika za Zapadni Balkan. Za svoj centar je odabrao Skoplje a njegov stari prijatelj Dragiša Miletić ga je imenovao za savetnika u SNS Makedonije za međunarodne kontakte i saradnju.

Njihovo prijateljstvo datira još od 2004. godine, kada je Miletić bio predsednik Demokratske partije Srba i Makedonaca.

Naš izvor još navodi da je Jovanović ekspert za politički marketing i da je na Malti učestvovao kao savetnik Laburista 2013. koji tada dolaze na vlast posle 23 godine opozicionog rada.

Iako pored izjave da ga politika u Srbiji ne zanima, ne možemo biti sigurni da je to tako i da nema veze sa Vukom Jeremićem, u vreme čijeg mandata u Ujedinjenim nacijama je Jovanović i postao ambasador dobre volje.

M. A. M.

3 Replies to “KO JE TAJANSTVENI „STRANI AGENT KOJI RUŠI VUČIĆA“

Ostavite komentar