DRUŠTVO GRADOVI

Ostao bez ruke na Košarama, prinuđen da štrajkuje glađu, EPS mu isključio struju

Čačak — Ratni vojni invalid Dejan Petković (45) počeo je jutros štrajk glađu zbog toga što mu je isključena struja radi duga od 27.000 dinara.

Dejan Petković štrajkuje glađu, Foto: Morava.info

Petković je za agenciju Beta kazao da je 3. jula dobio opomenu od Elektrodistribucije da će mu u roku od 30 dana biti isključena struja zbog duga, ali je do isključena došlo ranije, odnosno 10 dana nakon opomene.

On je istakao da su mu struju isključili bez najave 13. jula i da bi on u zakonskom roku izmirio dug, ali da je problem nastao jer je struja isključena pre predviđenog roka.

Petković je dodao da nema novčanih problema da plati dug, da živi od invalidnine u iznosu od 40.000 dinara, a do duga je došlo jer je imao druge nepredviđene troškove.

Petković, koji štrajkuje glađu ispred zgrade lokalne samouprave u Čačku, je naveo da od štrajka neće odustati sve dok Elektrodistribucija ne uključi struju.

Petković je ratni vojni invalid koji je ostao bez ruke u borbama na Košarama 1999. godine, bio je jedan od učesnika blokade magistrale u Preljini kod Čačka zbog poskupljenja goriva i tom prilikom bio je uhapšen, a dobio je i tri prekršajne prijave za blokadu auto-puta, za pešačenje po auto-putu i zato što u tom trenutku nije imao ličnu kartu.

One Reply to “Ostao bez ruke na Košarama, prinuđen da štrajkuje glađu, EPS mu isključio struju

Ostavite komentar