DRUŠTVO LJUBIMAC

Preko 3000 „odgajivača“pasa u Srbiji NELEGALNO. Samo troje registrovanih. Vlast na strani bezdušnih profitera!

Da biste bili LEGALAN ODGAJIVAČ MORATE BITI REGISTROVANI PRI UPRAVI ZA VETERINU, PRI APR-u. Samo tako će vaše leglo biti kontrolisano, legalno, registrovano.

Foto: Pixabay

PRODAJA JE DOZVOLJENA ISKLJUCIVO U REGISTROVANIM OBJEKTIMA. 

Ko to zna? Ko hoće da zna? Ko sprovodi Zakon?

NIKO!

Uprava veterine izbegava svoje obaveze, KINOLOŠKI SAVEZ SRBIJE SE PRAVI NEVEŠT, ne obaveštava svoje članove, ne obrazuje ih. Nikoga ne interesuje gomila nelegalnih štancera, koji operišu širom Srbije, prodaju pse iz neproverenog legla, putem sajtova, oglasa po novinama, kako god hoće.  Kao da opšti haos svima odgovara.

Ovo je tabu tema. Zašto ?

Izbačeni psi , „rasni psi“, ako se tako može reći, predstavljaju veliki broj napuštenih pasa po ulicama , po tzv opštinskim prihvatilištima i doprinose povećanju populacije beskućnih. Ovo nehumano profiterstvo se skriva, a vlasti ne zanima. ?!

Ministarstvo ima zakonsko ovlašćenje da izvrši nadzor odgajivačnica preko veterinarskih inspektora, da utvrdi da li se ispunjava zakon o dobrobiti, a to ne radi!

Piše se i pisalo se, sajtovi su puni tekstova na ovu temu, a do sada od strane nadležnih nije preduzeto ništa.

Kinološki savez ne može svoje članove da natera da se prijave i zvanično registruju, ali sigurno ima načina da ih opomene, jer član je Medjunarodnog Kinološkog saveza, gde su okupljene zemlje u kojima se ilegalni odgajivači drastično kažnjavaju.

Ovde se radi o višeslojnom problemu , o neefikasnosti brojnih državnih službi, o organizovanom lopovluku, o korišćenju nedužnih životinja, o opštem javašluku, o neetičnom ponašanju i kršenju zakona.

Prema podacima  Medjunarodne Kinološke federacije, gde je
statistički prikazan broj registrovane štenadi, broj legla, vlasnika, broj
pobednika, broj vlasnika i broj pasa, situacija za 2015 god je sledeća:

Srbija
37062 štenadi prijavljeno, 10.636 legla.

Gde su oni upisani u zemlji? Gde?

Nigde!

link Medjunarodne Kinološke organizacije 

Brojna pitanja smo  prosledili  na nadležna državna ministarstva. Bez suvislog odgovora.

A dok se nezakonitost nastavlja, udruženja i pojedinci na terenu muku muče kako da smeste sve napuštene.

Ovo rađa i nedozvoljeni šverc pasa i nove profitere. Haos cveta, psi pate, lopovi kradu.

U prilogu dostavljamo linkove od značaja za bolji uvid u ovu temu.

Clanak iz Balkanspress, svedočanstvo Novosti, Darka Drobnjaka, kinološkog sudije i doktora veterine

Balkan kinology  Kako registrovati odgajivačnicu Pogledajte sramotu:

Registar Kinološkog saveza, koji ne znači i biti legalan

Link svih naših čanaka na ovu temu Odgajivačnice 

A ovo su fotosi žrtava bezdušnih profitera:

Svi izbačeni. Svi rasni.

Korišćeni dok su mogli da se razmnožavaju, onda ostavljeni u sopstvenim fekalijama.

Izvor: KOALICIJA ZA ŽIVOT

3 Replies to “Preko 3000 „odgajivača“pasa u Srbiji NELEGALNO. Samo troje registrovanih. Vlast na strani bezdušnih profitera!

