DRUŠTVO VESTI

Marko Vidojković opoziciji: Dajemo vam šansu, ako zeznete, ulica je opet naša

Marko Vidojković opoziciji: Dajemo vam šansu, ako zeznete, ulica je opet naša

Pisac Marko Vidojković rekao je na protestu u Beogradu da je predsednik Aleksandar Vučić krenuo okolo da pokuša da ugasi Srbiju koja se upalila, pričajući kako je sve super. „Crna knjiga“ posle ove vlasti imaće hiljade i hiljade strana, dodao je. Opoziciji je poručio da je narod rekao da ovaj ugovor mora da se poštuje. „Tako da – samo vas gledamo“.

Da je ovo što se desilo danas meni košmar, ja bih to ovako prepričao – zamislite sanjam da se nalazim sa studentima ispred Pravnog fakulteta, kao 1996, i ima nas 20, kao 1996, i idemo na Plato, kao 1996, a kulminacija tog košmara je da ja govorim na Platou – jezivo, otpočeo je svoj govor Marko Vidojković na desetom protestu „Jedan od pet miliona“ u Beogradu. Da mi je neko 1996. rekao da će se ovo dešavati 2019, ja bih rekao – ok, valjda smo do sada naučili da, dok god smo živi, ako neko s*anje izbije, moramo da izlazimo na ulicu, dodao je.

Marko Vidojković

Ja sam, znate, pravnik, jedva sam uzeo prvi stepen diplome, ja sam jedna pravnička gnjida, najniži oblik pravnika, ali imam puno pravo da iznalaziram taj fakultet i sve što je izrodio, naveo je Vidojković. On je kazao da beogradski Pravni fakultet ima u svojoj istoriji mnogo antiheroja. „Ali znamo da ima i najboljeg studenta u istoriji Pravnog fakulteta i materijalni dokaz kakav šljam taj fakultet izbacuje, kakve monstrume taj fakultet izbacuje… Najbolji student Pravnog fakulteta šeta po Srbiji i priča kako je sve fenomenalno, krenuo je okolo da pokuša da ugasi Srbiju koja se upalila, pokušava da je ugasi benzinom. Pokušava da ide najbolji student Pravnog fakulteta okolo i da objašnjava kako je sve super… On koji je prekršio ne znam koliko članova Ustava, čak i ja pravnička gnjida to znam, on koji krši zakone svakodnevno – mi smo njegovi taoci“, rekao je građanima.

Najbolji student Pravnog fakulteta popio je u Vranju (tokom posete u okviru kampanje „Budućnost Srbije“) blokadu puta, tvrdi Vidojković i navodi da bi voleo da „tog najboljeg studenta Pravnog fakulteta dočekamo“ tamo gde dolazi i da mu makar viknemo „ua“. „Ako vidite da Aleksandar Vučić dolazi u vaš grad, skupite se vas 10, 20, ili još bolje 10, 20 hiljada i recite mu šta imate“.

Kad se sve završi, kad Vučićeva hipnoza prođe, ima da padnemo na dupe kad vidimo da ništa nije ostalo od ove zemlje, nećemo moći da se osvestimo kad vidimo koliko ponovo mora da se popravlja i gradi, kaže Vidojković.

„Apelujem na prijatelje advokate – sedite, pišite, popišite sva krivična dela koja je ova bagra počinila za sve ovo vreme, da svaki dinar bude vraćen, da budu kažnjeni, da se niko od njih nikad ne bavi politikom. Ja nisam fan vešala, ja sam fan zatvora i društveno-korisnog rada za sve koji su kršili zakon. Ako treba napravićemo još zatvora… Molim vas, popišite sve, jer gde god se okrenemo je kriminal, zločin i nepravda, to mora da se zapiše… Bela, ne crna knjiga ove vlasti imaće hiljade i hiljade strana. Nemojte da se opuštate kao posle 5. oktobra, jer tek kad on padne, mi počinjemo“, poručio je Vidojković.

Pozvao je građane da aplauzom pozdrave Inicijativu za Požegu, koja slavi godinu dana od početka protesta u svom gradu, što su okupljeni i učinili.

„Opoziciji narod poručuje – samo vas gledamo“

„Dobio sam apel od naroda Srbije, a propo dogovara s narodom koji sprema opozicija. Ja mislim da je super što smo svi zajedno, mislim da je fenomenalno što su toliko različite političke opcije zajedno, ovde je celokupna politička ponuda koju ćemo imati kad se izborimo za slobodu. Ta politička ponuda ima zadatak da napiše ugovor s narodom, ali narod me je obavestio – ovaj ugovor mora da se poštuje, tako da, kako nekad neko reče – samo vas gledamo. Upoznao sam celu opoziciju, lagao bih kad bih rekao da su to sjajni tipovi, ali mislim da su dovoljno talentovani i pametni da ovaj put neće da zeznu, tako da – dajemo im šansu, ako zeznu, ulica je opet naša“, zaključio je Vidojković.

Izvor: N1                                                                                    Foto: Screenshot

Ostavite komentar