DRUŠTVO POLITIKA SRBIJA

„Ovo sećanje ruši meni sve, moj Beograde, zagrli me!“- Da li je slobodan Beograd kroz objektiv slučajnog prolaznika VIDEO

„Ovo sećanje ruši meni sve, moj Beograde, zagrli me!“ dopunio je „folklor“ divne majske večeri „Slobodne zone“VIDEO

Video zapis slučajnog prolaznika Beogradom 4. maja 2019. kada je definitivno potvrđeno da je Beograd „slobodan“ grad, jer u isto vreme pravi mnogo različitih manifestacija na malom prostoru.

Ugođaj su pokvarile prskalice za navodnjavanje trave koje su se verovatno „sistemski“ pokvarile pa su obilno zalivale i građane i ulice.

U svakom slučaju u samo jednoj večeri u Beogradu napravljena je „Slobodna zona“ u šatoru ispred Predsedništva, održao se koncert za slobodu kanabisa ispred same Skupštine i sve se to proslavilo uz grčku muziku na Trgu Nikole Pašića.

Refren iz pesme „Moj Beograde, zagrli me!“ čuo si iz jednog auta i nekako je  dopunio sve što se dešavalo 4. maja 21019. kroz objektiv slučajnog prolaznika.

Ko kaže da Beograd nije slobodan grad, vara se. Na malom prostoru u samom centru grada održale su se tri različite manifestacije i niko nikom nije smetao, osim „malo“ kiše i „prskalice“ koje su preobilno zalivale travu u parku.

Navodnjavanje trave i protesta

Ispred Narodne skupštine Republike Srbije okupljeni su oslobađali kanabis u žargonu poznatiju „travu“, u istom periodu u Pionirskom parku prskalice su radile „na neki čudan način“, svakako su obilno zalivale travu, ali i ulicu. Bile su pokrivene plastičnim flašicama, da ne „prskaju uvis“, valjda se nešto pokvarilo u sistemu. Čini se sistemska greška.
Ipak je to izazvalo komentare pristalica protesta „#1 od 5 miliona“ koji su upravo u Pionirskom parku proglasili „Slobodnu zonu“, prvu od ko zna koliko budućih koje organizatori najavljuju. Naime prisutni i to svi složno misle da su „prskalice“ namerno obilno zalivale travu, kako bi sprečili pristalice protesta da se okupe „neokupani“. Bez obzira na sve, „Slobodna zona“ je proglašena, šator je podignut sa pogledom na zgradu Predsedništva gde predsednik Srbije Aleksandar Vučić može da ih vidi i pozdravi, što je on pri dolasku na posao i uradio.

Ko to tamo viri sa prozora Predsedništva?

Pri proglašenju „Slobodne zone“ neko je virio sa prozora Predsedništva, a mnogi su komentarisali da je to upravo predsednik. Sve pomenuto nije sprečilo da pristalice protesta „#1 od 5 miliona“ bakljama i pesmama oslobode, kako kažu prostor u kome će moći da svi građani dolaze svakoga dana od popodne kako bi rekli šta ih „muči“.

Iznenađenje za neobaveštene je bio i treći skup na Trgu Nikole Pašića manifestacije „Grčki vikend u Beogradu“ koji se već u ovom terminu održavao. Interesantno je da ni kanabis, ni prskanje trave i ulica, ni sirtaki ni buzuki, a ni stvaranje „Slobodne zone“ nije okupio veliki broj građana.

Da li je razlog što i Kinezi sviraju na ulicama Beograda sa „šeširićem“ za novac, a što se centrom grada pored najskupljih automobila, opet voze neki kamiončići“ koji su pre za muzej nego za vožnju, prepuštamo vlasti i opoziciji da razmisle, možemo li, mi građani Srbije, pa i stranci koji nam dolaze neki ko turisti, a neki pevajući , svi zajedno krenuti u bolju budućnost.

Sve će biti jasnije kada pogledate Video:

Autor Branka Lazić

Izvor: Jutarnji GLASnik                                                      Foto i Video: Teobra

Ostavite komentar