DRUŠTVO

Vučić o pravosuđu: Pitajte Tadića o Miškoviću, pitajte Karića o Božidaru Đeliću

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je da nema pravo da se meša u nazavisnost pravosuđa, za koju veruje da će biti jednom ostvarena.

Foto: Screenshot/ N1

On je istakao i da to nije slučaj sa reformom 2009. godine, već da se ono i dalje nalazi pod kontrolom stranaka nekadašnje vlasti koju je predvodila Demokratska stranka.

Upitan da prokomentariše presudu Crvenim beretkama, kazao je da nikada nije samoinicijativno reagovao na neku presudu i da se uvek trudio da to bude niskog intenziteta, te da nema pravo da se meša u nezavisnost pravosuđa.

Podsetio je da kada izgovori polurečenicu „oni to iskoriste“ i uzimaju sebi za pravo kažu da je to kršenje Ustava, a sami se ne libe da komentarišu presude kako im odgovara.

„Kada Miškoviću nije potvrđena presuda onda su rekli da je nevin, i da je bio u zatvoru samo zato što je Vučiću bilo potrebno a se dokaže da se bori protiv tajkuna. Tadić je govorio da Vučić planira da pusti Miškovića. On zaboravlja da je on pravio dilove sa njim. Pitajte Bogoljuba Karića oko Božidara Ðelića, ko je uzimao novac. Pre pet godina su rekli da će Šarić biti na slobodi za pet meseci, pre pet godina govorili su da će Legija izaći iz zatvora. Svaku put se pokazalo da ne govore istinu“, kazao je Vučić.

„Samo da pomislite na to da je neko iz mog pištolja, u mom stanu ubio nekog, a ja ne odgovaram za to. Zamislite da je sin, brat, otac nečiji prebijen, izubijan pred očima kamere, onako kako je moj brat, a da presude nema u diktatorskom režimu u kojem ja naređujem sudijama. A onda se kaže da su se sudije time odupirali diktaturi, a sudije postaju predsednici njihovih stranaka. Sve su to činjenice, samo što ih je neko poređao i pokazuje narodu kako izgledaju“, rekao je on nakon otvaranja sportske hale u Mionici u izjavi novinarima.

Vučić je na kraju kazaod a ne može da komentariš epresudu, jer nema saznanja, niti uvid u predmet.

Izvor: B92, Tanjug

Ostavite komentar