Stefanović: Upad ROSU na sever Kosova nema veze sa istragom o ubistvu Olivera Ivanovića
DRUŠTVO

Stefanović: Upad ROSU na sever Kosova nema veze sa istragom o ubistvu Olivera Ivanovića

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović ocenio je danas da upad specijalne jedinice kosovske policije ROSU na sever Kosova nema veze sa istragom o ubistvu Olivera Ivanovića već da predstavlja „političku igru“ u vezi sa opstankom Srba na Kosovu i Metohiji.

Stefanović: Upad ROSU na sever Kosova nema veze sa istragom o ubistvu Olivera Ivanovića
Foto: Screenshot/ N1

Stefanović je na konferenciji za novinare u Beogradu rekao da „ljudi sa dugim cevima po peti put upadaju na sever Kosova“ zbog čega je lokalno stanovništvo veoma uznemireno.

„Užasno je složeno stanje po život, pre svega Srba koji žive na Kosovu i Metohiji. Njihova bezbednost je stalno ugrožena jer više ne znaju šta može da im se desi“, kazao je ministar.

Navodeći da je Beograd zainteresovan da ubistvo lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića bude rešeno, ministar je pozvao prištinske vlasti da dostave „bilo kakvu informaciju dokle se stiglo sa istragom“.

„Ne moraju da dele te informacije sa nama, neka ih podele sa međunarodnim institucijama ali neka kažu koga su optužili i za šta“, kazao je Stefanović.

Napadači na Stefanovića iz kriminogene sredine, besmisleno da imaju veze sa Gašićem

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da su uhapšene tri osobe iz „kriminogene“ sredine zbog sumnje da su fizički napali jednog od osnivača Saveza za Srbiju Borka Stefanovića u Kruševcu i odbacio kao „besmislene“ navode tog opozicionog bloka da su napadači povezani sa direktorom BIA Bratislavom Gašićem.

Osuđujući taj napad, Stefanović je rekao da su zbog incidenta uoči tribine Saveza za Srbiju u roku do dva časa uhapšeni Kruševljani M.Ž. (30), D.G. (31) i M.Š. (38).

„Policajac koji se nalazio u neposrednoj blizini mesne zajednice u kojoj planirana tribina takođe je zadobio više udaraca jer se postavio između Borka Stefanovića i napadača. On je prepoznao napadače i zahvaljujući njegovom prisustvu, MUP je brzo reagovao i uhapsio osumnjičene“, kazao je ministar novinarima u Beogradu.

On je naveo da kada se pogleda ta činjenica, „potpuno neracionalno i besmisleno“ deluje tvrdnja predstavnika Saveza za Srbiju da je napad na Borka Stefanovića organizovala neka služba ili Bratislav Gašić.

„Država je svoj posao uradila maksimalno brzo, uhapsila je počinioce i poslala poruku da nasilje nije dozvoljeno“, kazao je Stefanović i izrazio očekivanje da će tužilaštvo tražiti oštre kazne za napadače na jednog od lidera Saveza za Srbiju.

Izvor: Beta

Ostavite komentar