Održan protest trudnica i porodilja
DRUŠTVO GRADOVI VESTI

Održan protest trudnica i porodilja

Održan protest trudnica i porodilja

Trudnice i porodilje nezadovoljne Zakonom o finansijskoj podršci porodicama sa decom, čija je primena počela 1. jula, protestovale su u centru Beograda, jer smatraju da će zbog promene načina obračuna a na osnovu Zakona primati veoma male mesečne nadoknade.

Učesnice protesta su prošetale od Trga Nikole Pašića do Vlade Srbije, nosile su transparente „Deca su zakon“, a sa razglasa su puštane pesme za decu.

Kako je ranije na društvenim mrežama objavljeno protest nije „politički obojen“, već su organizovale nezadovoljne trudnice i porodilje.

Na protestu su se, međutim, bili Saša Janković, Sanda Rašković Ivić, Boško Obradović, Zoran Živković, Goran Ćirić, poslanici Pokreta centra u Skupštini Srbije.

Porodilje, trudnice i poslanica Pokreta centra Tatjana Macura predale su ranije danas Skupštini Srbije izmene i dopune Zakona o finansijskoj podršci porodicama sa decom, kojima se, između ostalog, traži da naknada za vreme porodiljskog odsustva ili odsustva radi nege deteta ne može biti manja od minimalne zarade.

Izvor: RTS

Ostavite komentar