DRUŠTVO HRONIKA SA DRUŠTVENIH MREŽA VAŠ GLAS

Povratak “VINČANSKE SEKTE”, Uplašeni naučnici „banditi“ veruju u nadležne-EPILOG na sudu

Povratak “VINČANSKE SEKTE”???

„Krivac se vraća na mesto zločina da završi posao ili da prikrije dokaze“ izreka

Da je Jutarnji GLASnik sa sloganom “otvaranje očiju” postao i “vidovit” dokazuje i prethodni tekst o institutu od nacionalnog značaja “Upad u kancelariju uzbunjivača u Vinči”“, kamere “namerno”isključene”

“Predvideli” smo slušajući “kuloorske” priče ko će biti postavljen, samo dan kasnije nakon “upada” u kancelariju i promenjene brave na mesto iznenada smenjenog direktora Centra tehničke operative i uzbunjivača Slobodana Jovanovića. I ispostavilo se da su te priče tačne, postavljen je Ivan Lazović iz Marčetine”ekipe”.
Takođe smo ponosni što smo izveštavanjem o novim dešavanjima u Vinči doprineli da i UKP i BIA, kako saznajemo iz pouzdanih izvora ovih dana“češljaju” poslovanje u Vinči. Zahvalni smo u ime naučnika, koji je ministar Šarčević nazvao “banditima”, sa željom da policija ovoga puta zaista “trenira strogoću”, pravedno i utvrdi ko je kriv i da ti ljudi snose odgovornost za malverzacije u poslovanjima u Vinči, a to je krađa iz budžeta Srbije, a suma je poprilična, kažu poznavaoci.
Zahvaljujemo se i očekujemo od nadležnih da utvrde ko je za šta kriv, jer nedorečene i nezavršene “afere” kao ona od februara ove godine i povratak iste ekipe u Vinču da opet rade, rađa sumnju .

Ekipa iz Vinče-Javne nabavke na proslavi sa simpatičnim komentarom VINČA-SEKTA-PONOVO
Privatno druženje kolega iz Javnih nabavki „Vinča“ sa rukovodiocem, Dankom Karić, sestrom uhapšenog Slavka Karića, supruga Marčete i šaljiv natpis VINČA-SEKTA-AGAIN

Nedavno su ta i mnoge druge objave obrisane sa društvenih mreža? Razlog nepoznat!

Marčetina “ekipa“ uzvraća udarac

Slobodan Jovanović postavljen je na novo radno mesto, sistem administrator sa smanjenom zaradom, čak više od polovine. To jeste dobro radno mesto za nekog početnika, ali ovo liči na pravu “osvetu”, prema nekome ko je pokušao da spreči i ukaže na “malverzacije” u poslovanju Vinče i javnim nabavkama. Nalog za njegovu smenu pokrenula je nova v.d. prof. dr Snežana Pajović, zahtevajući da se potpiše peticija protiv rada Slobodana Jovanovića, i to baš za mobing. Poznato je da je Slobodan Jovanović, već tužio Marčetu i njenog pomoćnika takođe za mobing. Postojao je i snimak, kako je stara „ekipa“podsticala da se potpiše peticija, ali zaplašeni naučnici „banditi“, kako ih je nazvao ministar Šarčević ipak nisu toliko hrabri. I obrisali su taj audio snimak.

Peticije  sa 15 potpisa radnika bez „osnovne škole“

Potpisnici ove “naručene” peticije za mobing,prema rečima naših sagovornika iz Vinče bili su na neki način „podstaknuti“ da potpišu i da se žale na rad Slobodana Jovanovića. U Centru tehničke operative čiji je Jovanović bio direktor do 17. septembra, radi 147 ljudi. Na peticiji je potpisano 18 radnika iz tog centra od kojih 15 nema završenu ni osnovnu školu, devetnaesti nije hteo da da potpis iako je naveden na spisku.

 

Interesantno je što su iz Upravne zgrade 18 zaposlenih potpisali peticiju, iako nemaju dodirnih tačaka u poslovanju sa bivšim direktorom Jovanovićem, tako da je nejasno zašto su se potpisali, osim ako to nije “dodvoravanje”Marčetinoj “ekipi”, hobotnici koja se ponovo pipcima uvlači u institut da završi započeto, u čemu su pre samo sedam meseci zbog afere bili zaustavljeni hapšenjem.

Protesti zbog „nametnute“ direktorke, a ne direktora koga su naučnici izabrali dvotrećinskim glasanjem

Zaposleni, iako se plaše za svoja radna mesta, ipak otkrivaju da je sve ovo što se događa Slobodanu Jovanoviću “osveta” zbog otkrivanja o malverzacijama oko javnih nabavki, i ko zna još kojih saznanja, jer je bio uzbunjivač. Ako pri tome dodamo i tužbe za mobing protiv Marčete, bivše direktorke i Nemanje Ilića, koji je tada bio direktor Centra zajedničkih službi deluje da njihove sumnje mogu biti osnovane.

Da podsetimo bivši direktor Slobodan Jovanović zatekao je širom otvorena vrata kancelarije i zamenjenu bravu pre nego što je izvršio primopredaju dužnosti posle razrešenja sa tog radnog mesta. Došla je i policija koja je utvrdila činjenice, ali i da” baš tih”dana su kamere bile isključene, tako da nije snimljeno ko je ulazio i da li su nestali podaci iz računara ili dokumentacija. A važnost informacija posebno što je reč o “uzbunjivaču” je neprocenjiva za utvrđivanje “čistog” poslovanja instituta “Vinča”.

Napad i provokacije pratili su i postavljenje nove v.d. direktorke kada je u hodniku Instituta Vinča Mihajlo Mudrinić, bivši pomoćnik za IT, blizak bivšoj direktorki  Marčeti, nasrtao i gurao Slobodana Jovanovića, tada još uvek direktora Centra za tehničku operativu. Svemu su prisustvovali i svedoci naučnici, ali i pripadnici policije PU Kaluđerica. Inače kad je Slobodan Jovanović išao da prijavi ovaj napad, policija ga je odgovorila od pisanja zapisnika??? Interesantan je podatak da su razlog rasprave zašto je Slobodan Jovanović tužio za mobing bivšu direktorku Marčetu, bile nesuglasice oko uvođenja informacionih sistema, gle slučajnosti koje je baš taj Mudrinić vodio.

EPILOG NA SUDU
U Višem sudu u Beogradu je suđenje u ponedeljak 30.septembra a tužbu je pokrenuo bivši direktor Centra za tehničku operativu Slobodan Jovanović za mobing za koji je optužio bivšu direktorku Marčetu i Nemanju Ilića bivšeg direktora Centra zajedničkih službi, a zbog najnovijih dešavanja proširiće tužbeni zahtev. Između ostalog, kako saznajemo dodaće i tužbe protiv svakog pojedinačno koji su potpisali peticiju, za koju Jovanović tvrdi da nema ni najmanje osnove.

Poželimo sreću da nadležne institucije pravedno nađu i otkriju prave krivce, koji treba da snose odgovornost i da Vinča napokon zablista naukom i naučnim dostignuće.

Autor: Branka Lazić

Izvor: JutarnjiGLASnik           Foto: Društvene mreže, Jutarnji GLASnik, Screenshot

Ostavite komentar