DRUŠTVO SRBIJA SVET VAŠ GLAS VIDEO GLASNIK

Naučnici “Vinče”: Ministre Šarčeviću, tražimo javno izvinjenje za izjavu da smo “BANDITI”-VIDEOM I DOKAZIMA DO ISTINE

Naučnici “Vinče”: Ministre Šarčeviću, tražimo javno izvinjenje za izjavu da smo “BANDITI”

Pronađite prave “bandite” i tražite njihovu odgovornost, permutovali ste “ko je ko”

 

Naučnici instituta Vinča su ogorčeni na izjavu Mladena Šarčevića, ministra za prosvetu nauku i tehnološki razvoj datu Politici, 1.09.2019. i traže javno izvinjenje u istom mediju.
Reč je o dosad nezabeleženoj izjavi koja pre priliči huliganima, i njihovom govoru “mržnje”, o sektaškom odnosu prema nauci i naučnicima, što je neprimereno jednom ministru jedne ozbiljne Vlade, koja “poštuje” akademsku zajednicu.

Naučnici crvenim kartonima, a uzurpatori nasiljemNepoštovanje mišljenja Naučnog veća i većine naučnika u Institutu Vinča, bar onih koji još uvek nisu “zaplašeni” pretnjama, ucenama ili kupljeni “trgovinom uticaja” za izbor direktora koga poštuju, kome veruju i za koga žele da ostane da sredi situaciju u Vinči, a to je dr Zlatko Rakočević, je čini se upravo “banditsko ponašanje”.
Dr Rakočević koji je postavljen pre samo sedam meseci kako bi smirio kolektiv koji je bio uznemiren zbog najblaže rečeno “bahate” prethodne garniture koja je obeležena najstrašnijim aferama: nepotizmom, mobingom naučnika, čak i hapšenjem partnera direktorke Marčete Slavka Karića, zbog korupcije.

Kada je dr Rakočevića taj isti Upravni odbor postavio situacija se smirila, jer mu kolektiv naučnika i ostalih zaposlenih veruje, jer je i kada je ranije bio direktor Vinče takođe časno i profesionalno obavljao posao, štiteći pre svega nauku, instituciju nacionalnog značaja i ugled Srbije, onoliko koliko je mogao.
Zato mu naučnici veruju i žele isključivo njega, dr Zlatka Rakočevića za direktora Vinče.
Ali pravo glasa Naučnog veća, čiji su delegati u istom tom Upravnom odboru, čini se da su izneverili principe zbog kojih su delegirani, a to je da nisu ispoštovali odluku da je dvotrećinski, što je prvi put da dođe do takve sloge u kolektivu, izabran dr Zlatko Rakočević.

Da nekome smeta sloga u kolektivu pokazalo se već na sledećem sastanku Upravnog odbora Vinča gde je došlo, kako kažu naučnici najverovatnije do “izdaje” delegiranih iz Naučnog veća, u dosluhu sa članovima Upravnog odbora, a najverovatnije po “nečijoj” direktivi.
Jer kako drugačije objasniti da odluka da kandidat za direktora bude praktično već izabran, i da to ne bude i potvrđeno od Upravnog odbora, što se takođe nikada nije dogodilo.

U međuvremenu je stigao dopis iz Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja da “naučnici mogu da misle, ali ne i da odlučuju”, kako su Jutarnjem GLASniku objasnili shvatanje dopisa naučnici Vinče.

„VI NAUČNICI MISLITE, ALI NE MOŽETE DA ODLUČUJETE“

VIDEO : A šta kažu iz Sindikata Nezavisnost:

To je izazvalo dodatni revolt, a predlog Upravnog odbora, na kome su želeli i ti “misleći” da prisustvuju je premešten u Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, gde predlažu za direktorku, što je još veći”šok” Snežanu Pajović.

Snežana Pajović je poznata kao bliska saradnica upravo Marčetine smenjene ekipe i kao državni sekretar u Vladi Mirka Cvetkovića, kada je Božidar Đelić bio ministar za nauku i tehnološki razvoj. A zna se kako se u tom periodu “poštovala”nauka.

 

Video:Objašnjenje za one koji ne znaju: KO to uništava „VInču“?

I još obećavaju da će biti postavljen kandidat APOLITIČNA LIČNOST.
E da je više onih koji zaboravljaju bilo bi nekome lakše, ali ima još uvek onih koje služi pamćenje, pa i za Snežanu Pajović.

VIDEO: Vinču i dalje hoće da unište sa ovim izborom nove direktorke

 

Nova v.d. VINČE: Snežana Pajović je reklamirala i dijeteski suplement, ima to itekakve  veze sa Vinčom, naukom i naučnim radovima ???

