DRUŠTVO SRBIJA VAŠ GLAS

Slučaj „Vinča“ruši Vučića? Ko predsedniku podmeće kukavičje jaje?

Predložena nova v.d. direktorka Vinče SRAMOTA ZA NAUKU I SRBIJU

Slučaj „Vinča“ruši Vučića? Ko predsedniku podmeće kukavičje jaje?

Da li je moguće da podmetanje dolazi iz Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja?

Upravni odbor Instituta za nuklearne nauke „Vinča“održaće sednicu na kojoj bi trebalo da bude potvrđen izbor novog v.d. direktora, odnosno imenovanje dr Snežane Pajović na tu funkciju , ali bi bilo dobro kad već nisu sami istražili da preth odluke pročitaju ovaj tekst. Svi dokazi dostupni na uvid.

Sam izbor je protekao na neuobičajen način zaInstitit od nacionalnog značaja.
Iako je Naučno veće Instituta za nuklearne nauke “Vinča” dvotrećinskom većinom (40 od 60 članova) izabralo dosadašnjeg v.d. Zlatka Rakočevića, Upravni odbor instituta to nije usvojio, te se na današnjoj sednici ponovo glasalo za izbor direktora Instituta. Prvobitno zakazana u prostorijama Instituta, sednica je morala da bude „izmeštena“ u Ministarstvo prosvete zbog protesta zaposlenih u „Vinči“ protiv reizbora direktora ove naučne institucije.

KO JE SNEŽANA PAJOVIĆ, KOJU „PODMEĆU“ Iz ministarstva prosvete, nauku i tehnološki razvoj ZA NOVU V.D. VINČE u TRENUTKU KADA SE PREDSEDNIK VUČIĆ BORI ZA NAUKU?

Snežana Pajović, bivša državna sekretarka u Vladi Mirka Cvetkovića, dok je ministar za nauku i tehnološki razvoj bio božidar Đelić, koji je poznat kpo tome koliko je i šta „učiunio“za nauku u Srbiji. Do nedavno je vodila laboratoriju za molekularnu biologiju, ali je kolegijum istraživača te laboratorije izabrao drugog direktora. Ona je, takođe, bila jedan od vernih pratilaca i pristalica načina rada nekadašnje „bahate“ direktorke Milice Marčete Kaninski.

OTVARANJE OČIJU:SRAMOTA ZA SRBIJU, SRAMOTA ZA NAUKU-podmetnuto kukavičje jaje Vladi RS: Snežana Pajović-naučni radovi

Da li su radovi obeleženi žutim VAŠI???

Pronašli smo Sanju Pajović, koja ima radove koji su obeleženi među referentnim Snežana Pajović, do sad nije odgovorila na pozive Jutarnjeg GLASnika, ali ukoliko se ispostavi da su njeni radovi u pitanju, a predstavljeni kod Snežane Pajović može doći do velikih problema, odnosno da DR Snežana Pajović izgubi doktorsku titulu, jer mora svake godine da ima svoj rad, a ne „tuđi“

OTVARANJE OČIJU:SRAMOTA ZA SRBIJU, SRAMOTA ZA NAUKU-Snežana Pajović-marketinški naučni radovi

Promocija preparata sadrži podatke o promociji preparata i komentar da 6.7 mg zamenjuje 1100 mg (biološke aktivnosti između prirodnog i laboratorjskog C vitamina nema)
– Rad na osnovu koga je napravljen preparat koji je objavljen u „predatorskom“ časopisu koji nema naučnu recenziju, koji objavljuje sve sto se plati i naučna vrednost tih radova je NULA:

VIDEO: BRUKA: Rad Snežane Pajović: Ovo je za Nobela??? Tragična greška, naučnici znaju, a ostalima nije ni važno Njima žele da postave direktorku sa „ovakvim“ znanjem“ I to se predstavlja u reklami da radi u VInči, za šta ne verujemo da je dobila saglasnost!!! Jedna kesica sadrzi 6.7 mg vitamina C koji ima isti efekat kao 1100 mg sintetickog vitamina C

– Lista predatorskih …..pdf – na 72 mestu je casopis u kom je objavljen gornji rad

Spisak predatorskih časopisa, koji nemaju veze sa NAUKOM

Preparati koje  Pajović reklamira se preporučuju i deci od 2 godine a i leče SVE???

Rijaliti skandal razotkrio „tokove novca „???

RIJALITI OTKRIĆE; KUDA IDU NOVCI „VINČE“ I U ČIJE DŽEPOVE?

Neverovatno, ali istinito je da je upravo ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja učestvovao u postavljanju „kukavičjeg“ jaja predsedniku Vučiću, Da li iz neznanja ili???

