DRUŠTVO POLITIKA VESTI

STEFANOVIĆ: Zatvoren kamp na Zlatiboru STAMATOVIĆ: Zapadne sluge se uplašile tridesetak dece od 10-20 godina

STEFANOVIĆ: Zatvoren kamp na Zlatiboru STAMATOVIĆ: Zapadne sluge se uplašile tridesetak dece od 10-20 godina

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da je kamp na Zlatiboru, u kojem su deca učila vojničke veštine, zatvoren i da su deca vraćena kući.
Foto: Screenshot/ N1

„Mi smo dali nalog za raspuštanje kampa zbog moguće zloupotrebe dece i uznemirenja javnosti“, rekao je Stefanović.

On je dodao da se trenutno odvija završni deo rasklapanja kampa, piše N1.

Stefanović je, posle prijema donacije Japana vatrogasno-spasilačkim jedinicama, istakao da je prioritet u slučaju kampa na Zlatiboru bio da se deca bezbedno vrate i da je to i učinjeno, pa su sada kod svojih kuća.

Sinoć se predsednik opštine Čajetina povodom toga oglasio na Fejsbuku:

Foto: Opština Čajetina

„Čemu 20 policajaca večeras u kasne sate da maltretiraju decu i instruktore kampa kao kakve najveće teroriste, zbog „Omladinsko-patirotskog kampa“? Upravo su ga zatvorili.

Zapadne sluge se uplašile tridesetak dece od 10-20 godina koja su se družila u kampu i nikoga ugrožavala nisu sa plastičnim puškama i boravkom u prirodi? Izvini Vučiću što ih nismo poslali da se noževima jure po rijalitijima! Nismo toliko moderni.“

Portal IN4S pisao je o dan ranije o hajci vođenoj povodom kampa:

Kakav spin majstor, bio i ostao. Vučić ima ozbiljan problem sa Srbijom, Rusijom i sa svime što ima prizvuk patriotskog. Digao je region na noge zbog dece koje je opisao kao teroriste, zbog plastične puške koju je nazvao teškim naoružanjem i zbog kampa koji se „sprema za nekakav rat“, samo ne znam koji? Vučić nešto više zna od nas?

Mi koji smo služili vojni rok i bili na ratištima bismo valjda prvi trebali da se tresemo od same pomisli na rat, o kome ni ne razmišljamo, a ne Vučić i vojni mu ministar gde nijedan vojske videli nisu, a u vreme rata su sjajno prošli. Nisam ja držao ratno huškačke govore, nego ti Vučiću. No, mene danas više plaše vojno sposobni migranti kojih na hiljade prođe Srbijom, bez ozbiljne kontrole, od desetogodišnje dece u zlatiborskom kampu koji si iz sopstvene paranoje maločas zatvorio šaljući 20 policajaca na tu decu.

Zna li neko da mi pojasni zbog čega su burno reagovali naprednjaci i njihovi botovi na održavanje prvog Omladinsko-patriotskog kampa na Zlatiboru, u organizaciji srpskih i ruskih veteranskih i patriotskih grupa?

Napominjem, da instruktori kampa sa mladima rade na razvoju sportskih veština, snage uma, jačanju prijateljstva, solidarnosti i uzajamne pomoći, kao i razvoju pozitivnih i korisnih životnih veština i psihofizičkih sposobnosti kod omladine. To podrazumeva i učenje pružanja prve pomoći, tehnike preživljavanja u prirodi i samodbrane.

I dok je ovaj kamp zasmetao jedino pripadnicima SNS-a, Ruski portal „Raša tudej“ objavio je video-snimak sa Zlatibora gde je, kako se navodi u opisu snimka, otvoren prvi kamp za decu, koji organizuju „srpske i ruske veteranske i patriotske grupe“.

– Pozivamo Aleksandra Vučića da prestane da se krije iza svog savjetnika dr Nebojše Krstića i svog komesara zaduženog za rasrbljavanje Srbije, Čedomira Jovanovića, te da i sam, ako ima dokaza, kaže ono što mediji pod njegovom kontrolom, ne samo insinuiraju, već i presuđuju, a to je da je, navodno, neki moćan „ruski faktor“ i moja malenkost organizovali „Omladinsko-patriotski kamp“ na Zlatiboru, s ciljem izazivanja krvoprolića i pokušaja puča protiv Vučićevog režima – kaže predsjednik Inicijativnog odbora Zdrave Srbije Milan Stamatović.

On je to saopštio povodom stavova Čedomira Jovanovića da Stamatović treba da bude „pozvan na odgovornost“ zbog, navodnog, organizovanja nekakvog paravojnog kampa kojim komanduju „ruski agenti željni krvi“ i u kome se „djeca od 13-14 godina obučavaju za nekakve ratove i agresivno ponašanje“.

– Ne želim da se pravdam niti potrčku Bebe Popovića, niti Vučićevom multipraktik savetniku niti bilo kome, već sve, a naročito komandanta ove sprdnje sa lažiranjem državnih udara, Vučića samog, još jednom obaveštavam, da se ovdje, devojčice i dečaci, uče rodoljublju i ljubavi, a ne veleizdaji i mržnji. Mi ovdje činimo ono što država u Vučićevim rukama ne čini na planu obrazovanja: ovdje se dobijaju prve lekcije iz života, a uče i nešto od onog što smo učili i mi stari, na časovima opštenarodne odbrane i društvene samozaštite. I, da: oružje nije rusko, riječ je o najnovijim puškama kineske proizvodnje! Nabavljene su u srpskim prodavnicama kineskih plastičnih igračaka – objasnio je Stamatović, poručujući Vučiću da, što se Zlatibora tiče, može da bude relaksiran, jer se ne sprema nikakav državni lažnoudar.

Stamatović je podsetio Vučića da je organizator kampa Udruženje učesnika oružanih sukoba na prostoru bivše Jugoslavije, da kamp djecu uči i samoodbrani, ali ne i vršnjačkom nasilju; da se druže i preživljavaju u prirodi, a ne kolju po rijalitijima, uči ih istoriji, doji ih istinom o slavnim precima, o solidarnosti, a ne o podjelama i mržnji; uči ih da cijene i poštuju svoje, da uvažavaju različitosti; uči ih da ostanu svoji na svoje, a ne da bježe iz Srbije prepuštajući najgorima da vode ovu zemlju; uči ih da se ponose srpskim opancima, ali i srpskom uniformom, da drže do svoje tradicije i kulture; uče ih da će nas drugi poštovati tek onda kada i mi budemo poštovali sebe, svoje pretke, svoj identitet, kulturu, istoriju, tradiciju, jezik i osećaj nacionalne pripadnosti.

Priredio: Jutarnji GLASnik

Ostavite komentar