Za nevernike pogledajte:

„Vinča“ reklamira dijetetski suplement? Predložena v.d direktorka Pajović

I vrh ovom neverovatnom ponižavanju akademske zajednice je izjava ministra Šarčevića u Politici, 01.08.2019.”

Foto: Youtube

Ne može direktora “Vinče” da određuje ko hoće
Na pitanje: Kako komentarišete to što je u petak u Institutu za nuklearne nauke “Vinča prekinuta sednica UO, a deo istraživača je stupio u štrajk?
Šarčević: “To je pokušaj banditskog ponašanja dela naučnika, njih 10-15 je pokušalo da reši problem na ulici. Ne može direktor “Vinče” da bude ko hoće, niti oni da određuju ko će to da bude.Ta priča je završena.Oni koji su hteli, u ministarstvu su održali sednicu UO, a bio je prisutan i v.d.direktora.”

Izjava ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladena Šarčevića

Ovde nailazimo na nekoliko netačnih informacija, najpre, u postavljenom pitanju stoji da su štrajkovali što ne odgovara istini, niti su naučnici „bahato“ se ponašali niti su bili na ulici, već na svom poslu u Vinči.

Prema izjavi ministra Šarčevića“bahati naučnici“Vinče prave haos na ulici???

Ministar Šarčević govori o banditskom upadu naučnika na Upravni odbor, a upravo je suprotno što može da potvrdi i policija iz PU Kaluđerica. Postoji sumnja da su policiju i pozvali oni koji su protiv Naučnog veća da bi prisustvovali nekom “isceniranom” incidentu. Kako ima pravde, policajci su bili svedoci, da upravo ta strana pravi ekcese.

Pretnje Slavka Karića, čiju „ekipu“ ponovo postavljaju za rukovodstvo, ministru nisu “bahate”???
Ovo nije za osudu? Pretnje savetniku  dr Zlatka Rakočevića

 

SRAMOTA:INCIDENTI KOJE NIKO NE OSUĐUJE!

Da li ministar Šarčević nije adekvatno upoznat sa ovim dešavanjima te je reagovao na osnovu netačnih izveštaja znaće se uskoro, kada dobije tačne informacije i javno se izvini naučnicima Vinče.
Istina je sledeća za šta postoje svedoci:

U hodniku Instituta Vinča se dogodio incident kada je Mihajlo Mudrinić, bivši pomoćnik za IT, blizak bivšoj direktorki Milici Marčeti Kaninski, nasrtao i gurao Slobodana Jovanovića, direktora tehničke operative. Mudrinić, fizički i nasilno nasrće na Slobodana Jovanovića, koji uzmiče i trudi se da izbegne provokaciju.

Svemu su prisustvovali i svedoci naučnici, ali i pripadnici policije PU Kaluđerica.Inače upravo je Slobodan Jovanović tužio za mobing dotičnu bivšu direktorku Kaninski, a razlog su bile nesuglasice oko uvođenja informacionih sistema, gle slučajnosti koje je baš Mudrinić vodio. Još jedna strašna pretnja obeležila je iznenadno postavljenje  v.d.direktorke Pajović. Susret partnera bivše direktorke Kaninski, Slavka Karića koji bio uhapšen u aferi u Vinči i koji je izgleda pratio dr Ljupču Hadžievskog, pomoćnika dr Rakočevića i u garaži na Obilićevom vencu uputio mu je najstrašnije pretnje i uvrede po nacionalnoj osnovi.

NAUČNICI VINČE: POZIV MINISTRU DA ZAŠTITI NAUČNIKE OD PRETNJI i PORUKA:
NE DAMO DIREKTORA dr Zlatka RAKOČEVIĆA

Ministre Šarčeviću, zaposleni, kako kažete “banditskog ponašanja” naučnici zahtevaju hitno izvinjenje u Politici i to na veličini primerenoj uvredi.
U svakom slučaju kolege iz naučnih instituta u svetu, već zovu da pitaju šta se to dešava u Srbiji oko imenovanja poštovanog naučnika dr Zlatka Kovačevića.
U razgovoru sa naučnicima Jutarnji GLASnik je saznao da je bilo reči i o tome da će se razmotriti svi projekti podrške naučnim istraživanjima u Srbiji s obzirom na nepoštavanje Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i ćutanja o svemu Vlade RS koje je iskazano prema domaćim naučnicima svetskog “glasa”.

VIDEO:OVO JE  DR ZLATKO RAKOČEVIĆ, KOGA NAUČNICI HOĆE ZA DIREKTORA

BRUKA: POGLEDAJTE I POSLUŠAJTE PREDIVNE NAUČNIKE KOJE JE MINISTAR PROZVAO“BAHATIM“ 

Autor: Branka Lazić

Izvor:Jutarnji GLASnik                                      Foto: Jutarnji GLASnik,Screenshot

Ostavite komentar