Projekcije ostvarenja Milene Dravić od večeras u Jugoslovenskoj kinoteci
DRUŠTVO KULTURA

Projekcije ostvarenja Milene Dravić od večeras u Jugoslovenskoj kinoteci

Knjiga žalosti povodom smrti jedne od najvećih srpskih glumica Milene Dravić biće otvorena večeras u 18 časova u Jugoslovenskoj kinoteci u Beogradu, saopštila je ta ustanova.

Projekcije ostvarenja Milene Dravić od večeras u Jugoslovenskoj kinoteci

Kako je najavljeno iz Kinoteke, zainteresovani će moći da se upišu u knjigu žalosti svakog dana od 8 do 22 časa, do petka, 19. oktobra do 22 časa nakon čega će knjiga žalosti postati sastavni deo zbirke legata Milene Dravić i Dragana Nikolića u Jugoslovenskoj kinoteci.

Večeras i sutra će u prostorijama Kinoteke u Uzun Mirkovoj 1 biti vanredno prikazana tri ostvarenja u kojima je Milena Dravić ostvarila zapažene uloge.

Večeras u 18 časova biće prikazano ostvarenje Dušana Makavejeva „WR Misterije organizma“ iz 1971. godine, dok će sutra u 18 časova gledaoci moći da pogledaju „Prekobrojnu“ Branka Bauera iz 1962. godine a u 20.30 časova i „Poseban tretman“ Gorana Paskaljevića iz 1980. godine u kom je Milena Dravić ostvarila ulogu za koju je nagrađena na filmskom festivalu u Kanu.

Sve projekcije u Kinoteci, kao i obilazak legata Milene Dravić i Dragana Nikolića, su besplatne. Navodi se i da će od 1. do 5. novembra u Kinoteci biti održana velika retrospektiva filmova u kojima je Milena Dravić ostvarila nezaboravne uloge, među kojima su ostvarenja „Vrata ostaju otvorena“, „Čovek nije tica“, „Hasanaginica“, „Devojka“, „Rondo“, „Nije lako sa muškarcima“, „Sutjeska“.

Izvor: Danas

Ostavite komentar