DRUŠTVO HRONIKA SRBIJA

Kraj karijere javnog izvršitelja Miljana Trajkovića, koji godišnje zarađuje milion evra i stvara armiju beskućnika?

Javni izvršitelj Miljan Trajković iz Niša inkasirao je za nepune dve godine više od dva miliona evra!?

Izvršitelj Miljan Trajković, Foto: Ana Stanojević/ Niške vesti

Izvršitelj Trajković samo u 2016. godini na ime prihoda uplatio PDV u vrednosti od 31.425.660 dinara, dok je za prvih osam meseci u 2017. godini po istom osnovu uplatio nepunih 20 miliona dinara – dakle, preko 50 miliona za manje od dve godine, piše Alo.

Ovo nas dalje, prostom računicom, vodi do impozantne zarade od minimun 2.135.932 evra ili plate od 107.000 mesečno.

Navedeni prihod je, zapravo, najmanji promet koji je ovaj izvršitelj mogao da ostvari za manje od dve godine.

Od impozantne Trajkovićeve zarade, država je dobila samo plaćen porez, jer izvršitelji nisu dužni da u republički budžet uplaćuju deo nagrade, iako im je povereno javno ovlašćenje. Izvršitelji, naime, kao i svi drugi preduzetnici državi plaćaju jedino porez.

Pored toga što je oštećena država, kako tvrde upućeni, oštećeni su i građani, naročito oni slabijeg materijalnog stanja, jer su visine nagrada i naknada za rad izvršitelja basnoslovne i van bilo kakve kontrole.

Da je tako potvrđuje i Trajkovićevo umeće da mesečno inkasira u svoj džep 275 srpskih prosečnih plata, piše Alo.

Policija je nasilno izbacila Nišlijku iz stana, ona pokušala da se polije benzinom, Foto: juznevesti.com

Južne vesti su nedavno pisale o tome kako je bez ikakvog papira, kako tvrde očevici, izvršitelj Miljan Trajković izbacio je iz stana Nišlijku Snežanu Stojilković i njenog sina, zbog duga koji ima njen bivši suprug, iako je nakon razvoda, kako kažu, stan u Katastru upisan na njeno ime. Tokom iseljenja intervenisala je i policija i Hitna pomoć, koja je zbrinula ženu, jer je u jednom trenutku pokušala da se polije benzinom i bila je u lošem stanju.

„Nasilno su ušli i ženu invalida prve kategorije je izbacio iz stana. Policija uopšte nije htela da ulazi u detalje, samo su slepo izvršavali njegova naređenja. Mi smo samo tražili dokument na osnovu koga to rade, nikakav problem nismo pravili. Samo smo tražili da zakonskim putem odrade ovo, a ovo je odrađeno totalno protivzakonito – pričao je rođak nesrećne žene Snežane Stojilković za Južne vesti.

I tako je izvršitelj Miljan Trajković još jednu nezaštićenu porodicu uspešno izbacio na ulicu, i još jednom pokazao svoju alavost, bezočnost i i pohlepu.

„Dug je spisak nezaštićenih građana, na koje se izvršitelj Trajković ustremio, a i koje je do sad unesrećio, što sam, što u saradnji sa bivšom suprugom, sudijom Milenom Simović“, navodi naš sagovornik koji je dobro upoznat sa nedelima Miljana Trajkovića.

Naš sagovornik, kao dugogodišnji Trajkovićev prijatelj, napominje da Trajković naprosto sadistički uživa u svom nečasnom poslu i da se cela porodica stidi njegove gramzivosti.

Izvor  Jutarnjeg glasnika ističe da mu za sad leđa čuvaju pojedine niške sudije, od kojih su neki i kupci stanova čije je vlasnike Trajković izbacio na ulicu, te i jedna povezana interesna grupa, visokopozicionirana u Srpskoj naprednoj stranci.

Jutarnji glasnik je došao do informacija iz izvora bliskih vrhu SNS-a da se ovih dana približava kraj Trajkovićevom teroru.

Naime, u jednom od poslenjih predmeta za izvršenje, koji je dospeo u ruke Miljana Trajkovića, nalazi se i predmet porodice koje je u bliskim rođačkim i poslovnim odnosima sa Milanom Radoičićem i Zoranom Milojevićem Zeljom, nezvaničnim gospodarima severa Kosova i ljudima koji su od najvećeg uticaja u Srpskoj naprednoj stranci.

Po rečima našeg izvora, to je drugi put da se Miljan Trajković zamerio Radoičiću.

Prvi put Radoičić nije bio u situaciji da reaguje, jer se sve dešavalo u periodu kad je ubijen Oliver Ivanović i kad su kolale priče da je i sam Radoičić umešan u to, pa bi mu zameranje sa patronima Miljana Trajkovića samo otežavalo nezavidnu situaciju.

Međutim, prošlo je više od pola godine od tada, Radoičić je izašao iz anonimnosti aktivnim uključivanjem u rad Srpske liste, a Miljan Trajković mu se ponovo nesvesno ili svesno zamera. Još gore je što se Trajković zamera i glavnom operativcu Srpske napredne stranke, Zoranu Milojeviću Zelji, koji je u rodbinskim vezama sa porodicom na koju se izvršitelj Trajković okomio.

Kako će se stvar odvijati do kraja, očekujemo da se sazna u narednih mesec dana.

Očekuje se odluka da li će moći u SNS-u da se izbori struja koja je za to da se sve izdešava pred licem javnosti, čime bi se naprednjaci pokazali  kao zaštitnici obespravljenih ili će sve proteći u tišini, sa sklanjanjem Miljana Trajkovića i njegovim plaćanjem basnoslovne sume tamo gde i kome treba, kako bi se zažmurilo na oba oka, a javni izvršitelj Miljan Trajković ostao bez posla ali na slobodi.

R. M. i M. A. M.

Ostavite komentar