DRUŠTVO HRONIKA

Ekskluzivno:Upad u kancelariju „uzbunjivača“ u Vinči”“, kamere “namerno”isključene FOTO

”Ko to vršlja i češlja “Vinču” umesto policije, sa isključenim kamerama?

 

Direktor Centra tehničke operative, ali i uzbunjivač Slobodan Jovanović zaključao je svoju kancelariju kao i obično u utorak 17.09.2019. na kraju radnog vremena.
Kada se jutros u četvrtak, posle slobodnog dana, pojavio na poslu zatekao je širom otvorena vrata kancelarije i zamenjenu bravu. Zatražio je novi ključ od svoje sekretarice, koja je rekla da joj je novo rukovodstvo v.d direktorke Pajović naredilo da ne može da mu da ključ. Nakon toga neko od zaposlenih pozvao je policiju PU Kaluđerica koja je bila na licu mesta oko 10 h i utvrdila činjenično stanje, otvorenih vrata i promenjene brave, saznaje Jutarnji GLASnik. Još uvek nije poznato da li je nestalo nešto od dokumentacije ili da li su nestali podaci iz računara. A važnost informacija posebno što je reč o “uzbunjivaču” je neprocenjiva za utvrđivanje “čistog” poslovanja instituta “Vinča”.

Kancelarija u Vinči , širom otvorena vrata

Interesantno je da su kamere “baš” u tom delu bile isključene upravo od utorka, tako da zaposleni, sagovornici Jutarnjeg GLASnika sumnjaju da je to urađeno namerno kako se ne bi videlo ko je to uradio i da li je nešto uzeo od dokumenata. Ko, da li i šta su tražili nije utvrđeno, ali je čudno da se kod direktora Jovnovića, „uzbunjivača“, koji je smenjen na taj način “uzima” kancelarija i dokumentacija, za koju može da se posumnja da će “nestati” ili završiti gde“ne treba“.

 

Slobodan Jovanović, direktor Centra tehničke operative i uzbunjivač, koji je nedavno bio i napadnut od člana Marčetine “ekipe”, bivše direktorke „ocrnjene“ u nedavnoj “aferi” Vinča, razrešen je sa obe dužnosti upravo tog dana 17.09.2019. Kako još nije raspoređen na novo radno mesto, niti se zna ko preuzima njegov posao nije došlo ni do primopredaje dužnosti, već je to umesto njega neko uradio na ovaj način. U naučnim “kuloarima” najviše šansi da će na njegovo mesto doći „daju“ Ivanu Lazoviću, iz Marčetine “ekipe”.

Da li su ovo novi drugačiji “zakoni” koje je obećala nova v.d. direktorka “Vinče”

Nova v.d. direktorka „Vinče“ je izjavila kada je postavljena, da je jedan od najvažnijih zadataka da izdvaja osnivanje poslovnog dela Instituta, preko kog će nauka izaći na tržište, koji će zarađivati i u njemu će se nalaziti centri koji mogu biti i poslovne firme, ali za koje će važiti potpuno drugačiji zakoni nego za naučni deo.

Ivan Lazović,     Milica   Marčeta,    Slavko   Karić,       Branko    Spajić
Podsetnik:Još jedan incident na “uzbunjivača”Jovanovića: Napad i provokacije prate postavljenje nove v.d. direktorke “Vinče”

Početkom septembra u hodniku Instituta Vinča se dogodio incident kada je Mihajlo Mudrinić, bivši pomoćnik za IT, blizak bivšoj direktorki Milici Marčeti Kaninski, nasrtao i gurao Slobodana Jovanovića, direktora tehničke operative. Mudrinić, fizički i nasilno nasrtao je na Slobodana Jovanovića, koji je uzmicao kako bi izbegao provokaciju i fizički kontakt. Svemu su prisustvovali i svedoci naučnici, ali i pripadnici policije PU Kaluđerica. Inače upravo je Slobodan Jovanović tužio za mobing dotičnu bivšu direktorku Kaninski, a razlog su bile nesuglasice oko uvođenja informacionih sistema, „gle slučajnosti“ koje je baš taj Mudrinić vodio, što je objavio Jutarnji GLASnik.

