DRUŠTVO VAŠ GLAS

NOVINARKA i BIVŠI PR: Ministarstvo zdravlja u raljama spinova! Kome smeta vrhunski stručnjak Dana Grujičić?

NOVINARKA i BIVŠI PR u ministarstvu zdravlja razotkriva

Ministarstvo zdravlja u raljama spinova! Kome smeta vrhunski stručnjak Dana Grujičić?

Kurirova kampanja ovih dana jula 2019.pod naslovima:

Strahovlada: Prvi potez dr Danice Grujičić, od kad je postala direktor Instituta za onkologoiju i radiologiju Srbije, bio je zabrana lekarima da govore za medije

„Direktorka Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije doktorka Danica Grujičić zabranila je svim zaposlenima da govore za medije, saznaje Kurir!

Taj potez je među prvima koje je dr Grujičić uradila kada je imenovana na mesto v.d. direktora Instituta i tako je, kako tvrde zaposleni, stvorila strahovladu u ovoj ustanovi.

Crno na belo dokazuje šta? Najnormalnija informacija zaposlenima.
Baš skandalozno???


Prema rečima jednog od zaposlenih u toj zdravstvenoj ustanovi, a koji je želeo da ostane anoniman, takve stvari govore o potrebi dr Danice Grujičić da sve kontroliše i stvori atmosferu straha.
– Ispade da je najveći problem to da li će neki onkolog sa Instituta da govori za medije ili da gostuje u televizijskom programu. Sada sve ona mora da odobri. Dugogodišnji lekari, vrhunski stručnjaci ovo shvataju kao veliko ograničenje – kaže on.“

NOVINARKA i BIVŠI PR baš u ministarstvu zdravlja razotkriva kako se kriju informacije i spinuje

E, pa dragi dobronamerni napadači vrhunske i neprevaziđene lekarke Grujičić koja je spasila mnogo života, bez ikakvih urgencija, po Hipokratovoj zakletvi koje se drži, kao retko koji lekar u Srbiji, obraćam vam se kao novinar koja sam se veći deo karijere bavila i zdravstvom. Kažem i odgovorno tvrdim da već godinama nisu dozvoljavane izjave lekara, bez dozvole direktora ili zamenika u rukovodstvu klinika ili domova zdravlja. U jednom trenutku dvehiljaditih dok sam radila na BK televiziji nikada neću zaboraviti bolnice i domove zdravlja od kojih dobijamo nalog da od tada sve priloge  moramo da pravimo preko PR službe, ni manje ni više već preko McCann Erickson Belgrade, Šaper li je vlasnik, ako me služi pamćenje?

NOVINARI DA rade i zarade za povlašćenje AGENTE Marketinških AGENCIJA!

Mi novinari „smo se krstili“ i išli sa debelo plaćenim agentima te agencije koji su kupovali stanove na kredit, a ja kao novinar tada BK televizije nisam mogla ni da zamenim pločicu u kupatilu. Smejali smo se zajedno, jer oni nisu poznavali posao, već smo ih mi obučavali, marketinški stručnjaci koji su šetali bez ikakvog znanja i ja koja sam sve isto radila za platu sada i svoju i njihovu. I nije bilo ono ko se zadnji smeje…, oni sagradiše stanove…

I nemojte misliti da sam zavidna, nek im je sa srećom, uostalom do sada sam i ćutala, ali neću da dozvolim da Danu Grujičić, ženu za koju svi znaju koliko izgara za svojim poslom, da je neke sitne duše prozivaju. Za poziciju, sitan interes ili nekome smeta njena borba za dokazivanjem dejstva i posledica osiromašenog uranijuma na  narod u Srbiji izazvanog NATO bombardovanjem? Šta god je razlog, nedopustivo je.

A i kad smo kod tako otvorenog pristupa novinarke Slavice Slimig, Kurira i slobode medija, evo neka se javi ministarstvu zdravlja, gde zna da sam radila jer mi je postavljala pitanja o raznim aferama i nek postavi pitanja zašto njena koleginica Branka Lazić sa kojom je sarađivala u službi odnosi sa javnošću ministarstva zdravlja, ne radi više tamo, zašto je radila na „crno“ bez ijednog dokumenta i zašto je nisu platili, ta divna institucija, na čelu sa Zlatiborom Lončarom, ministrom, Vickom Ferencom, sa kojim je mesecima delila kancelariju, Berislavom Vekićem, koji na sudu kaže da je viđao tu osobu Branku Lazić na hodniku ministrstava, tu u toj instituciji se tako“ lako ulazi i šeta“. Vekić, pritisnut dokazima i dokumentima, priznaje da je dotična ipak radila i da ju je doveo „kabinet“, ko bi drugi (ve postoji u zapisniku). Proveriti kod šefa kabineta Nikole Pandrca i vd sekretara Nataše Gudović, koja potura retroaktivno svoje postavljenje premijerki Ani Brnabić, gde nestadoše „novci“ za dotičnu Branku Lazić i to „novci“ od DILLSA evropskog projekta.

A posebno pitanje neka postavi nedodirljivoj personi koja to zataškava, Marku Pavlović, kažu „Džesikin“ pulen, onaj iz Tadićevog kabineta, koji se uzgred budi rečeno hvali kako je on svemu naučio predsednika Aleksandra Vučića, na primer ono smirivanje da vrti prste i postavi prste u „piramidu“. Da ne bi njega, tog iskusnog Marka Pavlovića, bar po njemu kazivanju i hvalisanju ne bi bilo ni našeg predsednika Vučića.

Da ne dužim dalje neka nadležni i tako obavešteni novinari provere u kom je kampu i na kojoj obuci je bio Marko Pavlović, „boss na PR službu u ministarstvu zdravlja“ i ko mu je naknadno davao pečate da je prošao kurseve???

Kad to završite, možete da pričate o Dani Grujičić, a onda ćemo videti koliko tu ima istine ili lažnih prozivki kao i za svakog poštenog čoveka i žene u Srbiji, koji očigledno smetaju kada iznose istinu.

Ili će te nastaviti po onom „satri sve koje vrede“ da mi isplivamo na površinu. Zna se ko isplivava na povšinu, kada se pametni, stručni i pošteni potapaju.

I tome gospodo doći će kraj, osim ako nas u tolikoj količini ne potopite.

I zato nije kraj uspravite ponosno glave, svi junaci naše dostojanstvene Srbije.

 

Autor: Branka Lazić na usluzi svima koji žele istinu   jutarnjglasnikurednik@gmail.com                                            Foto: Screenshot

Ostavite komentar