DRUŠTVO POLITIKA VAŠ STAV

Skandal:Najveći državnik sveta Putin pozdravlja zastavu Srbije, a Vulinov general sedi u audiju i ne haje za državni simbol

Vulinov najbolji general sedi u toplom audiju i ne pada mu na pamet da pozdravi državnu zastavu

Uvređeni i poniženi predstavnici Vojske Srbije javili su Vojnom sindikatu Srbije da jedan visokopozicionirani general nije hteo da izađe iz toplog auta kako bi pozdravio dizanje državne zastave Srbije.

Vojnom sindikatu su stigle informacije da je u petak 18 januara vojnike u kasarni na jugu Srbije posetio Vulinov general u komfornom i toplom audiju. Prema informacijama koje su stigle od očevidaca ovog događaja general kome se ne navodi ime stigao je upravo u vreme kada se dizala državna zastava. Nijednog trenutka general nije osetio dužnost niti moralnu potrebu da pozdravi državni simbol zastavu Srbije koja se upravo tada podizala. Bahatosti ni tu nije bilo kraja već je audi sa „velikim“ generalom parkiran ni manje ni više nego na pisti pomenute kasarne ispred stroja šokiranih vojnika, starešina i civila.-stranica Vojnog sindikata Srbije

Pravilo službe Vojske Srbije nalaže da se podizanje državne zastave mora pozdraviti, ali to ne važi za bahatog Vulinovog generala u toplom audiju. Da li je moguće da general koga je nedavno Vulin nagradio kao najboljeg, ličnim primerom pokazuje nepoštovanje države, komentarisali su zgranuti i po ko zna koji put poniženi časni pripadnici Vojske Srbije.

Ne treba ni podsećati da smo nedavno imali priliku da vidimo sa kakvim poštovanjem predsednik Rusije Vladimir Putin pozdravlja i poklanja se zastavi Srbije. Ali to ne važi i za Vulinovog generala u toplom „Vulinoaudiomobilu“.

Svaki vojnik zna šta predstavlja zastava. Za zastavu se u ratovima ginulo, išla je iz ruke u ruku, ali se nikada nije blatila i sramotila, poručuju vojnici .

Pripadnici Vojske Srbije sa juga Srbije otvoreno pitaju obraćajući se Vojnom sindikatu zašto ovaj general ne poštuje osnovna pravila službe? Da li je revoltiran što pri podeli nije postao načelnik Generalštaba kao što je očekivao ili … Bilo kako bilo on sa ovakvim kompromitujućim ponašanjem nepoštovanja državog simbola države ne bi ni trebalo da bude u Vojsci Srbije, a kamoli da bude general.

Kad u miru neće da poštuje državu i vojnike kako bi se ponašao u ratu, pitaju se vojnici iz kasarne gde se ovaj general , kako tvrde u svom obraćanju Vojnom sindikatu bahato ponašao ?

Takođe su pitali da li je ovaj Vulinov nagrađeni general u Vojsci Srbije zbog privilegija i toplog audija i da li je za njega časno vojničko zanimanje samo lični interes i statusni simbol?

Vojni sindikat povodom ovih navoda očekuje da načelnik Generalštaba Vojske Srbije istraži ove informacije i na odgovarajući način povede disciplinski postupak protiv ovog generala kako bi pokazao i dokazao da Vojni disciplinski sud ne postoji samo da kažnjava predstavnike sindikata i sve časne vojnike koji se usude da ukažu na nepravilnosti u radu službe Vojske Srbije.

Izvor: Jutarnji GLASnik Foto: Ilustracija Jutarnji GLASnik

4 Replies to “Skandal:Najveći državnik sveta Putin pozdravlja zastavu Srbije, a Vulinov general sedi u audiju i ne haje za državni simbol

Ostavite komentar