DRUŠTVO POLITIKA

Vojni sindikat poziva Vulina na TV duel i da odgovori da li je Ministarstvo odbrane bankrotiralo?

Vojni sindikat poziva Vulina na TV duel i da odgovori da li je Ministarstvo odbrane bankrotiralo?

Vojni sindikat Srbije pozvao je danas ministra odbrane Aleksandra Vulina na javnu televizijsku debatu uživo, „radi istinitog i objektivnog informisanja javnosti o stanju u sistemu odbrane, koje je nikad gore“.
„Ako su rezultati njegovog rada takvi kakve ih prikazuje Ministarstvo odrane, verujemo da će poziv za debatu prihvatiti. Ako odgovor izostane, zaključak je više nego jasan“, konstatovao je Sindikat u saopštenju.

Vulin:besplatno angažovao vojsku za proslavu svoje stranke?

Polemika Vojnog sindikata i Ministarstva odbrane počela je u sredu, kada je taj sindikat saopštio da su poslednje dve isplate pripadnicima Vojske (drugi deo plate i novogodišnja novčana čestitka) obavljene sa računa „Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine“.

Ministarstvo je jutros demantovalo te navode, tvrdeći da su „zarade za sve zaposlene u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije decembru, kao i prethodnih meseci, isplaćivane redovno iz sredstava Ministarstva odbrane“.

Sindikat je potom saopštio da o tome sa čijeg računa su isplaćena primanja poseduje dokaze u vidu izveštaja o uplati, a neke od njih, koje su na mobilne telefone dobili od banaka, objavili su na društvenim mrežama i iz njih se vidi da je uplatilac taj Centar, a ne Ministarstvo, pišeDanas .

Foto: Printscreen
 Otvoreno pismo ministru odbrane Aleksandru Vulinu
Da li je Ministarstvo odbrane bankrotiralo?

Gospodine ministre odbrane i druže Aleksandre Vuline,Radi sprečavanja podrivanja vojne i odbrambene moći zemlje, dužni ste da javnosti odgovorite na mnoga pitanja vezana za ekonomsku stabilnost, ovog po državu važnog resora.

Otuda Vas javno pitamo: da li je Ministarstvo odbrane bankrotiralo u 2018. godini? Postoji bezbroj činjenica koje nam ukazuju da je u 2019. godini, ugrožena egzistencija pripadnika Vojske Srbije i Ministarstva odbrane, usled Vaših čudnih finansijskih vratolomija, odluka i eksperimenata poput projekta „Lazar“, o čemu ćemo sledećih dana, uz stručnu analizu i dokaze objasniti srpskoj javnosti o kakvoj se, namerno promašenoj ili ne, investiciji radi.

Bilo je tu svega i svačega popravki „puhova“ starih 30 godina za 150 hiljada evra, preko sumnjive transakcije sa advokatskim kancelarijama teškim oko 60 miliona evra, do besmislenih transakcija i „budžetiranja“ projekata koje realizuju privatne firme i produkcije. U pauzi rešavanja krupnih državnih problema kao što je premišljanje da li ćete dozvoliti da deca srpskih vojnika prime novogodišnje paketiće u Domu Garde u Topčideru, odgovorite i na ova za vas prizemna, ali po državu važna pitanja.

Pod jedan.

Pripadnici Vojske Srbije poslednju platu i naknade primili su sa računa Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine. Pretpostavljamo da se radi o jedinom takvom centru iz Zvečanske ulice, pošto je obaveštenje pristiglo pripadnicima Vojske Srbije putem SMS bilo šturo. Dakle, krucijalno pitanje je zbog čega plata pripadnicima Vojske Srbije i Ministarstva odbrane, nije isplaćena legalno sa računa Ministarstva odbrane? (Da pojasnimo, kao prvi i jedini reprezentativni sindikat nemamo primedbi da novac za plate izmučenih srpskih vojnika obezbedi i dobrostojeća tetka iz Kanade i to srazmerno uvećano za iznos novca koji misteriozno odlazi na račune privatnika na razne besmislene projekte i malverzacije u okviru Ministarstva odbrane).

Pod dva.

