DRUŠTVO HRONIKA POLITIKA REGION SRBIJA SVET

“RAZOTKRIVANJE SRPSKOG DANKA U KRVI „OTETIH BEBA”-ZAKON O KOME TREBA OZBILJNA I STRUČNA DISKUSIJA

“RAZOTKRIVANJE SRPSKOG DANKA U KRVI „OTETIH BEBA”-ZAKON O KOME TREBA OZBILJNA I STRUČNA DISKUSIJA

Marko Ivić, čovek koji je uzdrmao javnost i otvara „Pandorinu kutiju“ u Evropskom parlamentu oko „otetih „beba nastavlja borbu koja i dalje pravi buru i u Srbiji

 

Udruženja roditelja i dece „NESTALE BEBE BEOGRADA“, čiji je zastupnik Milena Janković,majka koja traga za svojom bebom, koju nije uspela da nađe“ ni mrtvu ni živu“ i koja je iz tog razloga osnovala i udruženje, kako bi pomogla i sebi i drugima, jer je i advokat po profesiji i i stručnim znanjem može da doprinese svim drugim majkama sa istim problemom.

Podstaknuta pisanjem lekara i Profesora Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu Dr Gorana Belojevića koji je objavljen na portalu “Danas”- “Dijalog” u rubrici “Lični stavovi” pod naslovom “RAZOTKRIVANJE SRPSKOG DANKA U KRVI” Milena Janković u ime Udruženja roditelja i dece „NESTALE BEBE BEOGRADA“objavila je:

 

S A O P Š T E N J E ZA J A V N O S T  i  A P E L-tekst na linku

Dr Goran Belojević

Razotkrivanje srpskog danka u krvi

„Jer ništa nije sakriveno što se neće otkriti, ni tajno što se neće doznati; Jer šta u mraku rekoste, čuće se na videlu; i šta na uho šaptaste u sobama, propovedaće se na krovovima (Evanđelje po Luki, glava 12:2-3).

Piše: Dr Goran Belojević
Kao lekar i profesor Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, zgrožen sam činjenicom da živim u zemlji koja će doneti Zakon o nestalim bebama, i to tek posle višegodišnjeg insistiranja Saveta Evrope. Zgrožen sam činjenicom da će Majka Srbija plaćati srpskim majkama nekakve pare zato što joj je otela bebe. Dokle je to došlo srpsko „javno zdravlje“?

Da li treba Andrić ponovo da uzme pero i da umesto turskog danka u krvi počne da opisuje srpski danak u krvi? Ledi mi se krv u žilama pri pomisli šta će biti kada prvi srpski ginekolog, neonatolog, babica, matičar, policijski inspektor, opštinski službenik, mafijaš, propalica… budu osuđeni za zločinačko udruživanje u srpskom danku u krvi. I kada „propevaju“ o drugima!

Zašto ćute Srpsko lekarsko društvo, Lekarska komora Srbije, Katedre za ginekologiju i pedijatriju srpskih medicinskih fakulteta, visoke medicinske škole? Da li su svesni da će na tapetu vladine Komisije za ispitivanje slučajeva nestalih beba biti prvo srpski ginekolozi, neonatolozi i babice? Ledi mi se krv u žilama pri pomisli da će jednog dana, kada lavina dokaza krene, biti dokazano da je i moja devojčica, rođena zdrava u čačanskom porodilištu u februaru 1982. godine, a sutradan naprasno „umrla“ a da je moja supruga i ja nismo ni videli, sada nečija „kćer“.

Đavolske antisrpske horde su za prljav novac obavile svoj posao. A možda ga i dalje nesmetano obavljaju. Ali, stići će ih kazna. I zemaljska i božija. A rane srpskih majki neće biti zaceljene dok se ne pronađu i vrate im se njihova čeda.

Ako postoji ijedna stvar na ovome svetu oko koje razjedinjena Srbija treba da se ujedini, onda je to potpuno razotkrivanje srpskog danka u krvi. Sada i ovde.

Autor je redovni profesor Medicinskog fakulteta u Beogradu,12. novembra 2019. Izvor: Danas,rubrika Lični stav“

Čovek koji je uzdrmao javnost i otvara „Pandorinu kutiju“ u Evropskom parlamentu oko „otetih „beba nastavlja borbu

Verovatno je jedan od razloga što se „bebi afera“ ne smiruje je i nedavno svedočenje Marka Ivića Jutarnjem GLASniku koji su prenel mnogi domači, ali svetski mediji. ŠOKANTNO: ISPOVEST ČOVEKA KOJI JE ODBIO DA KUPI BEBU U PORODILIŠTU UZDRMAĆE BEBI AFERU U SRBIJI VIDEO Više na linku

Marko Ivić je čovek koji je otvorio u Evropskom parlamentu temu o trgovini bebama i koji je nedavno svojim svedočenjem da su mu u porodilištu u Beogradu nudili bebu da kupi za 10.000 DM uzburkao javnost kako u Srbiji, tako i u regionu, ali i u svim međunarodnim institucijama u svetu. Zgranut saznanjem da u Srbiji nadležne institucije nisu zainteresovane da makar saslušaju i zavedu neki zapisnik o njegovom iskustvu, odlučno je krenuo u „borbu“ da svim zakonskim sredstvima pomogne majkama u otkrivanju istine.

Njegovo iskustvo i svedočenje koje je prvi objavio Jutarnji GLASnik podstakao je sumnju da postoji sumnja i mogućnost da se dešavalo da je neki broj beba „možda i otet i prodat“ još u porodilištu, što bi moglo da uzdrma i regionalne okvire i da postane ozbiljan evropski problem.

Nudeći pomoć nadležnim organima na temelju strašnog iskustva kao pomoć u pokretanju istraga koje je mogla da bude početak otvaranja“Pandorine Kutije“nije naišla u Srbiji do interesovanja, ali zato jeste u zemljama EU.

Video: ŠOKANTNO: ISPOVEST ČOVEKA KOJI JE ODBIO DA KUPI BEBU U PORODILIŠTU UZDRMAĆE BEBI AFERU U SRBIJI VIDEO Više na linku

U izjavi za Jutarnji GLASnik Ivić je kazao kako je došao u Beograd i majkama koje se već dugo bore da saznaju istinu o svojim bebama, jesu li mrtve ili žive, pokušao pomoći svojim saznanjima.

Marko Ivić se obratio nadležnim instutucijama u Nemačkoj, kao i brojnim europskim institucijama, poput Evropskoga parlamenta, koji ga nije odbio i u kojem bi čak u budućnosti mogao svedočiti o ovom slučaju. Pisao je i Evropskom sudu za ljudska prava, a o slučaju je upoznat i Interpol.

Ivić tvrdi, podsjećamo, kako su mu u jednom beogradskom rodilištu krajem 80-ih nudili da ‘izabere’ bebu, on je to odbio, a posljednjih godina intenzivno se borbi za otkrivanje istine.

Uputio je i pismo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću u kojemu od njega traži da se pokrene istraga. ŠOKANTNO: ISPOVEST ČOVEKA KOJI JE ODBIO DA KUPI BEBU U PORODILIŠTU UZDRMAĆE BEBI AFERU U SRBIJI VIDEO Više na linku Jutarnjeg GLASnika

Autor:Branka Lazić

Izvor: Jutarnji GLASnik                                         Foto:Jutarnji GLASnik

Ostavite komentar