DRUŠTVO POLITIKA SA DRUŠTVENIH MREŽA VAŠ GLAS

Vinčansko pismo: Zamalo u “Vinči” čuda da se dese, pa da “retrovizor” postane revizor-Foto

Čudo u Vinči-“Od vozača do naučnog istraživača” i od “magacionera do internog revizora”

Vinčansko pismo: Zamalo u “Vinči” čuda da se dese, pa da “retrovizor” postane revizor

Kao što su ranije mediji navodili informacije od insajdera “Vinče”da je Slavko Karić, suprug Milice Marčete Kaninski, bivše direktorke dogurao “od vozača do naučnog istraživača” slično se ovih dana spekuliše i za Nemanju Ilića, i da je on od “magacionera dogurao do internog revizora”.

Naime, Nemanja Ilić koji je pre tri godine bio samostalni referent za prijem robe i opreme u magacinu, u prevodu magacioner, a za “vreme Marčete” napredovao do mesta direktora Centra zajedničke službe, nedavno je podneo zahtev za odlazak iz Vinče, a zatim naprasno odlučuje da povuče taj zahtev nakon postavljenja nove v.d. direktorke Snežane Pajović, koja je počela da smenjuje i postavlja nove”stare” rukovodioce.

Odustajanje od sporazumnog raskida Ugovora o radu 23.09.2019.

Nemanja Ilić je povukao svoj zahtev za sporazumni raskid radnog odnosa i primio platu od 65.000 dinara za dvadesetak radnih sati koliko je u avgustu ove godine, šetajući se po krugu Instituta i obijajući pragove kancelarija njemu bliskih kolega, pokušavao da za sebe obezbedi ponovo rukovodeće radno mesto. To mu trenutno nije u potpunosti uspelo, već je raspoređen na radno mesto internog revizora bez kvalifikacija za taj posao.

Već 23. septembra je napravljen aneks Ugovora za mesto internog revizora. Odmah su mu “šaljive” kolege dale nadimak “retrovizor”. Ali kada se saznalo da Nemanja Ilić nema sertifikat, ni kvalifikacije za taj posao i da će to otići u etar, već 26. septembra se odustaje od te ideje, a na to mesto će doći kako se nezvanično saznaje diplomirani ekonomista Vilma Šotić.

Dokument o javnoj nabavci it softvera, za koju insajderi smatraju da je sumnjiva

Nemanju Ilić će rasporediti na radno mesto koordinatora integrisanog informacionog sistema, a koji više nije u funkciji nego što jeste. Kako saznajemo, informacioni sistem je nabavljen kroz krajnje sumnjivu javnu nabavku od firme Program doo Beograd za koji Institut i dan danas izdvaja višemilionska sredstva za njegovo održavanje, navode izvori Jutarnjeg GLASnika. Ugovor je sklopljen na više od 5 miliona dinara, a plaćeno je preko sedam miliona.

Na koga li misli zaposlena u Vinči, iako je šala neprimereno je da sedi pored rukovodioca Danke Karić i piše da je šefica podzemlja?
Vinčansko pismo: O Nemanji koji neće dobiti nadimak”retrovizor”

“Bivši direktor Centra Zajedničkih službi Nemanja Ilić protiv koga je (pored prvooptužene Milice Marčete Kaninski) podnet tužbeni zahtev Višem sudu u Beogradu za mobing, od strane bivšeg direktora Centra operative Slobodana Jovanovića, čije će se suđenje nastaviti početkom oktobra u Višem sudu u Beogradu, nije proveo ni jedan dan na radu u avgustu 2019. godine.

Bivša direktorka Vinče Marčeta u Skupštini sa Majom Gojković, predsednica UO Agencije za zaštitu od jonizujućih zračenja i nuklearnu sigurnost Srbije

Nemanja Ilić poseduje diplomu mastera menadžera – Megatrend univerziteta, koju je po sopstvenom priznanju kolegama, kupio na nekom od fakulteta pomenutog univerziteta. Inače Nemanja Ilić je u prethodnom periodu iskoristio sve moguće odmore za ovu godinu, a i koristio u više navrata i lažna bolovanja kako ne bi dolazio na rad, dok je v.d. direktora bio dr Zlatko Rakočević. Praktično nije bio na poslu od 18. marta 2019. godine.

Ostaje nejasno ko i kako mu je obračunao zaradu za avgust 2019. kada nije radio i ko za to treba da odgovara?, pitaju se insajderi iz računovodstva u Vinči. Za Nemanju Ilića se osnovano sumnja da je u mandatu Milice Marčete Kaninski, kao direktor Centra –ZS učestvovao u „pripremanju“ više javnih nabavki koje su bile nameštene, a koje je on odobravao i potpisivao bez ovlašćenja.

Ovlašćenje za Nemanju Ilića, potpisano 10.maja 2018.

Jedna od mnogih nabavki je potpisana za kancelarijski nameštaj, čuveni “ptičji javor”, 3. maja 2018., a pravo na potpis je Nemanja Ilić dobio sedam dana kasnije.

Potpis Danka Karić Filipović

Naravno uz saradnju rukovodioca službe javnih nabavki Danke udato Filipović, sada opet Karić, sestre uhapšenog i osumnjičenog za trgovinu uticajem- što bi laici nazvali pljačkom, Slavka Karića, Marčetinog supruga.

Nabavka stilskog nameštaja“ptičji javor“ Nemanja Ilić potpisao sedam dana pre  nego što je ovlašćen za potpis

„Vinčansko pismo“ je dobijeno od zaposlenih, koji su proglašeni za naučnike “bandite” i plaše se odmazde “stare” ekipe, ali su “razočarani” i zato anonimno daju informacije, kako bi to došlo u javnost i do nadležnih od kojih mnogo očekuju. Sada su se u dostavljanju informacija osim naučnika pojavili i insajderi iz računovodstva, javnih nabavki i drugih službi, takođe anonimno iz straha.

Autor: Branka Lazić                         Foto: Ilustracije Jutarnji GLASnik, Screenshot

Izvor:JutarnjiGLASnik

Ostavite komentar