DRUŠTVO KOLUMNE

Otvoreni lopovluk, u po bela dana, smo prihvatili kao normalnu pojavu

Otvoreni lopovluk, u po bela dana, smo prihvatili kao normalnu pojavu

Tamo negde na samim počecima Tv Pink, u vreme dok je još mogla da se gleda, bila je izvesna humoristička emisija BB Show.

Piše: Milica Eseš Pinter

Ne bih sad polemisala o kvalitetu samog humora, ali bih rekla da sam u godinama koje su sledile viđala i daleko gorih stvari.

U toj emisiji smenjivali su se kratki skečevi, vicevi, u kojima su glavni likovi bili tipični pripadnici iz našeg seoskog i gradskog okruženja. I bio je jedan pod imenom Komšija Raća, tip koji se stalno pojavljivao sa fantomkom na glavi, odnosno svi su znali ko je i čime se bavi.

Otvoreni lopovluk, u po bela dana, smo prihvatili kao normalnu pojavu

Lik nije krio da je lopov, sa fantomkom je išao u komšiluk na kafu itd i svi su to smatrali normalnim, svi, mislim, ostali likovi u skečevima.

E vidite, problem je što je taj Komšija Raća, tako sa sve fantomkom, počeo i u stvarnom životu da se pojavljuje svuda, od najnižih, do najviših funkcija, baš bukvalno svuda i što smo mi, na nacionalnom nivou, taj njegov otvoreni lopovluk i tu njegovu uniformisanost u fantomku u po bela dana, prihvatili kao normalnu pojavu.

I prestalo je čak i da nam bude čudno to što se on ne krije i što otvoreno kaže i mi znamo ko je i šta je i čime se bavi.

Naposletku, u kome je problem, u nama ili u njemu?

Nemojte posle da se čudite što nam život liči na jeftini vic.

Neovlašćeno korišćenje ovog teksta bez dozvole autora, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Ostavite komentar