KULTURA

Rale Milenković: Ministar kulture je agent za nekretnine

Gostujući u emisiji Novi dan na TV N1, na pitanje o stanju u kulturi u našoj zemlji, glumac i reditelj Radoslav Rale Milenković je rekao da je važna tema i da treba govoriti potpunom devastiranju čitavog kulturnog sektora i potpuno odstustvo svesti koliko je kultura važna.

Foto: Screenshot/ N1

Na delu je, kaže, s jedne strane pretvaranje svakodnevnog života u jednu beskrupoloznu bitku za preživljavanje, a s druge strane zatrpavanje tračevima, tabloidnim nametnutim tamemama koje ništa ne rešavaju, nedostatak svesti u kakvom nam je stanju kultura i obrazovanje.

“Imaćemo nepismene, nekreativne, neduhovne ljude koji će jedva čekati da budu nagrađeni za svoju poslušnost“.

Nijedna kultura u bilo kojoj zemlji ne zavisi od tržišta, rekao je Milenković komentarišući izjavu ministra kulture Vladana Vukosavljevića da ne može jedino država finansirati kulturu.

“Vukosavljević je agent za nekretnine, on ne može bolje, on ne razume čega je ministar. To su ti pronalazači kod nas, on je toliko kvalifikovan…”, zaključio je Milenković.

Politika je poslednjih decenija postala „kupleraj“, institucije ne postoje i društvo mora ponovo od temelja da se sagradi, rekao je glumac i reditelj Radoslav Rale Milenković za N1. Neizvesnost oko prikupljanja podrške za formiranje vlade pokazuje diletantizam političke elite i posledica je nesavesnosti.

“Kod nas je na vlasti gomila neznalica. Mi podrazumevamo da bi predsednik trebalo da zna, a on ne zna, jer da zna ne bi pravio cirkus oko toga da se izabere premijer”, rekao je Milenković.

Komentarišići odbijanje Dragana Markovića Palme da podrži vladu Ane Brnabić, Milenković je rekao da je to „suština licemerja“.

„Ne razumem tog Palmu, do pre mesec dana ona je bila ministarka, nije tu pala sa Marsa, on je glasao za tu vladu, a ona nije tajno gej… Skandali, laži i moralno političke skarednosti se dešavaju. Ili su oni toliko glupi ili zaslepljeni svojom moći, ili su diletanti ili pokvareni ili sve zajedno. Sad se Palma iznenađuje, to je suština licemerja”, kazao je gost Novog dana.

Foto: Screenshot/ N1

Komentarišući sadašnju vlast i njene činioce Milenković je rekao:

„Oni su izmislili da su važni, a u stvari su beznačajni ljudi. Nisu važni jer nemaju supstancu, oni su simulanti znanja koji su proizvoljno sebe proglasili za stručnjake i odlučuju o mnogim stvarima, i to im je strast.“

PROČITAJTE CEO TEKST I POGLEDAJTE EMISIJU OVDE

Izvor: N1

Ostavite komentar