Počinje Nedelja ponosa u Beogradu, zatvoriće je Parada ponosa
DRUŠTVO GRADOVI

Počinje Nedelja ponosa u Beogradu, zatvoriće je Parada ponosa

Počinje Nedelja ponosa u Beogradu, zatvoriće je Parada ponosa

Ovogodišnja Nedelja ponosa biće otvorena u ponedeljak, 10. septembra, okupljanjem u podne na platou ispred Skupštine Beograda.

Počinje Nedelja ponosa u Beogradu, zatvoriće je Parada ponosa
Foto: 021

Tokom Nedelje ponosa u Beogradu će biti organizovano više od 60 izložbi, koncerata, filmskih projekcija, debata i konferencija. Kao i prethodnih godina program će obuhvatiti i Prajd forum i konferenciju koja će ove godine biti posvećena pravnom regulisanju položaja istopolnih zajednica.

Nedelja ponosa završiće se u nedelju, 16. septembra Paradom ponosa koja se organizuje pod sloganom „Reci DA“. Povorka će krenuti sa Trga Slavija, a kretaće se ulicom Kralja Milana, Kolarčevom, preko Trga Republike, Vasinom, do Studentskog Trga. Posle toga, u Studentskom parku od 16 do 20 časova biće organizovan zabavni program koji je otvoren za javnost.

Prva beogradska Parada Ponosa organizovana je 30. juna 2001. pod sloganom „Ima mesta za sve nas“, kada su pripadnici desničarskih organizacija i navijača napali manji broj okupljenih na Trgu Republike. Povređeno je više od 40 osoba, dok je zvanična reakcija Vlade izostala.

Prvi Beograd Prajd koji je protekao bez incidenata održan je 28. septembra 2014. godine pod sloganom „Ponos za sve“.

Izvor: 021

2 Replies to “Počinje Nedelja ponosa u Beogradu, zatvoriće je Parada ponosa

  1. Хм, ја сам, док не прочитах ову вест, био уверен да се ради о објективном гласилу које се залаже за очување истинских вредности, правде и морала, кад оно „цврц Милојка!“, овако афирмативан текст о растурачима морала, породице и друштва у целини, не објавише ни режимске новине. Зашто?!?

    1. Poštovani, ni nama se mnogo toga ne sviđa što objavljujemo, ali pokušavamo da se čuju sve strane, pa i one kojima smo najmanje naklonjeni. Inače autor teksta je portal 021.rs koji je kao izvor naveden na kraju teksta.
      Srdačan pozdrav.

Ostavite komentar