Isplata novca za otpremnine u 2018. godini kasnile su sve do saopštenja Vojnog sindikata Srbije, kada smo upozorili javnost da naše kolege od parazitskog vođenja Ministarstva odbrane ne mogu na miru da odu ni u zaslužene penzije. I tad je novac za otpremnine isplaćen sa računa VMA, a ne sa računa Ministarstva odbrane Vlade Republike Srbije.

Da li je gospodine ili druže ministre, Ministarstvo odbrane bankrotiralo usled mnogih besmislenih projekata ili da ih tako nazovemo „investicija“?

Dužni ste da vojsci u ovom važnom geopolitičkom trenutku odgovorite na mnoga pitanja, pa i ovo.

Gospodine ili druže ministre,

U budućem vremenu, jer istorija nas je naučila da je svaka vlast ili politička garnitura odlazila (neke i preko noći) moraćete da i pred tužiocima i sudovima objašnjavate mnoge unosne kriminalne poslove u koje ste sa Vašim saradnicima, što kaže srpski narod „upleteni do guše“.

Ilustracija Jutarnji GLASnik, Foto: Ministarstvo odbrane
Ilustracija Jutarnji GLASnik, Foto: Ministarstvo odbrane

Slavna srpska vojska nije teatar u kome Vi kao pajac igrate neku od svojih životnih uloga. Niti je bilo čija dedovina. Narednih dana objavljujemo činjenice o malverzacijama i tražimo odgovore.

Ukoliko ih ne dobijemo, naći ćemo načina da dođemo do odgovora! S obzirom da ozbiljnost situacije i stepen ugroženosti Vojske Srbije, kojoj smo se zakleli na vernost to zahteva od nas, njenih pripadnika!

Na Batajnici sutra počinje rusko-srpska vazduhoplovna vežba “BARS-2018“MINISTARSTVO ODBRANE: Zlonamerne tvrdnje sindikata

Ministarsvo odbrane saopštilo je sinoć da su tvrdnje Vojnog sindikata Srbije da je u novoj godini ugrožena egzistencija pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije „zlonamerne i netačne tvrdnji Vojnog sindikata Srbije“.

„Apsolutno su neistinite tvrdnje Vojnog sindikata Srbije da su pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije isplaćene zarade i naknade za poslednji mesec s računa Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine. Zarade za sve zaposlene u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije su u decembru, kao i prethodnih meseci, isplaćivane ustaljenom procedurom – redovno i iz sredstava Ministarstva odbrane“, navodi se u saopštenju.

Ministarstvo odbrane dodaje da odgovorno i precizno projektuje svoj budžet i prihode. Za 2018. godinu, kako navode, projektovana su dovoljna sredstva za zarade i sve vrste novčanih naknada.

VULIN O VOJSCI SRBIJE: Poštuju nas i prijatelji i neprijatelji zbog hrabrosti i stručnosti

Prema njihovim rečima, svim pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije isplaćene su novogodišnje čestitke za svako dete do 15 godina života, u iznosu od 2.000 dinara. Takođe, napominju i da su svi operativni troškovi namireni, tako da Ministarstvo odbrane nema neizmirenih obaveza u 2018. godini.

„Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije nastavljaju da vode brigu o svojim pripadnicima i da preduzimaju konkretne mere ka daljem poboljšanju njihovog standarda. O tome govori i činjenica da je u poslednjih godinu dana zarada povećana dva puta – prvi put 1. decembra 2017. za 10 odsto, drugi put od 1. januara 2019. za devet odsto. Uvećana su novčana primanja vojnika, učenika, kadeta i lica na drugom stručnom usavršavanju za 10 odsto, a od 1. januara 2019. godine za devet odsto. Uvećana su i primanja licima van Ministarstva odbrane i Vojske Srbije koja se angažuju ugovorom o delu i ugovorom o privremenim i povremenim poslovima za 10 odsto, a od 1. januara 2019. godine za devet odsto“, ističu u Ministarsvu.

Budžet Ministarstva odbrane i Vojske Srbije za 2019. godinu je, kako naglašavaju. veći za 35 odsto od prošlogodišnjeg, a prioritetne stavke u budžetu su poboljšanje standarda pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, nabavka savremenog naoružanja i obnova infrastrukture, navodi Danas dopis Vojnog sindikata Srbije.

Izvor: Jutarnji GLASnik                              Foto:Screenshot,Ilustracija

Ostavite komentar