DRUŠTVO VAŠ STAV

Ristovski plaća vojnicima 10 evra, dok volove 33, a konje 100 evra po danu

Vojni sindikat Srbije upozorio je da pripadnici Vojske Srbije „nedobrovoljno“ statiraju na snimanju filma o kralju Petru I Karađorđeviću u, kako se navodi, „ponižavajućim i izrabljujućim uslovima“.

Navodeći da je vojnicima obećana dnevnica od 1.100 dinara za učešće u tom filmskom projektu, sindikat je upozorio da iznajmljivanje konja, koji takođe statiraju u toj produkciji, košta dnevno 100 evra dok se iznajmljivanje volova plaća 33 evra.

„Korak da srpski vojnik dobije gore uslove i tretman od životinja u ovom privatnom produkcijskom projektu, opasan je presedan. Moralni, ljudski ali i zakonski presedan. Takav odnos prirodan je sled svih mobinga, maltretiranja pod maskama i iživljavanja koje nesposobni ofirici godinama sprovode u VS“, piše u saopštenju.

Sindikat je upitao ko je naredio da se ljudstvo jačine dve čete „svakodnevno sa redovnih zadataka premešta u šatore privatnih filmskih produkcija“, kao i ko je odobrio da se dnevnice za statiranje vojnicima isplate iz budžeta.

Produkcijska kuća „Zilion film“ glumca Lazara Ristovskog snimala je proteklih dana u beogradskoj kasarni „Topčider“ scene za seriju i film „Kralj Petar Prvi u slavu Srbije“ uz učešće pripadnika Vojske Srbije.

Izvor: Beta

[frontpage_news widget=“13129″ name=“Prethodni članci“]

One Reply to “Ristovski plaća vojnicima 10 evra, dok volove 33, a konje 100 evra po danu

Ostavite komentar