Hobotnica „nauke“ ponovo udara

Saznali smo i da je novu v.d. Pajović kada je postavljena u “Vinči” posetio među prvima Bojan Radak, koga zaposleni zovu, naravno “krišom” “Kradak”. Najpre je bio direktor laboratorije 050 u Vinči, pa je bio v.d. direktor Vinče, kada je Marčeta postavljena za direktorku te iste laboratorije 050, pa onda pomoćnik direktora Grubora i pomoćnik za odnose sa javnošću Milice Marčete Kaninski. Sa odlaskom uz burnu aferu Marčete, odlazi i Radak.

Marčeta i Maja Gojković

Pravo u Agenciji za zaštitu od jonizujućih zračenja i nuklearnu sigurnost gde je od 2017. Maja Gojković, predsednica Narodne skupštine, postavljena za predsednicu Upravnog odbora Agencije za zaštitu od jonizujućih zračenja i nuklearnu sigurnost Srbije, koja je prva pravnica posle dva prethodna fizičara na tom mestu. Inače Maja Gojković, kao i ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja su podržali imenovanje prof.dr Snežane Pajović.

Vinča reklamira dijetetski suplement?

Kratak opis zamerki v.d direktorki prof. dr Snežani Pajović za njeno postavljenje

Za novoostavljenu v.d. direktorku se zna da je bila državni sekretar kada je bio i Đelić ministar nauke i tehnološkog razvoja, kada su kako poznavaoci tvrde nauka “uništena”, bila je među onima koji su delili novac iz evropskih fondova za nauku. Link :Gde su novci? 

Čiji su radovi Obeleženi žutim, Sanje Pajović ili Snežane Pajović???

Za novu direktorku Vinče, čija je primopredaja obavljena 06. 09. 2019. postoje sumnje da je prijavila naučne radove osobe sa istim prezimenom koja živi i radi u Kanadi, i da su neki radovi u “predatorskim”naučnim časopisima, što je nevažeće i ukoliko je tačno velika bruka za prof. dr Snežanu Pajović. Takođe je uhvaćena u sukobu interesa, jer se ispod reklame dijetetskog suplementa koji leči”ama baš sve” predstavila sa funkcijom instituta od nacionalnog značaja “Vinče“ i pri tome dala “naučne tvrdnje” o C vitaminu, LINK koje su netačne i koji svaki farmaceut prepoznaje kao grešku tvrde sagovornici Jutarnjeg GLASnika iz “Vinče”. Prof.dr Snežana Pajović bliska je sa prethodnom direktorkom Marčetom, kaja je pre sedam meseci otišla uz afere, a njen muž i saradnici su bili i hapšeni…

Policija „češljala“, ali nije pročešljala Vinču, februar 2019., pa sad došli drugi da “češljaju”

Nije loše podsetiti se i na tekst iz medija, kada je za v.d. postavljen prethodni nesuđeni direktor Rakočević, pre 6 meseci.
„Institut su poslednjih meseci potresle brojne afere, u koje su uključeni prethodna direktorka Milica Marčeta Kaninski i njen suprug Slavko Karić, a novoizabrani v.d. direktora Rakočević u intervjuu za „Večernje novosti“ kaže da je policija već bila u „Vinči“ i da je pet sati „češljala dokumentaciju“.

Video: Hapšenje februar 2019.

Uhapšen je Karić je inače suprug direktorke tog Instituta Milice Marčete Kaninski, zajedno sa direktorom Centra za motore u tom Institutu Brankom Spajićem (31) zbog sumnje da su od jednog zaposlenog tražili 4.000 evra kako bi ga prebacili na drugo radno mesto, a koje je i bolje plaćeno.

Video: Osumnjičeni Spajić uhapšen je navodno prilikom primopredaje novca u jednom tržnom centru u Beogradu.

