DRUŠTVO EKONOMIJA GRADOVI

Smanjuju se gužve ispred Lidla, odustaju, nestalo piletine, a oni kupljeni pilići završili u preprodaji na pijacama širom Srbije

Smanjuju se gužve ispred Lidla, odustaju, nestalo piletine, a oni kupljeni pilići završili u preprodaji na pijacama širom Srbije

Otvorio se lanac prodavnica u Srbiji i drugi trgovinski lanci su dobili konkurenciju. Ipak jedna od glavnih tema otvaranje Lidla je bilo zapravo izveštavanje o „otimanju“ oko pilića koji koštaju nešto više od stotinu dinara, a kod konkurencije isti proizvod košta tri ili četiri puta više. I ta gužva još uvek ne prestaje.

Gužve za kupovinu u prodavnici Lidlu Nišu nisu se smanjile ni  trećeg dana od otvaranja,u subotu, a Nišlije strpljivo čekaju u redu koji je dugačak oko 30 metara.

Za dolazak na red za kupovinu potrebno je u proseku oko jedan sat.

„Dolazio sam juče popodne ali sam odustao od kupovine jer sam čuo da nema piletine. Kažu da je od jutros stigla, tako da sam stao red. Čekam i zbog drugih namirnica, ne samo zbog piletine“, rekao je agenciji Beta jedan od kupaca.

U „Lidlu“ u Nišu na dan otvaranja nije bilo scena otimanja za piletinu, koje su viđene u nekim drugim gradovima Srbije, ali kupci potvrđuju da su gužve velike i da treba biti uporan da bi se nešto kupilo.

Predstavnici nemačke kompanije kazali su na otvaranju u Nišu da u svojih 16 marketa u Srbiji u ponudi imaju 1.500 proizvoda od kojih je 350 domaćih proizvođača.

Najtraženiji proizvodi prvog dana otvaranja bili su piletina koja se prodavala po ceni od 120 dinara za kilogram i banane čija je cena bila 59 dinara, objavio je B92.

Redovi i dalje ispred Lidla
A evo i gde su toliko traženi pilići iz Lidla, zbog kojih su se građani tukli osvanuli. ni manje ni više nego na pijacama, i to širom zemlje.

Bar tako javljaju medijima građani iz cele Srbije da se na pijacama uveliko preprodaju pilići kupljeni na akciji u ovom trgovinskom lancu.

Nije pileće meso jedino koje se preprodaje.

Novosadski mediji prenose da je jedan sugrađanin priznao da je kupio pola tone šećera jer drži market te da mu se isplati da u Lidlu kupi šećer jeftinije kako bi ga kasnije preprodavao.

Pilići u LIdlu, video

Izvor: B92,društvene mreže                                                           Foto: Screenshot

Ostavite komentar