DRUŠTVO HRONIKA

Mup sprovodi detaljnu istragu zbog napada na radnike „Čistoće“.Čorba pevao: Ko ulicu prlja ima da nadrlja!“Ovoga puta nadrljali su radnici!

MUP otkriva: Detaljna istraga zbog napada na radnike „Čistoće“ nakon protesta, policija sprovodi detaljnu istragu izjavo je Stefanović

Tekst Bore čorbe je uvek aktuelan: „Hoću, majko, hoću u gradsku čistoću… Ko ulicu prlja ima da nadrlja!“

Ali, ovoga puta bar prema svedočenju direktora Gradske čistoće nadrljali su radnici.

VIDEO:Policija sprovodi istragu

Direktor JKP „Gradska čistoća“ Marko Popadić potvrdio je da su radnici ovog preduzeća napadnuti sinoć posle protesta u Beogradu.
„Radnici JKP Gradska čistoća u okviru svojih redovnih aktivnosti uklanjaju otpad sa javnih i saobraćajnih površina posle održavanja javnih skupova. Tokom aktivnosti na čišćenju Terazijskog tunela od otpada koji su učesnici skupa ostavili i nalepnica kojima su zidovi tunela bili izlepljeni dogodio se incident. Oko 20:30 časova grupa od pedesetak nepoznatih lica napala je radnike „Čistoće“ koji su čistili tunel“, rekao je Popadić za Tanjug.

Kako je naveo, ova nepoznata lica su fizički i verbalno vređala i napadala radnike, otela im sredstva za čišćenje, šutirala vozila i lepila ih nalepnicama.

„Radnici našeg preduzeća decenijama čiste Beograd posle javnih skupova, jer je njihov posao da Beograd bude čist. Nikada se do sada nije desilo da ih bilo ko napadne i maltretira od učesnika bilo kog političkog skupa“, istakao je Popadić.

VIDEO: Lepljenje plakata u tunelu

Ministar policije Nebojiša Stefanović izjavio je da će policija sprovesti detaljnu istragu kako bi se otkrili napadači na radnike „Čistoće“.

„Imali smo jednu molbu za ljude koji protestuju, jedna stvar im nije bila dozvoljena to je nasilje … i sinoć se događa jedna užasna stvar, maltene linč, fizičko nasilje, uvrede, lepili su nalepnice po njima“, naveo je Stefanović.

Nalepnice završile i na izlozima

On je kazao da će policija uzeti izjave očevidaca i koristiti snimke kamera, kako bi napadači bili otkriveni.

„Međutim ovde nije problem samo taj pojedinac, problem je inspirator“, rekao je Stefanović i dodao da predstavnici Saveza za Srbiju svakodnevno pozivaju na nasilje.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić na svom Fejsbuk profilu objavio je snimak napada grupe učesnika protesta na radnike „Gradske čistoće“.

Izvor: 021                                                             Foto: Screenshot, Teobra

Ostavite komentar