KULTURA

Olivera Katarina i „Đelem, đelem“ pobrali ovacije u Kanu

Naša glumica ponovo oduševila kansku publiku. Prikazivanju „Skupljača perja“ prisustvovali su i članovi porodice našeg legendarnog filmskog autora

Baš kao i 1967, kada su „Skupljači perja“ Aleksandra Saše Petrovića u Kanu osvojili glavne nagrade, Olivera Katarina ponovo je ispraćena ovacijama, na projekciji ovog remek-dela u programu „Kanski klasici“.

U sali „Bunjuel“, pored Olivere koja se emotivnim govorom obratila publici u ime cele ekipe filma, ističući da ovu projekciju posvećuje njima, o izuzetnom ostvarenju Saše Petrovića govorili su Žerald Dušasoj, zvaničnik kanskog festivala, i Jugoslav Pantelić, direktor Jugoslovenske kinoteke. Prikazivanju „Skupljača perja“ prisustvovali su i članovi porodice našeg legendarnog filmskog autora. Prijem u čast ponovne kanske projekcije ovog ostvarenja organizovan je na krovu hotela „Radison Kan“, a Olivera je za brojne filmske profesionalce iz sveta, inostrane i domaće novinare i kritičare otpevala pesmu „Đelem, đelem“, koja je u svetu i danas prepoznatljiva.

Tokom prekjučerašnjeg dana, u čast Olivere Katarine, koja je pre 50 godina bila jedna od najlepših glumica koje su ikada prošetale Kroazetom, kako su podsetili organizatori festivala, organizovan je svečani ručak u restoranu „Plaza rojal“.

Izvor: Novosti/ R. R.

Ostavite komentar