DRUŠTVO

„RAT ZVEZDA U Vinči“:Pretnje naučnicima , incidenti i nasiilje

Pretnje naučnicima Vinča:“RAT ZVEZDA U Vinči“:Pretnje naučnicima , incidenti i nasiilje

ODBRANIMO NAUKU!

Ko to ne sluša instrukcije ministra Šarčevića?

Incidenti i fizički obračuni obeležili su izbor za v. d direktorku Vinče iako je ministar Šarčević u pismu Upravnom odboru predložio da se ponovi izbor za direktora, pa da će tek onda ako ne bude izabran biti imenovan v.d. direktor.

Pitanje je da li je ministar i upoznat sa današnjim bahatim i nasilničkim ponašanjem „stare“ ekipe koja se već oprobala u raznim aferama pronevera u Institutu Vinča i koji sada i prete ljudima.
Naučnici I pored svega ne daju svoga direktora dr Zlatka Rakočevića
Sednica Upravnog odbora u Institutu Vinča je jutros prekinuta, jer su naučnici u velikom broju podržali da se sednica prekine nezadovoljni nagoveštajima da će postaviti novog v. d. direktora umesto dr Zlatka Rakočevića.
U hodniku Instituta Vinča se dogodio I incident kada je Mihajlo Mudrinić, bivši pomoćnik za IT, blizak bivšoj direktorki Milici Marčeti Kaninski, nasrtao i gurao Slobodana Jovanovića, direktora tehničke operative. Svemu su prisustvovali i svedoci naučnici, ali i pripadnici policije PU Kaluđerica, a Jovanović će, kako saznajemo podneti i prijavu zbog napada.

Inače upravo je Slobodan Jovanović tužio za mobing dotičnu bivšu direktorku Kaninski, a razlog su bile nesuglasice oko uvođenja informacionih sistema, gle slučajnosti koje je  baš Mudrinić vodio.
U 13h Upravni odbor se premestio u zgradu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i na sednici je rečeno da je za v. d. direktorku izabrana dr Snežana Pajović, koja je bila državna sekretarka u vreme kada je Božidar Đelić bio potpredsednik Vlade RS I ministar za nauku i tehnološki razvoj. Tada su vodili „rat“ sa Sindikatom zaposlenih u istraživačkoj delatnosti Srbije, a sadašnje obrazloženje za postavljenje za v.d. direktorku Vinče Pajović da je apolitična je pod velikom sumnjom.

Najpre uvažena, a kasnije bahata Marčeta Kaninski, bivša vd dir. Instituta „Vinča“

 

Najstrašnije pretnje partnera „bahate “ bivše direktorke  koji je i hapšen Slavka Karića

Takođe je bila i direktorka laboratorije u vreme direktorovanja Milice Marčete Kaninski, kako su je mediji koji sada ćute nazvali „bahatom“ direktorkom, a koje zaposleni optužuju za mobing.

Još jedna strašna pretnja obeležila je današnje iznenadno postavljenje za v.d.direktorke Pajović.

Susret partnera bivše direktorke Kaninski, Slavka Karića koji bio uhapšen u aferi u Vinči i koji je izgleda pratio dr Ljupču Hadžievskog, pomoćnika dr Rakočevića i u garaži na Obilićevom vencu uputio mu je najstrašnije pretnje i uvrede po nacionalnoj osnovi.
Naučnici crvenim kartonima, a uzurpatori nasiljemOčigledno je da je Upravni odbor po nečijem nalogu sabotirao izbor dr Rakočevića, ali na takav način da je već prethodno glasanje bilo nevažeće jer su upotrebljeni nevažeće beli listići po statutu.
Sve oči akademske zajednice su uprte u ministra Šarčevića, jer je Institut u Vinči od takve važnosti da se njegovo upravljanje ne može poveriti „kompromitovanoj grupi“ koja pretnjama i nasiljem hoće da otera nauku i naučnike iz Srbije.
Ovo sve deluje kao da grupa ljudi hoće na silu da se domogne odlučivanja o projektima i raznim nabavkama,što ukazuje na „nevidljivo“ stablo korupcije sa koga „spadaju“ vidićljeve manifestacije evidentne korupcije.
Naučni radnici treba da izgube iluziju da su naučna istraživanja ugrožena zbog ideologija, već zbog tih običnih prokletih para.

Izvor: Jutarnji GLASnik Foto:Jutarnji glasnik

Ostavite komentar