DRUŠTVO HRONIKA

Odlazak glumačke legende: „Draga Milena, putuj sa anđelima““Opet si sa Gagom“

Srbija se oprašta od glumačke legende Milene Dravić Ceo region žali za jugoslovenskom legendom kinematografije
Brnabić: U ime Vlade Republike Srbije i svoje ime upućujem izraze najdubljeg saučešća 

Sloboda Mićalović: Kuda svi to žurite? Draga Milena, putuj sa anđelima;
Brajović: Poslala nam je kiflice i zauvek otišla; Ćetković: Opet si sa Gagom
Nerazdvojni Milena i Dragan-„“Opet si sa Gagom“

Velika srpska glumica Milena Dravić preminula je noćas u Kliničko-bolničkom centru Bežanijska kosa u 79. godini, kako mediji nezvanično saznaju, ona je svoje poslednje dane provela u bolničkoj postelji.

Glumica Sloboda Mićalović oprostila se od Milene na svom Instagram profilu i zahvalila joj, ali i njenom pokojnom suprugu Draganu Nikoliću na svemu što je od njih naučila uz reči:

„Kuda svi to žurite? Verujem da bolje i lepše mesto. Hvala na predivnim ulogama, hvala što ste velikodušno delili sa nama život, hvala na druženju. Hvala što ste nam Gaga i ti pokazali kako ipak može da se bude Gospodin glumac i Gospođa glumica. Draga Milena putuj sa anđelima“.napisala je Sloboda Mićalović na Instagramu ispod Milenine fotografije iz mladosti.

Foto: PRINTSCREEN/INSTAGRAM

Otišla je najvoljenija glumica jugoslovenske kinematografije

Otišla je najvoljenija i jedna od naznačajnijih glimica jugoslovenske kinematografije koja je mogla i umela da igra sve, saglasni su Radoslav Zelenović, Ivan Jevtić i Voja Brajović, povodom vesti da je preminula Milena Dravić.Bard našeg glumišta Vojislav Brajović napominje da otišla glumica koja spada u red najznačajnijih umetnika epohe.

„Njen šarm, srce, radost igre bili su neponovljivi… Njeni profesionalni dometi su sigurno među najznačajnijima u istoriji naše kinematografije, jer je mogla i umela da igra sve… Njena pojava je ostavila dubok pečat u našim sećanjima i bila je privilegija da delimo epohu sa njom“, kazao je Brajović.

„I dalje ne mogu da verujem da nas je napustila. Milena je otišla u naša sećanja. Dragana i ona bili su dve najvoljenije osobe u našoj profesiji. Bila je svako i najbolja glumica. Ovo što ću da vam ispričam možda i nije prikladno za novine. Jutros smo snimali seriju „Sinđeliće“, a ja sam doneo ekipi kiflice koje je ona poslala za njene kolege s kojima je ranijih godina snimala. Trebali ste da vidite njihova lica. Milena je bila naša radost, a eto sada i žalost“.prenele su Večernje Novosti.

Milena Dravić-insert Moj tata na određeno vreme

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić uputila je danas telegram saučešća povodom smrti glumice Milene Dravić.

„U ime Vlade Republike Srbije i svoje ime upućujem izraze najdubljeg saučešća članovima porodice, prijateljima i svim poštovaocima preminule glumice Milene Dravić, legende srpske i jugoslovenska glumačke scene.

Svojim raskošnim glumačkim talentom i fantastičnim filmskim, pozorišnim i televizijskim ulogama, Milena Dravić ostavila je neizbrisiv trag u našoj kulturi. Uvek dostojanstvena i jedinstvena, plenila je svojim neverovatnim talentom i šarmom.

Izvor: Jutarnji GLASnik                              Foto:Screenshot

Ostavite komentar