DRUŠTVO VAŠ STAV

Srpski špijun:Kako su u RFZO „urlali“ na moju majku zbog „mog mrtvog sina“VIDEO

Srpski špijun:“Da li će i meni oprostiti Đura što me tukao?“
Građani protiv birokratije-nova rubrika Jutarnjeg GLASnika

„Pozivamo sve koji su nezadovoljni radom državnih instucija i koji su pokušali da dobiju građansko pravo na profesionalnu uslugu, a to nisu uspeli da podele svoje iskustvo sa Jutarnjim GLASnikom, koji će objaviti i vaše iskustvo. U zajedničkoj borbi možemo probuditi i vlast koja je iznad tih institucija da nešto preduzme. Za istinitost i tačnost informacija odgovorni ste punim imenom, prezimenom, adresom, telefonom , koje ne moramo objaviti u javnosti, već naprotiv, možemo staviti pseudonim, jer razumemo strah od osvete, u rubrici:  Srpski špijun:“Da li će i meni oprostiti Đura što me tukao?“Pišite i navodite imena institucija i svakog pojedinačno ko nije hteo da vam pruži građansko pravo. Zajedno smo jači!

 Vaš Jutarnji GLASnik!

Srpski špijun:

Evo ja ću prva da počnem:Kako su u RFZO „urlali“ na moju majku zbog „mog mrtvog sina“

Otvaram temu na rad službe RFZO:

 

Neprijatna situacija u RFZO, filijala Palilula, 6 septembra ove godine kada je službenica Dragana Đorđević  „maltretirala“ moju bolesnu i teško povređenu majku i krajnje neprofesionalno i nevaspitano se ponašala.

Naime ispitivala je moju majku za mrtvog unuka, odnosno mog pokojnog jedinca koji je pre deset godina, otišao, sve više sam uverena na „bolje mesto“.

Prvo „za sina“ sam ne znam kako prećutala, a žena u hodniku, takođe stranka me je zgranuta, tešila. Onda me je majka pozvala da dođem da objasnim problematiku oko mog posla, jer je službenica „urlala“na nju „šta hoćete subvenciju, pa vaša ćerka radi u Agenciji SINA, a vi hoćete subvenciju, jel?“

Naime ja se vodim kao zaposlena u čuvenoj „nepostojećoj“ Agenciji SINA, Srpskoj informativnoj novinskoj agenciji, koja je posle „sumnjivog“ stečaja, još „sumnjivije“ izbrisana prošle godine iz APR. Sina pripada, Radisavu Raji Rodiću, koji je poznat kao medijski magnat i  kao vlasnik brojnih kompanija za koje je tvrđeno da su napravljene za“sumnjive poslove“, ali „nikad nije dokazano,“neće svoj na svojega“. Postoje državni organi za to, pa ako hoće nek rešavaju.

Ali, kako se ja vodim u „fantomskoj“ nepostojećoj firmi koja ne želi da me odjavi i da nemam zdravstveno osiguranje, moram htela ne htela da se borim za svoja građanska prava, što i radim zvaničnim dopisima svih relavantnih državnih institucija, obraćajući se čak i kabinetu predsednika Aleksandra Vučića.
Bitno je da se ja vodim kao zaposlena u toj SINI, koja ne postoji, a ja postojim, jer mene nisu odjavili, a zdravstveno osiguranje bukvalno nemam najmanje 5 godina iako sam ranije od te iste kompanije primala „markice“ koje nikada nisu plaćane državi, osim prva tri meseca u 2007.
Naime to je tema koju ću takođe uskoro izneti na videlo dana.

Vratimo se na RFZO: Moj dopis žalbe direktorki RFZO, veoma detaljno i precizno o događaju sa službenicom Draganom Đorđević i njenim „zaštitmikom“ u bezobrazluku načelnikom Draganom Stevanovićem.

Filijala Palilula

Prof. dr Sanja Radojević Škodrić,V.D. direktora Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje
PRITUŽBA NA RAD ZAPOSLENIH U RFZO, VOJVODE VUKA 10
ZAHTEV ZA REŠENjE ZO I SUBVENCIJE-OSLOBAĐANjA OD PARTICIPACIJE ZA MOJU MAJKU

Unapred se izvinjavam na opširnosti, ali se tako osećam da želim baš opširno da napišem ovu pritužbu i zahtev

TEKST U VIDEO KLIPU:Srpski špijun:Kako su u RFZO „urlali“ na moju majku zbog „mog mrtvog sina“

Dana 06.08.2019. nakon provedenog jutra na Očnoj klinici, jer je moja majka R…..a Lazić imala tešku povredu oka i hitnu operaciju, pa je iz tog razloga bila na dodatnim kontrolama, zajedno smo taksijem, jer je majka u teškom stanju otišle do Vojvode Vuka broj 10, institucije Republički zavod za zdravstveno osiguranje kako bi produžili –subvenciju -oslobađanje od plaćanja participacije, zbog niske penzije, koje R….a Lazić već godinama koristi, bez ikakvih problema.

