KULTURA

Nagrada „Joakim Vujić“ će biti dodeljena Miši Janketiću

Statueta „Joakim Vujić“ koju kragujevački Knjaževsko-srpski teatar dodeljuje od 1985. godine za izuzetan doprinos razvoju pozorišne umetnosti biće uručena glumcu Mihailu Miši Janketiću na Dan teatra u Kragujevcu 15. februara.
Foto: Screenshot/ Youtube

Knjaževsko srpski teatar saopštio je da je Janketićeva glumačka ličnost obogatila pozorišnu, filmsku i TV scenu Srbije i bivše Jugoslavije proteklih decenija.

Dobitnik prstena sa likom Jaokima Vujića biće glumac Bratislav Slavković Keša za izuzetan doprinos razvoju Knjaževsko-srpskog teatra i afirmaciji njegovog ugleda u zemlji i inostranstvu.

Medaljon sa likom Joakima Vujića za pomoć pri unapređenju rada teatra i ostvarivanju programskih ciljeva kao i promociju pozorišta u celom regionu dodeliće se kompaniji „Prizma“ iz Kragujevca.

Godišnja nagrada teatra biće uručena glumici Sanji Matejić za ulogu Sonje Aleksandrovne u predstavi „Ujka Vanja“, dok će biti nagrađeni i zaposleni u pozorištu Saša đorđević i Snežana Nedeljković za izuzetnu posvećenost poslu i rezultate u protekloj godini.

Izvor: N1

[frontpage_news widget=“13129″ name=“Prethodni članci“]

Ostavite komentar