DRUŠTVO POLITIKA SRBIJA

Vojni sindikat hitno traži poštovanje Ustava i poručuje:  Da Vulin, kao crna ptica zloslutnica prestane da plaši narod ratovima. Ako preti rat zna se procedura!

Vojni sindikat hitno traži poštovanje Ustava i poručuje:  Da Vulin, kao crna ptica zloslutnica prestane da plaši narod ratovima u orkestriranoj kampanji prorežimskih medija!Ako preti rat zna se procedura!

Vojni sindikat Srbije: Složni i uz narod

Rukovodstvo Vojnog sindikata Srbije u svom najširem sastavu održalo je u subotu 2. februara sastanak u Beogradu, na kome su se dogovorili da svi budu složni ka ostvarivanju dogovorenih ciljeva i odluka. Aktuelni trenutak u Srbiji, progon predstavnika i šikaniranje članova prvog i jedinog reprezentativnog Vojnog Sindikata Srbije, bezbednosna situacija i stanje u Vojsci Srbije bile su teme o kojima su razgovarali prisutni članovi upravnog odbora, predsednici sindikalnih grupa i predstavnici organa i tela sindikata, navodi se u saopštenju .

Predstavnici Vojnog sindikata Srbije u zvaničnoj poseti Ruskoj Dumi
Vojni sindikat zahteva od najvišeg rukovodstva države ozbiljnost:
Dosta rijalitija! Da li nam preti rat, šta kažu obaveštajni podaci naših službi ? Ukoliko postoji pretnja ratom da se proglasi mobilizacija i ponaša u skladu sa propisanim procedurama!

Nakon iscrpnih izveštaja, analize informacija, podataka i saznanja do kojih su došli  analitički timovi, anti-korupcijski tim i informativna služba ovog sindikata, na osnovu izveštaja i podataka dobijenih od kolega iz sistema odbrane, i iz Kopnene zone bezbednosti, kao i o sveobuhvatnom stanju u Vojsci Srbije rukovodostvo Vojnog sindikata Srbije osuđuje defetističko, neustavno, nezakonito i kriminalno ponašanje ministra odbrane Aleksandra Vulina.

U saopštenju se navodi da Aleksandar Vulin, kao crna ptica zloslutnica plaši srpske majke, starce i decu novim ratovima i prolivanjem krvi u orkestriranoj kampanji prorežimskih medija.

-Od najvišeg rukovodstva zemlje hitno tražimo da počnu da poštuju Ustav, zakone i prava pripadnika vojske i građana i da prestanu rijatili programi o najavama rata, širenja panike i defetizma i da narodu saopšte: da li nam preti rat, šta kažu obaveštajni podaci naših službi, ukoliko postoji pretnja ratom da se proglasi mobilizacija i ponaša u skladu sa propisanim procedurama u takvim situacijama. Da ne rade to preko tabloida i mas medija, na nivou omiljenim im rijaliti programima – „Farma“, „Parovi“ i „Zadruga“ u koje pretvaraju celo društvo i državu, navodi se u saopštenju Vojnog sindikata Srbije.

„Imamo obavezu prema kolegama koje su dale svoje živote za Kosovo i Metohiju“ Vojni sindikat srbije

Takođe se navodi da reprezentativni Vojni sindikat Srbije neće dozvoliti da bude zloupotrebljen u dnevnopolitičke svrhe i od raznih političkih opcija koje su uništavale i uništavaju vojsku i državu i da će uvek biti na strani naroda i boriti se  u skladu sa vojničkom zakletvom, za očuvanje ustavnog poretka, teritorije, celovitosti Srbije i slobodu svih njenih građana.

Kosovo i Metohija su neotuđivi deo srpske teritorije i bilo kakvo prekrajanje granica mimo ustavnih ovlašćenja smatraće se činom veleizdaje, a kao razlog za to iz Vojnog sindikata Srbije navode date zakletve, ali i obavezu prema kolegama koje su dale svoje živote za Kosovo i Metohiju.

Kompletno saopštenje možete pročitati na sajtu Vojnog sindikata Srbije.

Izvor: Jutarnji GLASnik                                                      Foto: Screenshot

Ostavite komentar