Sačekale smo red kao i uvek ispred kancelarije šefa ispostave, Dragana Stevanovića, na drugom spratu. Čekale smo prijem ispred kancelarije, preko puta šefove, vrata su bila otvorena, a glas službenice „povišen“ tako da smo bile svedoci neprimerenog, nevaspitanog, neprofesionalnog odnosa i ponašanja zaposlene, kasnije saznajemo da je reč, bar se tako predstavila o Dragani Đorđević. Kad je žena, majka građanke koja je ostala u kancelariji sa pomenutom Đorđević, izašla, požalila se na bezobrazluk dotične službenice.

Nešto kasnije, ulazi moja majka R….a Lazić, naglašavam u lošem zdravstvenom stanju i zbog teške operacije i zbog ponovnog uspostavljanja INR, gustine krvi na pravu meru, kako ne bi došlo do pojave tromba ili krvarenja, seda u kancelariju pored otvorenih vrata pomenute Dragane Đorđević.

Ja napolju sedim i slušam razgovor koji ću prepričati, a dobro se zna i u samim filijalama ko je kakav službenik i kako se ponaša, ali ih pokrivaju, šefovi i veze, stranačke, rodbinske ili već neke, jer nije moguće da se neko ponaša prema građanima na ovaj način, a da se to toleriše.

Razgovor koji prepričavam:

„Drsko, neprofesionalno, kao islednik i kao da je moja majka optuženik, a ne građanka koja dolazi po svoja prava, Dragana Đorđević, postavlja pitanja: Ko je Ale……r, Mi….o, Sve…. Lazić, šta su vam oni…
Komentar: Već godinama i pored svih digitalizacija i unošenja podataka, nikako da se razgraniči da ta porodica Lazić nema nikakve veze sa našom porodicom Lazić osim što smo komšije, ista adresa i broj. Ali i to da oprostimo i razumemo.

Sledi sledeći razgovor, na najdrskiji mogući način koji mi i dalje para srce i mozak i dušu i od koga se još uvek oporavljam:

Dragana Đorđević: Ko je Teodor Lazić? Gde je, gde radi, šta je sa njim?…
Moja Majka R…..a Lazić, moram da naglasim da je malo usporenija kada govori i zbog traume koju doživljava i zbog moždanog udara koji je preživela pokušava da odgovori, odnosno da dođe do reči, od optužbi i isledničkog ispitivanja Dragane Đorđević, ali jedva uspeva da izgovori da je Teodor njen unuk koji je umro.

Dok ovo slušam, jedva se suzdržavam da ne uđem i da ne pomognem mami u ovoj teškoj situaciju i za nju i za mene.
Ali veoma „vredna i ubrzana“ Dragana Đorđević ne daje vremena ni da udahnete i nastavlja, Kad je umro, što ga niste odjavili on i dalje ima zdravstveno osiguranje, idite odjavite ga, jeste čuli odjavite ga , on ima osiguranje…. I gomila nekih neukih saveta da se pitam ko daje pravo tim službenicima da bez znanja uopšte rade na tim poslovima.

Ni mrtvima ne daju mira!

Bez trunke saosećanja i profesionalnosti nastavlja, Dragana Đorđević, „atak“, maltretiranje građanke R….e Lazić: Ko je ovo, Branka Lazić? Moja majka odgovara, da sam joj ćerka, na šta „revnosna“ Dragana Đorđević ulazi u svoje „zaista uredne i „istinito“ sređene digitalne podatke“ i drsko kaže: Pa ona radi, šta Vi hoćete, kakvu subvenciju vi hoćete, evo vaša ćerka radi u SINA doo…
Moja majka pokušava da joj kaže da se ja vodim da radim, ali da niti radim, niti imam primanja deset godina, da čak ne mogu da se odjavim iz te SINA doo, koja je čak izbrisana iz registra, dakle ne postoji, da čak ne mogu da ostvarim ni osnovno pravo, zdravstveno osiguranje, za koje bi upravo službenica RFZO, mogla da se zainteresuje i pomogne da se to reši ili posavetuje na koji način ??? Ali naravno, moja majka ne može od „drskosti“ i tako „obrazovane komunikacije“ da dođe do reči. Iscrpljena se okreće prema hodniku i bespomoćno traži pogledom pomoć od mene.
Ulazim, pristojno se predstavljam i kažem smireno, kako inače komuniciram, da se zaista vodim u toj kompaniji, koja ne postoji i da je tu veliki problem, pokušavam da objasnim, ali bez uspeha.
Dragana Đorđević, nema ni „trunku“ profesionalizma i smirenosti u komunikaciji sa građanima i kreće u napad, da ja radim tamo,da to tu piše i da nju drugo ne zanima. Ja opet pokušav am da joj objasnim, na šta ona počinje da bukvalno „viče“ tvrdeći da to njoj piše da ja tu radim,i da ja dokažem da ne radim, što je prema svim pokušajima bar do sada nemoguće.
Čak mi je rekla da svako može da se odjavi i da ja „lažem“ da ne radim tamo???