Nezvanično saznajemo od dobro obaveštenih krugova iz Vinče da iza svega stoji državni sekretar Vladimir Popović, nije mu nadimak BEBA, ali želi da dostigne tu moć.Kako se priča to je jedna ekipa gde je on jedan od kolovođa koji iz interesa želi da preuzme neke resore Instituta Vinča, upravo one gde se nalazi najveći obrt“novca“ koji ne ide regularnim tokovima, što je već za istragu nadležnih organa, a po čemu se pominje i „nova zvezda rijaliti programa Siniša Dragutinović, muž Dragane Mitar koga je razotkrila zbog nasilja u porodici javno na televiziji PINK, da joj nije jasno kako jedan naučni savetnik u Vinči ima toliko novaca, i da ih je posebno zarađivao poslednjih nekoliko godina, ačak je pomenula i njegovo „druženje“ sa smenjenom „bahatom“ direktorkom Marčetom Kaninski. Da ne bude ono, smenićemo njega, a mi preuzeti posao. Mali je ovo grad i oni koji hoće znaju sve, a posebno što naša policija ima ugled u svetu i sigurno je upućena u sve ovo.

Prof. dr Vladimir Popović, je obavešten i mogao bi da pomogne nauci i naučnicima!

Dokumentacije su sve na više mesta koje dokazuje ko i šta radi, a i ko želi da to preuzme da to dalje radi.
Prepustimo to nadležnim institucijama u koje imamo poverenje, ali upozoravamo da oni koji žele da dezavuišu napor i rad predsednika Vučića u borbi protiv korupcije, pored pošzenih ljudi, kao što su naučnici u Vinči i njihov izbor za direktora dr Zlatka Rakočevića može to da spreči, nepotizam, javašluk, korupciju i odlazak naučnika i njihovih“originalnih“ radova iz Srbije.

A ako ni to nije dosta da se spreči dolazak ovakve v,d, direktorke u Vinču podsećamo na njena obećanja data 2010. Sada smo  u 2019., a šta je učinjeno od svega obećanog procenite sami:

Nazvao naučnike BANDITIMA?
SRAMOTA ZA NAUKU I SRBIJU

 

Gde su „novci“???

Velika obnova srpske- 400 miliona evra za period od 2010. do 2015. godine.

Prvi put posle nekoliko decenija u nauku u Srbiji biće uložen veliki novac. Reč je o 400 miliona evra za period od 2010. do 2015. godine. Iz kredita Evropske investicione banke već je obezbeđeno 200 miliona evra, a najveći deo ovih sredstava biće utrošen na adaptaciju zgrada i laboratorija, kupovinu naučne opreme, izgradnju neprofitnih stanova za mlade naučnike, kao i u „povratak“ naučne dijaspore.

Državni sekretar dr Snežana Pajović: Konkurs za naučne projekte do 2014. biće raspisan sutra
Ostalih 200 miliona evra biće obezbeđeno iz pretpristupnih fondova EU, Banke za razvoj Saveta Evrope, Svetske banke i budžeta, kažu u Ministarstvu za nauku i tehnološki razvoj.

Prema rečima prof. dr Snežane Pajović, državnog sekretara u Ministarstvu za nauku i tehnološki razvoj, oko 70 miliona evra od već obezbeđenih sredstava biće uloženo u nabavka naučne opreme, kao i u adaptaciju zgrada i laboratorija. Koje će prve naučnoistraživačke institucije i laboratorije biti adaptirane i kojima će biti nabavljena potrebna oprema, znaće se posle konkursa za ciklus naučnih projekata do 2014. godine, koji će biti raspisan sutra. Tim povodom biće održan i skup „Naučna zajednica za budućnost Srbije“ u 11 sati u „Sava centru“.

– Prilikom konkurisanja, između ostalog, navodiće se i kakva je opremljenost naučnoistraživačke organizacije i u kakvom su stanju prostorije i laboratorije, s kojom opremom raspolažu i koja im je još potrebna da bi realizovali naučnoistraživački projekat. Kad budemo sagledali i videli koje su institucije najugroženije, napravićemo prioritete i doneti odluku o raspodeli sredstava – kaže prof. dr Snežana Pajović.

Kako kaže, u planu je i da se u razvoj ljudskih resursa uloži oko 33 miliona evra.

– Cilj je da sačuvamo mlade talente, naučnike i istraživače i da ih motivišemo da ostanu u Srbiji i obezbedimo dobre uslove za realizaciju naučnoistraživačkog rada. U planu je nastavak izgradnje Istraživačke stanice Petnica, izgradnja kampusa Matematičke gimnazije i stanova za mlade naučnike i istraživače. Takođe, u planu je i izgradnja Centra za promociju nauke u Bloku 39 u Novom Beogradu namenjenog učenicima osnovnih i srednjih škola, a za to će biti izdvojeno oko 10 miliona evra – ističe Pajovićeva.

Ona navodi i da će oko 20 miliona evra biti utrošeno za „povratak“ naučnika u Srbiju. „Blic

A da dokaza koji će tek isplivati ima još mnogo dostavljenih na više mesta, ima. Samo neka nadležni počnu da rade svoj posao.

A naučnike i njihove radove „originalne“ da vrednuju, jer one „podižu“ Šangajsku listu.

Autor: Branka Lazić

Izvor: Jutarnji GLASnik                                         Foto:Jutarnji GLASnik, Screenshot

Ostavite komentar