DRUŠTVO SRBIJA

Srbija slavi: Mi smo mala zemlja, a prvi smo na svetu! Svečani doček zlatnim odbojkašicama

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je Italiju postala prvak sveta na prvenstvu u Japanu,a dodela pehara je svakako bio veoma dirljiv prizor.

Izabranice Zorana Terzića u Jokohami ispisale su nove stranice najvećeg uspehe ženske srpske odbojke osvajanjem zlatne medalje, čime su spojile titule evropskog i svetskog prvaka, posle velike drame i meča punog preokreta protiv Italije.

Mi smo mala zemlja, a prvi smo na svetu! Grad Beograd pozvao građane na svečani doček zlatnih odbojkašica 
Srbija slavi: Mi smo mala zemlja, a prvi smo na svetu! Svečani doček zlatnim odbojkašicama

Zlatne odbojkašice Srbije večeras stižu u Beograd, a na a Aerodromu „Nikola Tesla“ biće organizovan svečani doček vodenim lukom.

Počasnim pozdravom vodenim lukom, tradicionalnim pozdravom koji se koristi u posebnim prilikama, beogradski aerodrom čestitaće aktuelnim evropskim šampionkama i vicešampionkama sa Olimpijskih igara osvajanje prvu zlatnu medalju na svetskim prvenstvima.

Tradicionalno, za osvajače medalja na velikim takmičenjima, rezervisano je mesto na čuvenom balkonu Starog dvora, na kojem će svi građani moći da pozdrave šampionke, a biće organizovan ispred Skupštine grada Beograda u ponedeljak od 18 časova, prenosi RTS.

– Grad Beograd će sa ponosom organizovati ovaj doček. Muzički program će početi oko 18 časova, a one će, oko 19 časova izaći da pozdrave građane – rekao je Vesić i naglasio da je uspeh odbojkašica veliki uspeh za Srbiju.

Srpski ponos, naše zlatne devojke

Osvajanjem zlata Srbija se na najbolji mogući način promovisala, a Vesić kaže da se osvojenom medaljima vidi snaga kulture i sporta u našoj zemlji.

– Mi smo mala zemlja, a prvi smo na svetu. Više stotina miliona ljudi širom sveta preko televizijskih ekrana slušalo je našu himnu i videlo našu zastavu na pobedničkom postolju.

Zlatne devojke nisu u euforiji uspeha zaboravile svoju koleginicu koja zbog povrede napustila takmičenje

Odbojkašice Srbije nisu zaboravile saigračicu Bojanu Milenković koja je zbog strašne povrede morala da napusti takmičenje (video)

Odbojkašica Srbije Bojana Milenkovć napustila je takmičenje na Svetskom prvenstvu u Japanu u grupnoj fazi zbog povrede kolena, ali je bila u mislima saigračica koje su se lavovski borile do kraja prvenstva.

Srpske heroine su lišene njene pomoći uspele da se popnu na svetski tron, a na samom postolju su pokazale i ljudsku veličinu – jasno su stavile do znanja da nisu zaboravile povređenu saigračicu, pa su ponosno istakli njen dres sa brojem 19.

Izvor: Jutarnji GLASnik                                                         Foto: Screenshot

Ostavite komentar