DRUŠTVO

Na red došli biciklisti: Kazne i od 100.000 do 200.000 dinara, ili 15 dana zatvora

NOVI SAD: S lepim vremenom, na putevima je sve više vozača bicikala. Vozači dvotočkaša, pre nego što krenu negde, treba da provere da li su gume na biciklu dobro naduvane, da li su kočnice ispravne, kao i da provere drugu opremu.

Foto: Pixabay

Kaciga i štitnici nisu obavezni za bicikliste, ali se savetuju za one koji vole bržu vožnju. Biciklisti su i dalje dužni da noću i u uslovima smanjene vidljivosti koriste svetla, kao i da bicikl opreme katadiopterima, dok dodatnu zaštitnu opremu koriste po sopstvenoj proceni.

Oko 80 odsto biciklista u Srbiji noću ne koristi svetlo, što bi ih u nekim slučajevima moglo koštati oko 1.600 evra ili 15 dana zatvora. Po jednom od istraživanja Novosadske biciklističke inicijative, čak 80 odsto biciklista noću nepravilno koristi svetlo na biciklu ili ga nema uopšte. To znači i da bi ti biciklisti mogli biti kažnjeni jer je zakonom predviđeno da „prilikom kretanja noću i u uslovima smanjene vidljivosti bicikl mora da ima upaljeno jedno belo svetlo na prednjoj strani i jedno crveno na zadnjoj”.

Ukoliko se biciklista zateknete noću, po magli, mećavi ili sličnim uslovima smanjene vidljivosti, van naselja bez svetla, kazna varira od 10.000 do 20.000 dinara.

„Srpski parlamentarci usaglasili su se o tome da je 3.000 dinara za vožnju bez svetla u naselju dovoljna kazna”, navodi se na sajtu Novosadske biciklističke inicijative, i dodaje da srpski parlamentarci nisu predvideli kaznu za bicikliste u slučaju kada ne postoji ulična rasveta. Tada se primenjuje opšta kazna koja se odnosi na vozače vozila, koja iznosi od 100.000 do 200.000 dinara, ili 15 dana zatvora. To se odnosi na vozače koji noću upravljaju vozilom na neosvetljenom delu puta, a nemaju uključeno nijedno svetlo za osvetljavanje puta niti prednje poziciono svetlo.

Takvo ponašanje je zakonom predviđeno kao „teži prekršaj iz oblasti bezbednosti javnog saobraćaja”. Bitno je napomenuti da se ta kazna ne odnosi na uslove smanjene vidljivosti.

Na sajtu Novosadske biciklističke inicijative podsećaju na to da se, iako nije zabeleženo da je neki biciklista kažnjen po tom osnovu, komplet svetala može kupiti u radnjama već za 300 dinara, znatno jeftinije u odnosu na predviđene kazne.

Poslednje izmene zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima donele su malo novosti za bicikliste i ne rešavaju u većoj meri postojeće probleme.

Veći udar na džep

Foto: Pixabay

Ukoliko se biciklista ne kreće biciklističkom trakom u obaveznom smeru, rizikuje kaznu od 20.000 do 40.000 dinara. Za dete mlađe od 12 godina koje upravlja biciklom na javnom putu, predviđena je prekršajna kazna od 10.000 do 20.000 dinara. U slučaju da izazove neposrednu opasnost ili nezgodu, kazna se povećava od 20.000 do 40.000 dinara ili kaznu zatvora do 45 dana. Biciklista koji odbije alko-testiranje rizikuje kaznu od 20.000 do 40.000 dinara.

Za decu ispod 12 godina i dalje je vožnja bicikla na javnim putevima zabranjena, prikolice za prevoz dece ne mogu se koristiti, a nije uvedeno ni obavezno rastojanje prilikom preticanja bicikliste.

Pešačko-biciklistička staza je „put namenjen za kretanje pešaka i biciklista”, ali funkcioniše kao biciklistička staza s ograničenjem brzine, uz obavezu pažljivog postupanja i neometanja pešaka, navode u Novosadskoj biciklističkoj inicijativi.

Da ideja nije u potpunosti razrađena vidi se po ograničenju brzine na deset kilometara na čas i po tome što nije uveden pešačko-biciklistički prelaz. S druge strane, nije jasno ni kako bi biciklisti mogli proveravati kojom brzinom se kreću. Bicikl, za razliku od motora ili automobila, po pravilu nema ugrađen i baždaren brzinomer, pa biciklista ne zna kojom se tačno brzinom kreće. Takve staze se koriste na mestima gde nema mnogo pešaka i biciklista, pa ograničenje brzine nema jasnu svrhu ukoliko je već predviđeno da se pazi na pešake, smatraju u Novosadskoj biciklističkoj inicijativi.

Podsetimo, kazna za prebrzu vožnju, brzinom već od 11 kilometara na čas, iznosi 3.000 dinara, odnosno 5.000 do 15.000 dinara u slučaju izazivanja neposredne opasnosti ili nezgode. Po izmenama zakona, ukoliko nema biciklističke staze ili trake, biciklista može koristiti metar od desne ivice kolovoza. Izuzetno od tog pravila se odstupa pri levom skretanju ili obilaženju prepreka ili preticanju.

Takođe, biciklista ne sme da sklanja noge s pedala, odnosno oslonca za noge, osim u slučaju oslanjanja kada vozilo nije u pokretu. Ako vas uhvate u takvoj situaciji, kazna je 3.000 dinara.

Vozač bicikla je dužan da na vreme rukom pokaže drugim učesnicima u saobraćaju nameru da će obaviti skretanje. Novost u zakonu je da biciklista mora rukom da pokazuje sve vreme dok skreće. U suprotnom, rizikuje kaznu od 5.000 dinara, odnosno od 6.000 do 18.000 dinara u slučaju izazivanja neposredne opasnosti ili nezgode.

Marko Trifković iz Novosadske biciklističke inicijative ističe za „Dnevnik” da pozicija biciklista u propisima nije dovoljno dobro razrađena i nije usklađena s modernim potrebama saobraćaja.

Izvor: Dnevnik, D. Nikolić

Ostavite komentar