HUMOR I SATIRA KULTURA

Književnik Aleksandar Vulin promovisao knjigu u Sankt Peterburgu

Na 13. međunarodnom književnom salonu u Sankt Peterburgu predstavljeno je rusko izdanje knjige „Lepota“ Aleksandra Vulina, u okviru jedne od najvećih ruskih izdavačkih kuća „Alateja“.

Ovo nije Vulinova knjiga! Foto: Botopisi (Grupa ljubomornih na Vulinov književni dar)

Aleksandar Vulin je bivši ministar rada, bivši šef kancelarije za Kosovo i Metohiju, bivši član partije Mirjane Marković i još mnogo, mnogo toga „bivši“.

Aleksandar Vulin je sadašnji ministar odbrane, sadašnji najveći obožavalac svog vrhovnog komandanta i sadašnji dužnik suprugine tetke iz Kanade.

Dok nismo pročitali u Novostima, nismo ni znali da je uz sve te iscrpljujuće aktivnosti, Aleksandar Vulin uspeo da napiše i dve knjige. Čak šta više, ovo je druga knjiga Aleksandra Vulina prevedena na ruski jezik. Njegov roman „Mrak“, objavljen prošle godine, ostavio je utisak na rusku čitalačku publiku i doživeo je i drugo izdanje.

– „Lepota“ je roman koji govori o nama, o jednom teškom, smutnom vremenu, o vremenu 1204. godine, kada građanski rat razbija srpsku državu, kada krstaši osvajaju Carigrad, kada se svet menja.

Pitanja koja su nam postavljali tada su pitanja koja nam postavljaju i sada: da li ste spremni da ostanete čovek u vremenima neljudi – rekao je Vulin predstavljajući svoju knjigu, pišu Novosti.

A Aleksandar Vulin je bezbroj puta dokazivao da je ostao čovek u vremenima neljudi.

Jedan od primera je što nije hteo da maltretira ženinu tetku da u tim godinama ide do banke i da mu uplaćuje pozajmicu preko računa, nego je nebrojeno puta išao i vraćao se, išao i vraćao se, išao i vraćao se… a sve kako bi ispoštovao zakon i unosio po 9,000 evra.

Postoji još bezbroj primera u kojima se Aleksandar Vulin dokazivao kao čovek, a naročito levičar i trebalo bi mnogo vremena potrošiti u nabrajanju. Zato ćemo samo spomenuti Zakon o radu, kojim je kao osvedočeni levičar i revolucionar iz Hajatovog spa centra, usrećio za sva vremena ono nešto preostalih radnika u Srbiji.

Saznanjem da je Aleksandar Vučić uspešan i plodonosan književnik, rešili smo još jednu enigmu koja nas je danima mučila, a to je; koju knjigu je tražio Aleksandar Vučić u izlozima američkih knjižara, u 2 sata po ponoći. Na žalost, Vulin na engleski još nije preveden, a ka’ će ne znamo, al’ smo sigurni da će biti preveden i to  čim mu se zato ukaže dobra prilika.

Jutarnji GLASnik/ M. A. M.

Ostavite komentar