Akciju su sproveli pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

LINK-video: Dokaz na stranicu Blica kako Spajić traži novac u aferi „Vinča“

Afera „Vinča“ kao u Balkanskom špijunu
DETALJI POSTAVLJENJA ISTE “EKIPE” POD SUMNJIVIM OKOLNOSTIMA

Kako je “preko “ noći nametnuta v.d. direktorka, koju nisu želeli naučnici i zbog toga nazvani “banditima”
Posle burnih dešavanja, za novog direktora Instituta „Vinča“ izabrana je prof. dr Snežana Pajović, iz Laboratorije za molekularnu biologiju i endokrinologiju ovog instituta, čiji je bila dugogodišnji rukovodilac. Ona je dobila podršku svih prisutnih članova Upravnog odbora Instituta „Vinča“, a njen izbor potvrđen je u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, ali uz burno nezadovoljstvo naučnika iz Vinče, jer su dvotrećinski već izabrali za direktora dr Zlatka Rakočevića. Posebno revoltirani, naučici su bili izjavom ministra Šarčevića koji ih je nazvao banditima, jer su tražili da se uvažu njihov glas za izbor direktora koga oni , kao naučni radnici žele i to sa ubedljivom većinom.

Bilo je pretnji, ucena, „kupovine“ bar tako kažu dobro obavešteni izvori unutar instituta, ali uzalud umesto “željenog” direktora Rakočevića kome naučnici veruju u “fotelju” bilo je administrativni lakše za v.d. je postavljena “nametnuta” od ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, prof. dr Snežana Pajović. Od tog istog čiji je ministar nazvao naučnike “banditima”. I mnogi su se zaista i uplašili i ne smeju više da traže svoja prava.

Naučnici crvenim kartonima, a uzurpatori nasiljem

TV prezenta: Rijaliti iznad nauke, a provere eventualnog”kriminala” prema potrebi -link

Epilog “afera” nije do danas završen niti su adekvatno utvrđene krivice i “sumnjivi” tokovi novca, koji je nedavno takođe pomenut na Pinku, zahvaljujući rijalitiju, koji je primećeniji od “naučnika bandita”. Naime “bivša” zadrugarka koja u realnom životu ima problem sa suprugom nasilnikom, koji je i naučni savetnik u “Vinči”, za koga svi govore da je izizuzetno dobrostojeći.

Dragana Mitar koja važi za iskrenu osobu, kako bi neko rekao i “preterano”, reklaje da sumnja odakle njemu toliki novac i da ne može toliko da zaradi kao naučni savetnik. Čak je u jednom trenutku pomenula da se družio sa tom direktorkom, upravo misleći na Marčetu. Kako je u medijima trenutno velika podrška u borbi protiv nasilja prema ženama, ova zadrugarka je zbog toga dobila veliku medijsku pažnju, i to je dobro.

Ali, nije dobro da mediji “ćute” o “Vinči” i aferama u njoj, kao i zašto su naučnici “banditi” ako žele drugog naučnika koga poštuju za direktora.

VIDEO: BALKANSKI ŠPIJUN: „Sad ćete da vidite kakva je to mafija! On je naučnik, radi u „Vinči“

Citat iz Video klipa
„Sad ćete da vidite kakva je to mafija! On je naučnik, radi u „Vinči“, naučnik šeta sa špijunom i priča li priča. Objašnjava plan Vinče, a ovaj sluša i pamti, naučen u terorističkim centrima, da sve sluša i pamti. Ode „Vinča“ u vazduh!“

Autor: Branka Lazić

Izvor:Jutarnji GLASnik                                           Foto: Jutarnji GLASnik

2 Replies to “Ekskluzivno:Upad u kancelariju „uzbunjivača“ u Vinči”“, kamere “namerno”isključene FOTO

  1. Trebalo bi priupitati bivšeg pomoćnika direktora Instituta dr Vladimira Nikolića, šta je radio u Institutu Vinča ovih dana i zašto je u nekoliko navrata izlazio iz Instituta u 8 ujutro. Vrlo čudno vreme da se izlazi iz instituta u kojem je doskora radio i iz koje je pobegao na dugi institut. Recimo da je ovo dobar početak istrage o vršljanju po Institutu Vinča.

  2. Ja bih prvo krenuo od izvestaja DRIa. A onda se pitam kako je moguce da je preposteni Slobodan Jovanovic imao krivicnu prikavu, za svoje predhodno poslovanje. Kako je moguce da privatna firma Diasens dobija projekte a radi sa opremom instituta. Koliko je novca podignuto sa projekata na ime mrtvih dusa ?Kriminala koliko hoces i to bas od ovih koji su preposteni

Ostavite komentar