Bradić tužio Savića, traži odštetu od 250.000 dinara
HRONIKA KULTURA

Bradić tužio Savića, traži odštetu od 250.000 dinara

Pozorišni reditelj podneo je tužbu protiv upravnika drame Narodnog pozorišta Dejana Savića zbog izjave da je on, u vreme kada je bio upravnik, potpisao ugovor zbog koga je to pozorište moralo da isplati odštetu od 103.000 evra.

Bradić tužio Savića, traži odštetu od 250.000 dinara
Dejan Savić i Nebojša Bradić, Foto: Screenshot

U tužbi koju je Bradićev advokat dostavio Prvom opštinskom sudu u Beogradu traži se odšteta od 250.000 dinara sa zakonskom zateznom kamatom počev od dana donošenja presude pa do konačne isplate.

Savić je u emisiji TV prva „Jutro sa Jovanom i Srđanom“ rekao da se predstava zbog koje je isplaćena odšteta „vukla po pozorištu 10 godina“ i da je za tu predstavu „sve osnovno potpisao još Nebojša Bradić“.

„Istina je i da je tužilac (Bradić) u periodu 1997. do 1999. godine bio upravnik Narodnog pozorišta u Beogradu, ali sporni ugovor ni bilo šta ‘osnovno’ nije, kako tuženi tvrdi, potpisao tužilac već je potpis na taj ugovor stavio upravo tuženi 2005. godine“, navedeno je u tužbi.

U tužbi se navodi da su u tvrdnjama koje je Savić izneo „teško povređeni čast i ugled tužioca i iznete neistine o njegovoj prošlosti i radu koje se dalje prenose i komentarišu u medijima“.

„Tužilac je u javnosti označen odgovornim za ogromnu štetu koju je pretrpelo Narodno pozorište sa svim posledicama po njegov društveni ugled i profesionalnu reputaciju, pa i njegov moralni lik“, dodaje se.

Izvor: Mondo

Ostavite komentar