DRUŠTVO

Sindikat srpske policije: Prljave igre, zloupotrebe položaja i masovno falsifikovanje

Sindikat srpske policije nastavlja da se bori za dobijanje reprezentativnosti, i kako kažu, na tom putu nailazi na prepreke, podmetanja i prljave igre od strane suprotstavljenih sindikata i odgovornih lica u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

O tome redovno obaveštavaju javnost na svom sajtu, a mi vam prenosimo njihovo saopštenje u kome se iznose poražavajuće činjenice o kršenju zakona onih koji su dužni da zakon štite i sprovode.

PRVA INDIVIDUALNA KRIVIČNA PRIJAVA ZA FALSIFIKOVANjE

Pošto je Treće osnovno tužilaštvo u Beogradu u kolektivnom zimskom snu, krenuli smo širom Srbije! Očekujemo da će drugi biti vredniji i obaviti posao za koji su plaćeni!

Kraljevo, 23.02.2018. godine, – Danas je Osnovnom javnom tužilaštvu u Kraljevu podneta krivična prijava protiv nepoznatog učinioca zbog izvršenja krivičnog dela Posebni slučajevi falsifikovanja isprave iz člana 356. stava 1. tačke 1. Krivičnog zakonika.

Pored krivične prijave koju je u ime Sindikata srpske policije, za navedeno delo, podneo predsednik Lazar Ranitović, sada to isto rade naše kolege širom Srbije. Razočarani beskrupuloznošću aktivista nekadašnjeg sindikata policije (nsp), ogorčeni postupcima predstavnika Radne grupe, koji su svojim neradom i nezaintresovanošću praktično legalizovali masovno falsifikovanje pristupnica i njihovo korišćenje u procesu utvrđivanja reprezentativnosti SSP-a, veliki broj onih čije ime je zloupotrebljeno odlučili su da zadovoljenje potraže na sudu!

Neko, nama za sada nepoznat, paralizovao je za momenat rad Policijske stanice Novi Beograd i Trećeg osnovnog tužilaštva u Beogradu, čiji pripadnici nisu izašli na mesto događaja i izuzeli dokaze za koje je postojala opasnost da će biti uništeni ili sakriveni. Nisu učinilo ono na šta su bili obavezni da učine! Postupili su suprotno zakonima ove države! Stoga će naše kolege „zatrpati“ tužilaštva širom države, podnoseći im krivične prijave i predlažući za svedoke upravo članove Radne grupe, koji će, ne svojom voljom ali svojom zaslugom, postati veliki turisti i obići skoro sve varoši u Srbiji!

Podsećamo da postoje indicije da je skoro 2.000 pristupnica tom nekadašnjem sindikatu falsifikovano. Jer kako drugačije objasniti da su u procesu utvrđivanja reprezentativnosti prikazivane pristupnice sa datumom „24.01.2018“, čak i sa imenima pokojnih kolega, pa kolega koji se mesecima nalaze na bolovanjima i bolničkim lečenjima, onih koji su tih dana bili na terenu, pa čak i onih koji su na poziv i molbu da potpišu novu pristupnicu odgovorili sa „Ne pada mi na pamet!“.

Veći broj kolega nam je već potvrdio da će obavezno podneti krivične prijave tužilatvima. Imamo već nekoliko stotina izjava članova koji tvrde da nisu potpisivali pristupnice tom sindikatu, da su se isčlanili pre izvesnog vremena ali da im se članarina volšebno skida i dalje. Tako da će broj pojedinačnih krivičnih prijava biti zaista veliki.

SSP kao organizacija posebno priprema podnošnje još nekoliko krivičnih prijava protiv falsifikatora i protiv odgovornih lica u ministarstvu, po nekoliko osnova. O tome, uskoro više, a sada pogledajte sadržaj prijave podnete tužilaštvu u Kraljevu:

SSP je na svojoj Fejsbuk stranici postavio i sledeću objavu, vezanu za isti problem:

KOLEGE KAŽNjAVAJU nsp i npss PREVARANTE

Nemoguće je zaustaviti reku, možete je pregraditi i usporiti ali zaustaviti NE!!!

Isto tako rast SSP niko ne može da zaustavi. Džaba udruženi poduhvati poslodavca i njegovih pokornih slugu u rukovodstvima nekadašnjih sindikata.

Zaposleni u MUP su odavno prepoznali svoj interes u tome da SSP postane reprezentativan. Prljave igre, zloupotrebe položaja i masovno falsifikovanje samo su dali potvrdu ispravnost naše politike – ZADOVOLjAN ČLAN – JAK SINDIKAT!!!

Ovih je dana na sceni masovno isčlanjavanje iz prevarantskih organizacija i učlanjavanje u jedini preostali SINDIKAT SRPSKE POLICIJE!!!

Hvala vam, koleginice i kolege, na podršci. Puno nam znači, zbog vas i postojimo!

Podršku borbi Sindikata srpske policije u svojim komentarima je pružio veliki broj kolega i članova drugih sindikata, među kojima izdvajamo komentar predsednika Policijskog sindikalnog pokreta Igora Đurđevića:

Velikim slovima – BRAVOOO!!!

Ljudi, samo istrajte, radite pravu stvar – teži put je oduvek bio i ispravniji put.

Ako mi dozvolite, apelovao bih na svakog kolegu koji pročita ovaj komentar da, bez obzira šta mislio, preispita da li je možda neko i njegovo ime i prezime nečasno iskoristio i stavio ga na taj spisak kojim je na prevaran i nezakonit način osporena reprezentativnost i trećem sindikatu u MUP.

Dakle, kokege kontaktirajte lokalne sindikalne predstavnike SSP i interesujte se – od Vas (svih nas) zavisi…

Ne dozvolite nikome da Vas zloupotrebljava i uz pomoć Vas (i mimo vašeg znanja) trguje i igra te prljave igre!

O svemu što je vezano za dodeljivanje reprezentativnosti policijskim sindikatima, a i o drugim aktivnostima, čitajte na sajtovima Sindikata srpske policije (OVDE) ili na sajtu Policijskog sindikalnog pokreta (OVDE)

Priredio: Jutarnji GLASnik/ M. A. M.

[frontpage_news widget=“13129″ name=“Prethodni članci“]

Ostavite komentar