DRUŠTVO VAŠ GLAS

Srbija mora da krene od čišćenja klozeta, i to staničnog pa onda redom

Srbija mora da krene od čišćenja klozeta, i to staničnog pa onda redom

Utisci sa puta prugom Subotica – Prijepolje

Putujući vozom od Subotice do Prijepolja uvek se setim puta od Budimpešte do Varšave vozom. Ta relacija je pet puta duža od relacije Subotica – Prijepolje ali mi je put protekao kao tren. Uživao sam u predelima Mađarske, Slovačke, Poljske i na kraju puta nisam bio umoran.

Kada se krene od Subotice do Prijepolja, deonica pruge od Subotice do Bačke Topole je biciklistička u smislu da je brži bicikl od voza, sat i trideset minuta vožnje uz njihanje voza kao na brodu zbog talasa, u ovom slučaju zbog loše pruge. Od Bačke Topole do Novo Sada isto vreme uz malo bolju deonicu pruge od Vrbasa do Novog Sada.

Od Novog Sada do Beograda vidljivo bolja pruga, sve u svemu Subotica – Beograd blizu pet sati vožnje vozom dok autobusom koji ide autoputem ista deonica se pređe za dva sata i trideset minuta.

Deonica pruge od Beograda do Prijepolja je avantura u pravom smislu reči. Počev od dužine vremena puta, zapuštenih stanica kroz koje voz prolazi, čudesne prirode koja čitavom putu daje jedan avanturistički doživljaj. Predlažem da se u turističku ponudu Srbije uvrsti vožnja vozom od Subotice do Prijepolja. Vremenska dužina trajanja vožnje: 12 časova.

Dolazak u Prijepolje vozom u moj rodni grad delovao je sablasno, železnička stanica u mraku, polomljene klupe, iz staničnog wc-a nepodnošljivi smrad, pitam se ima li živih ljudi. Šta, opet niko nije nadležan ?

Sram bilo Železnice Srbije i sve lokalne samouprave kroz koje prolazi pruga Subotica – Prijepolje što ne održavaju železničke stanice ako ne mogu samu prugu. Zašta primate platu ? Da sam Predsednik opštine Prijepolje od svoje plate davao bih da se železnička stanica redovno čisti i održava i da postoji rasveta.

Srbija mora da krene od čiščćenja klozeta, i to staničnog pa onda redom.

Slobodan Martinović, Master političkih nauka iz Udruženje građana „Centar za istraživanje u politici ARGUMENT“

Izvor:Jutarnji GLASnik                                                    Foto:Printscreen

Ostavite komentar