DRUŠTVO

Sindikat prosvete: Vlast ima većinu da usvoji taj zakon ali ga Unija sindikata neće prihvatiti.

Predsednica Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije Jasna Janković izrazila je očekivanje da će taj sindikat, koji se protivi Nacrtu zakona o zaposlenima u javnim službama, tokom sledeće sedmice razgovarati s premijerkom Anom Brnabić.

Foto: Printscreen/ zelenaucionica.com

„U tom Nacrtu zakona nema 10, 15, ili 90 odsto nečeg što bi mogli da prihvatimo jer je apsolutno pogrešno postavljen“, rekla je Janković.

Ona je rekla da je sa predstavnicima reprezentativnih sindikata u obrazovanju učestvovala na sastanku o Nacrtu tog zakona sa ministrima prosvete i državne uprave i lokalne samouprave, Mladenom Šarčevićem i Brankom Ružićem.

„Preneto nam je da će premijerka u subotu u Kruševcu, povodom sto dana rada vlade, saopštiti koliko će plate biti povećane i da će potom razgovati sa sindikatima u obrazovanju“, rekla je ona.

Janković je navela i da su predstavnici sindikata krajem avgusta razgovarali s premijerkom Anom Brnabić i da je tada rečeno da će sledeći sastanak biti organizovan kada bude poznat procent povećenja plata u prosveti.

„Još nismo dobili zvaničan poziv za sastanak ali očekujem da bi mogao biti održan sledeće sedmice“, rekla je Janković.

Prema njenim rečima, očigledno je da vlast ima većinu da u partlamentu da usvoji taj zakon ali ga Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije neće prihvatiti.

Mistarstvo prosvete saopštilo je da su Šarčević i Ružić razgovarali sa predstavnicima pet reprezentativnih sindikata zaposlenih u obrazovanju o Nacrtu zakona o zaposlenima u javnim službama.

U saopštenju je navedeno da je na sastanku konstatovano da je 70 odsto primedbi i sugestija koje su uputili sindikati zaposlenih u prosveti usvojeno i istaknuto da će šifre delatnosti biti usaglašene sa katalogom zanimanja.

Izvor: N1

[frontpage_news widget=“9692″ name=“Prethodni članci“]

Ostavite komentar