DRUŠTVO GRADOVI

Neregularnim karate udarcima na dobijanje budžetskih para od Gradske uprave za sport i omladinu

Neregularnim karate udarcima na dobijanje budžetskih para od Gradske uprave za sport i omladinu

Koliko je kršenja osnovnih ustavnih prava, protivzakonitih radnji, diskriminacije i mobinga u sportu od strane čelnika Karate federacije Srbije (KFS)!?
Posledica je izbacivanje iz karate reprezentacije Srbije i skidanje sa liste stipendiste, najboljeg takmičara Jovana Simića, osvajača 5 medalja sa Prvenstva Evrope u katama.

„Upravni odbor KFS je grubo povredio moja osnovna ustavna prava, vrši na moju štetu diskriminaciju i mobing u sportu, grubo i nenadoknadivo nanosi štetu meni, mojoj porodici i Karate klubu „WINNER“ iz Novog Sada raznim pritiscima, ucenama, montiranjem rezultata na takmičenjima na štetu takmičara iz KK „WInner“, izbacivanjem iz karate reprezentacije Srbije i skidanje sa liste stipendista, našeg najboljeg takmičara Jovana Simića (do sada osvajača 5 medalja sa Prvenstva Evrope u katama), navodi u saopštenju za medije Dobrivoje Simić-Sima, predsednik KK „WINNER“ iz Novog Sada.

Upravni odbor KFS oglušuje se i na zahteve Poverenika za informacije od javnog značaja, Rodoljuba Šabića da učine dostupnim Statut i Disciplinski pravilnik KFS

– Sve je to počelo od februara meseca 2018. g. kada sam se ja, kao predsednik KK „WINNER“, usprotivio neregularnom i na osnovu lažnih podataka dobijanju budžetskih para od Gradske uprave za sport i omladinu Novog Sada, za karate klub „Student“ Novi Sad, Begeč koji je vlasništvo Strahinje Tepavčevića,predsednika KSV, član najvažnijih komisija u KFS i drugi ili prvi čovek po uticaju i „moći“ u KFS, a formalno se vodi na njegovu ćerku!

Jovan Simić, osvajač 5 medalja sa ocem Dobrivojem

– Od tog trenutka počinje „osvetnička misija“ Strahinje Tepavčevića prema meni, KK „WINNER“ i takmičarima Kluba sa ciljem „uništenja“ !

Neregularnim karate udarcima na dobijanje budžetskih para od Gradske uprave za sport i omladinu

Vrhunac svega je moja protivzakonita suspenzija (od 24. 6. 2018. g. a meni tek uručena 30. jula 2018. g.), kao predsednika KK „WINNER“, (koja je ništavna i ne proizvodi nikakvo pravno dejstvo jer je doneta od strane nenadležnog organa), od strane Upravnog odbora KFS (koji nije ovlašćen da vrši suspenziju već samo predloži Disciplinskoj komisiji KFS i eventualno podnese disciplinsku prijavu).

U obrazloženju Odluke o mojoj suspenziji oni nisu naveli ni jedan konkretan dokaz koji ide u prilog njihovoj odluci već su samo naveli neke uopštene fraze i floskule (narušavanje časti i ugleda KFS, uznemiravanje sportske javnosti u karate sportu…).

Kolika je njihova samovolja najbolje ilustruje činjenica da su oni pre pismenog uručenja suspenzije meni, sklonili-sakrili sva normativna akta KFS sa svog office sajta u cilju pokušaja onemogućavanja moje odbrane, tj. pisanja Žalbe, pa čak idu toliko daleko da se oglušuju i na zahteve Poverenika za informacije od javnog značaja, Rodoljuba Šabića. da mi učine dostupnim Statut i Disciplinski pravilnik KFS, u cilju dokazivanja moje nevinosti, tj. da oni nemaju nikakvu nadležnost da mene suspenduju i protiv mene preduzimaju bilo kakve disciplinske i ostale mere i radnje.

„Pa iako je od KFS, mnogo je!“, obrazložio je Dobrivoje Simić-Sima, predsednik KK „WINNER“ iz Novog Sada, u kako je naveo Saopštenju za sredstva za informisanje u vezi njegove protivzakonite suspenzije od strane KFS.

Izvor: Jutarnji GLASnik                                         Foto: Pixabay i privatna arhiva

Ostavite komentar