 1. KSS je udruzenje gradjana, registrovano kao neprofitno, ali ima monopol nad svim dešavanjima u Srbiji vezana za kinologiju. Ubiru razne prihode od rodovnika, takse na izlozbe, izdaju sertifikate sudijama (to naplaćuju), članarinu od preko 3,200 odgajivačnica.

  3,230 članova x 8.000 din članarina = 25.840.000 din samo od članarine
  …… ostale usluge iz cenovnika ne pominjem.
  Izdavanje rodovnika je oko 2.000 din…. sad se čudimo što je toliko „rasnih“ pasa.
  POGLEDAJTE CENOVNIK: http://www.ksrs.org.rs/cenovnik.php
  Osnivač je kinološki sudija Mahmoud Massoud Аl Daghistani koji dopušta da učestvuju psi kupiranih ušiju i odsečenih repova.
  koja to društva su članovi ovog „saveza“ i ZAŠTO ĆUTI UPRAVA ZA VETERINU?
  Katanic, pomocnik ministra je odgaivac pasa, pogledajte i njegov profil na FB kako hvali Mahmuta i generalnog sekretara KSS.https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1864837033789877&set=a.1474140309526220.1073741836.100007907959190&type=3&theater

  Zašto ćute poreski organi? Zato što nemaju vremena, jure preprodavce na pijacama, ljude koji nemaju šta da jedu, dok drzavni sluzbenici prave biznis.

  1. Mahmud Al Dagistani nije osnivač ničega. Kinološki savez Srbije je osnovan još 1925. godine, a postojao je i Kinološki savez Jugoslavije. Mahmud je bio oženjen ćerkom generala koji su u to vreme bili velike marke pa je proguran na čelo Beogradskog kinološkog kluba negde početkom 80-tih. Kasnije je napredovao do predsednika KSS. Prema mom viđenju stvari on i nije preterano odlučivao već su upravljali ljudi iz senke koji su i podržali njegovo naimenovanje jer su mogli nesmetano da mešetare, a on je potpisivao. Pomenuću samo prodaju pasa Grčkoj koja do tada uopšte i nije imala kinologiju. Kako je danas ne znam jer sam davno izašao iz tog kruga ljudi, ali znam da su sada velike pare umešane u igru i da je mnogo novca u samom savezu.

 2. Imam registrovanu odgajivačnicu blizu 40 godina i ne znam ništa o APR-u i sličnim stvarima. Tada tako nešto nije postojalo. Po ovome ispada da su moji štenci nelegalni. E pa nisu jer je KSS član FCI tako da su i moji štenci tamo registrovani.

  Naravno, došlo je do velikog upliva komercijale u konologiju i napretka rasa nema, upravo je obratno. Međutim, to se neće rešiti uplivom državnih organa koji su nestručni za ovu materiju i samo će tražiti još novca za sebe kao i do sada uostalom. Nisam shvatio šta znači da „Kinološki savez ne može svoje članove da natera da se prijave i zvanično registruju“!? Da bi ste prijavili leglo psi moraju biti pozitivno ocenjeni što znači i zvanično prijavljeni, a vlasnicki članovi kinološkog kluba. Zašto bi morali da imaju odgajivačnicu i prijavljeni APR-u!? Da bi država naplatila još neki namet!? To je nebuloza.

  Problem je u prevelikom broju kinoloških manifestacija od čega jedinu korist ima KSS. Problem je i u podmetanju pedigrea drugih ili uginulih pasa kod prijave. To je lako rešivo očitavanjem čipova svakog prijavljenog para samo mora neko to i da uradi. Bez obzira na sve ovde ne treba tražiti problem napuštenih rasnih pasa. Znači svaki mora da ima čip koji vlasti lako očitaju. Ako čipa nema onda je taj pas vlasništvo opštine na čijoj je teritoriji kao što je slučaj sa svim ulčičnim psima bez obzira da li deluju kao rasni ili ne.

  Sve u svemu dovoljno propisa postoji od zakona do statuta društava i samo treba da se dosledno sprovedu.

Ostavite komentar