DRUŠTVO GRADOVI

Rekonstrukcija Balkanske ulice ni posle TRI PROBIJENA ROKA nije završena

Rekonstrukcija Balkanske ulice ni posle TRI PROBIJENA ROKA nije završena

Ni posle trećeg produženja roka za završetak rekonstrukcije Balkanske ulice, radovi na ovom potezu još nisu privedeni kraju.

Iako je, prema poslednjim najavama, najavljeno da će ulica dobiti novo ruho do 7. decembra, to se nije desilo budući da se na trotoarima ulica još nalaze cigle, daske i radnička kolica.

Iako trotoari nisu čisti i uređeni po pređašnjem planu, saobraćaj se odvija kao i pre početka rekonstrukcije te vozači uobičajeno prolaze ovom trasom.
Naime, od 10. jula, kada su radnici „okupirali“ saobraćajnicu, rokovi za završetak njene obnove već dva puta su probijeni. Tako je prvobitno planirano da stvar bude gotova 15. oktobra, da bi zbog sanacije dotrajalih instalacija datum bio pomeren za 1. decembar.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić nedavno je u izjavi za „Politiku“ najavio da se završetak radova pomera za petak, 7. decembar, što su potvrdili i putari koje smo juče zatekli na terenu.

– Mi smo pojačali sada ekipu. Za par dana bi trebalo da budu gotovi radovi – rekao je jedan od radnika, ističući da je u pomoć stiglo novih 5 radnika, kako bi se proces rekonstrukcije ubrzao.
S druge strane, odlaganje finiša produžava i agoniju vlasnika trgovinskih objekata.

– Značajno se smanjio broj mušterija, a naročito je problematično kada pada kiša, pa je ispred blatnjavo i teško prohodno, tada svi zaobilaze ulicu – rekla je za „Blic“ zaposlena u jednoj trgovačkoj radnji.

Ono što je posebno zanimljivo, ističe ona, jeste da se neki delovi ulice rade i više puta.

– Ranije postavljene pločice skidaju, nešto kopaju i ponovo vraćaju. Ovim tempom pitanje je kad će završiti – zaključila je ona.
Slično mišljenje deli većina njenih kolega u Balkanskoj ulici.

– Logično je da manje ljudi kupuje ovde. Ispred je prašina, bučno, a i nemamo stepenik, već koristimo pomoćni za ulazak u radnju – navela je uznemirena vlasnica jedne od radnji u pomenutoj ulici.

Ipak, dodala je da ne može da krivi radnike, te da je jasno da odgovornost nije na njima.
U razgovoru sa prolaznicima, kojih je primetno manje nego inače, saznali smo da je saobraćaj u datoj ulici značajno ugrozio njihovu bezbednost.

– Ulica je mesecima ruinirana, a sada se borimo i sa vozilima. Kako je trotoar prepun rupa i skalamerije, moramo hodati ulicom, dok automobili nemilosrdno srljaju istom – gnevno je prokomentarisao M. I.

Sugrađanka Danijela Jovanović takođe je izrazila izuzetnu zabrinutost za sopstvenu bezbednost, s obzirom na to da je nedavno već imala povredu u drugoj ulici sa sličnim problemima.
– Sada je još i dobro, kako je ranije bilo. Pre samo dve nedelje, ovde je sve bilo raskopano – rekla je ona.

Izvor: Blic                                                                                 Foto: Screenshot

Ostavite komentar