DRUŠTVO VAŠ GLAS

Majke“otetih“ beba pridružuju se protestu „1 od 5 miliona“ VIDEO

Majke“otetih“ beba pridružuju se protestu „1 od 5 miliona“ VIDEO

Majke članice Udruženja roditelja nestalih beba delile su letke građanima koji su išli na Božićnu liturgiju ili na lomljenje česnice na platou ispred Hrama.

Na pamfletima je bila ispisana Božićna molitva u kojoj su navele da se nadaju da će u 2019. godini majke otetih beba uspeti da pronađu svoju decu i da će bebi mafija završiti u zatvoru.

Majke su na taj način podsetile da država Srbija nije ispunila presudu Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu, kojom se nalaže da do kraja 2014. godine Srbija usvoji Zakon o nestalim bebama i pravno i institucinalno reši taj problem.

„Nadamo se da će ovo biti poslednji Božić bez istine o našoj deci. Došle smo u znak protesta i molitve. Činjenica je da svaki naš protest na državu ne ostavlja nikakvog traga. Nikakve reakcije nema.

dav

Ne pomera se ništa ni u smislu pregovora, ni zakona, ni odgovora na naše dopise. Znači, jednostavno kao da ne postojimo.

Zbog svega toga mi se u subotu pridružujemo protestu – Jedan od pet miliona“, rekla je za N1 Ana Pejić iz Udruženja roditelja nestalih beba Vojvodine.

Iz Udruženja iznova ukazuju na podatke Zavoda za statistiku, koji pokazuju da je od 1960. godine do danas 240.912 beba proglašeno mrtvim. Roditelji te dece tvrde da je bar polovina tih smrti lažirana.

Roditeljima je saopštavano da su im bebe umrle, dok oni sumnjaju da su ukradene, jer nikada nisu videli njihova tela ili grobna mesta.

Izvor:N1 Foto i Video: Jutarnji GLASnik

Ostavite komentar