DRUŠTVO

Pomozimo Bajatoviću! Smanjene mu plate! Zarađuje samo 2.429.861,00 dinara mesečno

Kako piše Blic, direktoru „Srbijagasa“, poslaniku, članu nadzornih odbora „Jugorosgasa“ i Podzemnog skladišta gasa „Banatski Dvor“ Dušanu Bajatoviću smanjene su plate za ukupno 50.000 dinara i sada mesečno zarađuje „samo“ 2.429.861 miliona dinara.

U vreme kada su porasle plate svim poslanicima, premijerki Srbije i (kako se očekuje) predsedniku države, rekorderu po visini mesečne zarade među državnim funkcionerima Dušanu Bajatoviću primanja su smanjena i to u visini jedne prosečne srpske plate, piše novinarka Blica Nataša Latković.

Kako se navodi u njegovom poslednjem izveštaju od 29. januara ove godine, objavljenom na sajtu Agencije za borbu protiv korupcije, kao član NO „Jugorosgasa“ sada zarađuje 1.644.471, što je za 24.370 dinara manje nego što je primao tokom cele 2017. godine.

Takođe, Bajatoviću su za 25.209 dinara smanjena primanja i u NO Podzemno skladište gasa Banatski dvor i na toj funkciji sada zarađuje 593.000 dinara.

Kada se saberu ova umanjenja, proizilazi da su ovom funkcioneru SPS-a primanja niža za 49.579 dinara. Ipak, Bajatović je dobio i malo povećanje od 2.761 dinara i to na funkciji direktora JP „Srbijagas“, gde sada prima platu od 165.070 dinara.

Kada se na njegova primanja doda i paušal koji prima kao poslanik u Skupštini Srbiji, njegova mesečna plata iznosi 2.429.861 dinara.

U Srbiji ovoliki iznos ne prima nijedan državni funkcioner i u tom smislu Bajatović je neprikosnoven!

Direktor „Srbijagasa“ može da se pohvali i velikom imovinom, pa tako poseduje više od sedam hektara njiva, pašnjaka, vinograda i voćnjaka, kao i dve vikendice. Zanimljivo je da u svom vlasništvu nema porodičnu kuću ili stan.

Agenciji za borbu protiv korupcije prijavio je da ima dva automobila – „folksvagen“ i „tojota“, kamion, a nedavno je kupio i prikolicu. Ima ušteđevinu u banci.

Potreseni ovim nemilim događajem, Jutarnji GLASnik poziva vaskoliko srpsko pučanstvo, te razne humanitarne organizacije, crvene krstove, križeve i polumesece da organizuju prikupljanje humanitarne pomoći za našeg Dušana, jer šta može čovek danas da uradi sa bednih 20.000 i malo više evra primanja mesečno.

Apelujemo i na Vladimira Putina da svojim autoritetom utiče gde treba, te da se Dušku vrati to što mu je nepravedmo oduzeto.

Naročito pozivamo i apelujemo na radnike Goše, Fijata, radnike turskih i italijanskih robovlasničkih firmi i apelujemo na sve druge gologuzane koje gazde jašu od jutra do mraka,  da odvoje bar pola od svojih 200 evra koliko primaju, ili ako ne primaju ništa, nek prodaju nešto od pokretne ili nepokretne imovine i to uplate na račun našeg Duška.

Ti radnici mogu da budu gladni, navikli su i neće im smetati, al’ šta će i kako će Dule Bajatović?

Ti radnici mogu da budu i ostanu slepci, al’ šta će i kako će Dule Bajatović?

Ti radnici mogu i trebaju i dalje da budu jahani, izrabljivani, ponižavani i jebani za tu crkavicu za koju rade, al’ šta će i kako će Dule Bajatović?

Moramo pomoći našem Duletu, a gore pozvani radnici su i zaslužili da im bude još gore nego što jeste, pošto su dozvolili sve što se dešava u ovoj Srbiji, pošto su dozvolili da decenijama upravljaju njihovim životima najgori šibicari i prevaranti koji su se rodili na ovim prostorima.

E pa kad su dozvolili, sad su dužni i da pomognu Dušanu Bajatoviću, jer šta bi tek bilo da Dule nije socijalista!

Naš narod lepo kaže, „magare se jebe kad se zaglavi“, zato, jebi Duško i ne vadi, može ti se!

Jutarnji GLASnik, M. A. M.

[frontpage_news widget=“13129″ name=“Prethodni članci“]

Ostavite komentar