DRUŠTVO

Sindikat srpske policije: Bez ubica dece na ulici! Od 35 silovatelja i ubica 34 su povratnici

U Srbiji je trenutno oko 70 kažnjenika osuđenih na kaznu od 40 godina zatvora od kojih je 35 osuđeno zbog silovanja i ubistava maloletnih lica. Posebno naglašavamo činjenicu da je od tog broja čak njih 34 povratnika. Samo jedan ubica je imao čist dosije pre izvršenja zločina!

Sindikat srpske policije pozdravlja uspešan završetak akcije fondacije „Tijana Jurić“ kojom su prikupljani potpisi na inicijativu za uvođenje kazne doživotnog zatvora.

Kako je ranije danas saopšteno iz te fondacije, za samo nekoliko dana skupljeno je blizu sto hiljada potpisa građana. Tačan broj potpisa znaće narednih dana, nakon administrativno-tehničke obrade i predavanja Narodnoj Skupštini.

Navedena fondacija je pokrenula inicijativu sa idejom da ubice dece, maloletnika i trudnica budu kažnjavani osudama na doživotnu robiju i bez prava uslovnog otpusta. Bez obzira na primedbe i dileme pravnika bilo je divno videti prave reke ljudi, gde su po kiši i vetru čitave porodice strpljivo čekale na red da svojim potpisom pruže doprinos kako ubice dece ne bi slobodno šetale ulicama.

Bez ikakve sumnje, narod je iskazao jedinstven stav, sada je država na potezu. Svi odgovorni građani naše zemlje, a naročito roditelji, nemaju dilemu da li država mora učiniti taj važan korak u pravcu bezbednosti dece. Nebrojeni su primeri ubica povratnika koji nakon izdržavanja kazne ponavljaju najteža krivična dela i to se mora sprečiti.

Što se tiče očekivanja da će biti primedbi Saveta Evrope po ovom pitanju, mi smatramo da se produženjem same kazne ne ukida pravo osuđenika na ublažavanja kazne. Podsećamo javnost da je u Srbiji trenutno oko 70 kažnjenika osuđenih na kaznu od 40 godina zatvora od kojih je 35 osuđeno zbog silovanja i ubistava maloletnih lica. A posebno naglašavamo da je od njih čak 34 povratnika. Samo jedan ubica je imao čist dosije pre izvršenja zločina!

Verujemo da će država imati snage da sprovede volju naroda čime ćemo postati bezbednije društvo za naše najmlađe!

Služba za informisanje SSP
Mile Lazarević

Izvor: SSP

Ostavite komentar