Ja imam dokaze da govorim istinu,a oni?

Profesionalno razumevši njen stav i problem zbog upisane evidencije, pristojno sam zamolila da mi napiše da iz tih razloga koje navodi, da ne može da moju majku oslobodi participacije, jer mi je i to dokaz u borbi koju godinama vodim za moje osnovno ljudsko pravo, pravo na zdravstvenu zaštitu i pravo na rad, rekla je opet „povišenim tonom“ da idem kod šefa Dragana Stevanovića. On se pojavljuje u tom trenutku, kao da je sve vreme i slušao razgovor iz svoje kancelarije i onako mahnuvši „nadmeno“ kaže da napišem pismo, predam na pisarnicu i da ću dobiti odgovor za 15 dana, što i ja znam da je po proceduri.
Čudi me samo što je prethodno gospođa koja je ušla kod njega završila „očas“ posla za svog supruga, subvenciju, baš kod tog šefa Dragana Stevanovića koji ju je zvao da uđe u njegovu kancelariju, iako je došla posle nas, a video je i da mi čekamo.

Rekla sam da nema problema da ću to i uraditi, pokušavajući da objasnim da imam veliki problem i da ću to proslediti i dalje nadležnima, kako bih rešila problem. Umorno sam spustila ruke na sto, kako bih sačekala dokumenta koje sam priložila, daljina između mene i službenice Đorđević je sigurno bila metar, metar i po, na šta Dragana Đorđević, počinje da „viče“: Ne unosite mi se u lice, obezbeđenje, obezbeđenje, dođite sklonite je… To se odnosilo na mene?

Ovoga puta sam ja bespomoćno pogledala u majku jer nisam mogla da verujem zašto ta službenica i iz kog razloga „iznosi neistinu“? Došao je opet taj šef Dragan Stevanović kome sam rekla da apsolutno ništa nisam uradila i da slobodno dođe obezbeđenje i tada sam tražila ime i prezime „službenice“ koja je prema mojim profesionalnim aršinima itekako povredila sve moguće norme, profesionalnosti, ali i vaspitanja.
Šef Stevanović je rekao nikako nemojte po imenu, odnosno da joj ne tražim ime, već da pišem institucuji, na šta sam ja rekla da moram zaista i lično da znam sa kojom sam službenicom tako „ljubazno“ komunicirala.
Moram da dodam da je moja majka sa suzama u očima, zapanjena pokušavala da objasni da dotična, kako se predstavila Dragana Đorđević, ne iznosi istinu, ali je Stevanović okrenuo leđa.
Majka i ja smo napustile kancelariju. Kako smo se osećale ne bih prepričavala, ali možete da zamislite.

REZIME: Da li je razlog svega doživljenog osveta Ministarstva zdravlja

Rad na „crno“ u ministarstvu zdravlja, razlog za osvetu?

Iskreno dugo sam se preispitivala šta se to dogodilo, jer do sada godinama unazad moja majka ima subvenciju bez ikakvih problema.
Traživši kome da se obratim i žalim na ovakvo katastrofalno ponašanje podsetila sam se da je moj bivši kolega Nemanja Velikić kod Vas u RFZO i radi kao PR.

Radili smo zajedno u PR službi Minstarstva zdravlja, koje sam ja tužila, jer su me držali da radim „na crno“ bez ikakve novčane nadoknade i ugovora. Drugi PR Marko Pavlović i Nemanja Velikić su bili obojica protiv toga da ja radim, bilo nas je troje u timu i sve vreme su se zajedničkim snagama borili da me „sklone“, što mi je Nemanja na kraju i priznao da nije mogao protiv Marka Pavlovića, jer je on glavni PR pri kabinetu u ministarstvu zdravlja.
Kako je moja tužba protiv ministarstva zdravlja na sudu i kako predstavlja veliku sramotu i za Vladu RS i samu Srbiju, posebno u međunarodnim odnosima, jer novac kojim je trebalo da me plaćaju, kao i prethodnog PR je novac evropskog projekta DILS, uvukla mi se sumnja da je možda i ovo šikaniranje, još jedna „osveta“ ministarstva zdravlja koji moraju kad tad da odgovaraju za pričinjena krivična dela za koje znaju da neću odustati od njih , osim ukoliko me „neko“ na „silu“ ne spreči u tome, jer sam dobijala i takve poruke.

