DRUŠTVO POLITIKA VAŠ GLAS

Udruženje žrtava nasilja HAJR:Osuđujemo svaki vid nasilja, Srbija mora da bude bezbedna za sve

Oglasilo se i Udruženje žrtava nasilja HAJR

Srbija mora da bude bezbedna za sve građane

Borimo se da čitava Srbija bude „utočište i sigurna kuća“ za sve 

Povodom sve češćeg nasilja na ulicama Srbije i incident u Skupštini grada redakcija Jutarnjeg GLASnika kontaktirala je Hajriju predsednicu Udruženja “Hajr” koje predstavlja žrtve nasilja u porodici.

Za naše čitaoce izjavila je:

„Mi iz Udruženja „HAJR“ dužni  smo da podignemo glas i osudimo atmosferu koja se stvara u društvu.
Mi žene, majke, sestre, očevi i braća veoma smo zabrinuti zbog “promovisanja” nasilja na ulicama Srbije.
Mi najbolje znamo koliko je nasilje opasno i u kući, a kamoli u čitavoj državi i naša je obaveza da pozovemo sve građane na uzdržanost.
Ne smemo dozvoliti da nas okreću jedne protiv drugih, na građanske sukobe i incidente. Naša država mora da bude bezbedna i sigurna za sve svoje građane.
Mi nismo politička organizacija i ne bavimo se partijskim nadmetanjima, ali ne možemo da prećutimo stvaranje haosa na ulicama Beograda.
Borili smo se i borimo da čitava Srbija bude utočište i sigurna kuća za sve ugrožene, a ne poprište nekog novog građanskog rata između nas samih.
Molimo sve da da pronađu dostojanstven način borbe za svoje političke razlike.
Ne “palite” vatru po Srbiji jer smo zaista i suviše “požara” preživeli.
Molimo vas da nađete rešenje i da koristite obrazovanje, vaspitanje i diplomatiju, a ne nasilje, nevaspitanje i psovke.
Na ovaj način šaljemo ružnu sliku u svetu. Ne dozvolite da “zlatnim i drugim medaljama”, našim sportskim i naučnim ambasadorima u svetu bude sramota da kažu da su iz Srbije.“ rekla je Hajrija Ramadani.

 Koga predstavlja Udruženje žrtava nasilja”Hajr”

Mi smo udruženje žrtava porodičnog nasilja i želimo svojim aktivnim angažmanom da pomognemo svima koji su pretrpeli takvo iskustvo, da zaštitimo njihova ljudska prava i da im povratimo ljudsko dostojanstvo.
Naše udruženje su osnovale žene žrtve nasilja koje svojim aktivnim angažmanom žele da se uključe u borbu protiv svih oblika nasilja. Budući da su naše članice pripadnice različitih konfesija i nacionalnosti, mi odbacujemo svaku ideološku, versku, rasnu i nacionalnu podeljenost, te želimo da budemo primer tolerancije i međusobnog poverenja između svih različitosti koje prepoznajemo u našem društvu.
Naš program rada predviđa socijalnu, pravnu i psihološku podršku žrtvama nasilja u procesu rehabilitacije i reintegracije u društvo.

Izvor: Jutarnji GLASnik                                                 Foto:Screeshot

Ostavite komentar