I zato očekujem od Vas, jer nisam više sigurna ni zašto, uz svo ovo maltretiranje podržavam rad Vlade RS, valjda patriotizam, da po ovlašćenjima kaznite ovakvo ponašanje, kao i podršku Stevanovića, koji je od ranije poznat po bahatom ponašanju prema građanima i da sprečite da se to ikada više ponovi u skladu sa principima profesionalnog ponašanja i pravilima EU.
Na vama je da odlučite da li moja majka R….a Lazić, sa penzijom od 20. 387 dinara treba da ima subvenciju ili ne, pored mrtvog unuka i pored žive ćerke koju su „živu sahranili“ bahatošću i nevladavinom prava, koja je ostala bez posla, a vodi se da ga ima, koja je ostala i bez dodatnog posla zbog osvete ministarstva zdravlja koje je tužila i koja, čini mi se prema mojim saznanjima, jedina u Srbiji nema zdravstveno osiguranje, bar po to m osnovu, jer su je odbijali i kad je pokušavala da plati.(U sledećim tekstovima više o ovoj temi)

U Uverenju da grešim i da je reč o „trenutnoj nervozi“ dotične Dragane Đorđević, što po meni, a ni po evropskim standardima nije opravdanje, očekujem odgovor.

Gospođo Radojević Škodrić,
Zato se obraćam Vama sa zahtevom da mi savetima pomognete i uputite šta dalje da radim i što se tiče mog zdravstvenog osiguranja i subvencije za moju majku R….u Lazić. Zamolila bih Vas i da skrenete pažnju vašim zaposlenima na ponašanje prema građanima. Mene su vaši zaposleni posavetovali da pritužbu uputim šefu Draganu Stevanoviću, što je besmisleno jer je on očigledno bio tada pokrovitelj ovakvog „bahatog„ ponašanja, njegove službenice.
NAPOMENA: Možda nisam u pravu jer sam neuka stranka, ali dostavljam kako se odjavljujemo sa osiguranja, moje mrtvo dete i ja!!!

Ukoliko su vam potrebne dodatne informacije, dostupna
Srdačan pozdrav, Branka Lazić

Prilog prijave i odjave

 

Dakle prema meni „neukoj“ stranci, a i po nekim advokatima, tužiocima, verovatno takođe „neukima“, POSLODAVAC odjavljuje i MRTVE I ŽIVE!!! (Poslato-23.08.2019.)

RFZO odgovara, kao da nije ni pročitao dopis, daje onima koji su stranke „uznemirili“ sa svojom „bahatošću“ da se pravdaju.
Dobijam neverovatnu opravdavajuću laž, odnosno konstatuje se da je službenica u pravu, a ne moja majka i ja, kao stranke.
Njima veruju, a ne strankama, „neće svoj protiv svojega!“

Baš bi me zanimalo njihovo obrazloženje za ovakvo pokrivanje bezobraznog „profesionalizma“ i cinične odbrane od načelnika do direktorke RFZO, ali im više neću pisati, očigledno nema svrhe. Posustati neću, doći će sve ovo do međunarodnih asocijacija, a vi se posle snalazite.
Koji bi bio motiv da moja majka i ja to izmišljamo za tih 50 dinara i zašto RFZO veruje svojim zaposlenima, a ne strankama? Sram vas bilo, nemate više ni trunku LJUDSKOSTI ; niti morala niti profesionalne etike?
APEL SVIMA NA VLASTI
„Gospodo na vlasti od prethodnih do sadašnjih, ali i svih budućih, naučite već jednom da upravo ovakvi službenici, načelnici, direktori, ministri stvaraju nezadovoljne građane, koje zanima njihova lična građanska prava na dostojanstven život, a ne vaša visoka „politička prepucavanja“.

Godinama ćutim o sramoti moje Srbije, jer sam želela kao i svaki patriota da rešim u okviru svoje države problem, ali sada je dosta, prevršili ste sve mere u pokrivanju jedni drugih i vaših javašluka. Dokle je tako nema ni pravne države ni Srbije među državama EU.

NARAVOUČENIJE: Dokle svi ćute i povlače se, ne tražeći svoja prava BAHATI će se i dalje BAHATITI!

Sledeći tekst: Otvaramo temu:Tužilaštvo pokriva svoje greške i slavi sa kriminalcima

Izvor i Autor:Branka Lazić

VIDEO i Foto:Pixaby,Ilustracije,Screenshot

Ostavite komentar